Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mam problem dal jsem si venkovni čidlo teploty a byl jsem dneska na dia vse mam povoleny ale pan řikal že to porad hlasi chybu a nevi co s tim že to musi promeřit atd... Tady je foto nevite co s tim? Předem diky :)

post-39325-14109626967069_thumb.jpg

Odesláno

ty jsou jenom na volno protože nevim jestli jsou zapojene spravne nebo jestli maji byt zapojeny obracene proto jsou takhle vzlas a nejsou jeste napojeny na stalo. Může to byt tim??

Odesláno

Šak ak nevieš polaritu tak to zmeraj nie? alebo ak nemaš čim prepoluj resp. prehoď ich...

a tak sa to nerobi medzi nimi aj keď to je dočastne musi byť izolacia aby sa tie spojky nahodou nespojili medzi sebou ak ich zasuvaš do konektora a pod.

Odesláno

Spojeny k sobe nejsou oni jsou do toho konektoru zastrčeny co nejvic to jde je to jenom bez toho druheho kterej drži v sobe i kabely na vyhřivani ozrdcatka. Ta prvni fotka je zapojeny (ale prave nevim jestil je obracene). A druha je zapojeni v tom krku u dveři (podle fota co jsem videl na foru by to melo v tom krku byt zapojene spravne)

post-39325-14109626968485_thumb.jpg

Odesláno

ak nemaš ako zmerať tak to prehoď ja teplomer nemam su drahe a musia sa spušťať cez dia a ak nieje teplomer tak tam nebol ani prislušny displej a potom z toho vzikne toto vlakno :D inak folia hotova? (podla displeja na fotke ano)

:myslim

[upravil dne 24/9/12 17:02 od JakubkoSK]

Odesláno
ak nemaš ako zmerať tak to prehoď ja teplomer nemam su drahe a musia sa spušťať cez dia a ak nieje teplomer tak tam nebol ani prislušny displej a potom z toho vzikne toto vlakno :D inak folia hotova? (podla displeja na fotke ano)

:myslim

[upravil dne 24/9/12 17:02 od JakubkoSK]

Podle dia to je vsechno zapnuty řikal takže tam asi problem nebude proto jsem vyfotil i ty stupne. Nekdo podle nich poznal co je za chybu. A displej hotovy :D
Odesláno

ano je zapnuty vidno na fotke displeja toto som spomenul len preto že je to jeden z dôvodov prečo teplomer nechcem. ale poďme späť k veci skušal si to prehodiť ? v tom konektore ( ľavy za pravy - zmeniť polaritu)

Odesláno

NO patři :D je to na 206 a je to na verze mux. A nechapu moc dobře jeslti jsem zjistoval kde ma byt napojeny. CO jsem četl tak ma byt napojeny do toho krku ktery je vyfoceny a čidlo je jenom na pravem zrcadku :) ale proste jak na to koukam tak nevim si rady co s tim myslel jsem si že stači dia ale ani nahodou zkusim max to jeste hodit do toho konektoru nic jineho mi nezbyva

Odesláno

ako myslel som že či ma byť zapojene čidlo do toho konektoru v husom krku ma obrazkoch maš tri konektory prvy v husom krku druhy je ten čierny velky a treti je vedľa veľkeho čierneho vpravo takže musiš zistiť kde sa zapaja ten teplomer pretože si pisal že maš niečo zapojene v konektore v husom krku nepochopil som čo a ďalej maš na fotke niečo zapojene do veľkeho čierneho podľa mňa čo som pochopil tak teplomer je vo veľkom čiernom . inak ťažko radiť radšej skušaj zapajať systemom pokus omyl a to tak že po zapoeni furt daš kluč do polohy kedy dysplay ukazuje a ak neukazuje teplotu tajk vyber kluč von prepoluj zapni do polohy kluč kukni dysplay ak zasa nič vypni vyber kably z konektora skus druhy konektor a podobne by som postupoval ale pozor na prudy pred každym oskušanim zmeraj čo tam tečie na teplomer prúdy skoro žiadne by nemali tiecť. inak už fakt neviem :bojim

[upravil dne 24/9/12 17:38 od JakubkoSK]

Odesláno

Už som zistil v konektore ktory je čiernom plastovom trojuholniku v dverach ma byť zapojeny (ak tam je vobec je) piny 3 a 4 ak máš merak tak zmeraj ohmicku hodnotu na tich dvoch pinoch v konektore ma byť 1,5 až 3 kiloOhmov. pokial je tak tak čidlo teplomera tam zapoj ak nepojde prehoď polaritu ak nepôjde ani tak tak je problem inde napr v samotnom čidle. dufam že to už pojde

Odesláno

nezostava nič len skušať ja som pisal vyšie že by mal byť zapojeny v trojuholniku vo dverach tam by mal byť kabel natiahnuty pre čidlo a ak nieje tak tak ako pišeš v husom krku kde je to pin 6 a 7 a hore v trojuholniku je to 3 a 4 tam to ma byť zapojene podla toho vedľajšieho vlakna ktore si tu dal.

TAKŽE: buď pripojíš kábly od čidla na piny 6 a 7 v konektore v husom krku alebo ak su piny 6,7 obsadene tak už idu k konektoru v trojuholniku na dverach a tam napaja na 3 a 4 na tichto štyroch pinoch 6,7 a 3,4 by mala byť namerana ohmicka hodnota 1.5 až 3 Kilo Ohmov. ak to nepojde tak to auto :bacha:D

[upravil dne 24/9/12 18:25 od JakubkoSK]

Odesláno

skus ešte zmerat samotne čidlo či je vobec funkčne alebo pripoj čidlo priamo na 6 a 7pin nie cez konektor v dverach ak je to vobec možne lebo neviem či už nemaš čidlo namontovane v zrkadle ak je namontovane vezmi si dlhši kabel spoj ho z tym od čidla a daj do 6 a 7 pinov

[upravil dne 24/9/12 18:31 od JakubkoSK]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...