Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

tak si to rozmysli chtěl bych pořídit nějake sníženné pružiny a mám Peugeot 306 1,6 r.v. 96 :P koukal jsem po nových cena okolo 2000,- ne teda Musketier, pokud by si je nechal za 1000,- asi by jsme se dohodli. jestli máš možnost pošli prosim foto na davsar@post.cz dík:papa

Odesláno
Napsán autorem tuner

tak si to rozmysli chtěl bych pořídit nějake sníženné pružiny a mám Peugeot 306 1,6 r.v. 96 :P koukal jsem po nových cena okolo 2000,- ne teda Musketier, pokud by si je nechal za 1000,- asi by jsme se dohodli. jestli máš možnost pošli prosim foto na davsar@post.cz dík:papa

Nerad kazím obchody, ale tyhle věci nejsou dobré. Jízdní vlastnosti jdou ho háje, nehledě k tomu, že tam pak patří zkrácené tlumiče.

Odesláno

Taky o nich přemejšlim. Nahoď cenu a hlavně jak jsou starý a kolik maj najeto? Jinak koukal jsem na netu a objevil jsem pruziny na 1,6 okolo 1500Kč - ne teda Musketier!

Odesláno
Napsán autorem Crack

do snížení 4,5cm se jiný tlumiče dávat nemusej a jízdní vlastnosti sou super;) můj názor

Tvuj nazor, ale podle meho nazor blbej.

Presne jak pise Vector. 4,5 cm je uz dost na normalni tlumice - po ctvrt roce budes šmatlat pro novy :)

Odesláno

Já prodával svoje jeté Riegery -4cm z 306 za 1500Kč, což mi přijde normál cena. A obdobně jak píše Crack, do 4cm snížení můžeš mít sériové tlumiče a jízdí vlastnosti se tím vylepší, pokud ti neva, že to bude tvrdší. Ale zas jen předek, že jo.

Odesláno

2 tuner: Taky jsem napsal, že o nich jenom přemejšlím. Kdyžtak si budu muset koupit nový:P Na www.2mmotorsport.cz jsou pružiny PLATIMEX na 1,6 (taky -40mm) za 1786,5Kč. Nevíte jek jsou kvalitní a co je to zač??

Odesláno

Voštík:no já sem s tím spokojenej.Mám -40mm už nákou dobu a žádný problémy,akorát že je to trochu tvrdší,ale není to drastický,přez díry bych nejezdil i se seriovejma a na kostkách jezdím pomalejc,ono těch kostkovejch cest už zas tak není

Odesláno
Napsán autorem Crack

Voštík:no já sem s tím spokojenej.Mám -40mm už nákou dobu a žádný problémy,akorát že je to trochu tvrdší,ale není to drastický,přez díry bych nejezdil i se seriovejma a na kostkách jezdím pomalejc,ono těch kostkovejch cest už zas tak není

Podvozek na 306 je velice vyváženej. I výška je tak akorát na jízdu po městě. Jakmile hneš s přední nápravou, rozhodíš si celé auto. Nepozná to jen, člověk co neumí řídit. 4cm na účinný zdvih tluniče.. tomu bych neříkal jízdní vlastnosti. V lepším případě dopadneš jako 406, která na Džbáně zvedala kolečko, v horším, tě nekde předjede zadek, nebo v rigolu odskočíš o metřík do strany a budeš se tomu moc divit.

Když máš v tahu tlumiče a dáš tam snížené pružiny, auto se trochu uklidní co do poskakování po silnici a naklánění, to je jediný případ, kdy bych dokázal sám sebe přesvědčit, že to \"pomohlo\".

Odesláno

To vector: souhlasím užil jsem si to na 205tce mel jsem 1,8XRD předek jsem snížl asi o 60mm a dozádu jsem napasoval nápravu z GTI (kotouče) to co jsem si užil s brzdama už bych nechtěl absolvovat znovu on je tam totiž jiný zátěžak tudíž mi zadek nebrzdil nebo po výměně zase brzdil moc. Do budoucna bych chtěl samozřejmě měnit tlumiče jak ve předu tak vzadu. Teď by to byla taková zkouška na nečisto prostě nasadit pružiny skouknout zada to vyhovuje jestli se stím dá jezdit bez větších omezení a tak:papa

Odesláno

Vector:a myslíš že sem dál jen předek??To teda ne,předělával sem i zadek,takže by nikde uletět neměl.Je jesný,že když předek leží na zemi a zadek je jak když nakopneš kozu,tak že zadek bude ujíždět.A proč by to skákalo přez rygoly?Co se stalo ty 406ce?Já sem řek jen jak to vidím já,nikomu to nenutím.A nová 306ka a stará 205ka je docela rozdíl:papa

Odesláno
Napsán autorem Crack

Vector:a myslíš že sem dál jen předek??To teda ne,předělával sem i zadek,takže by nikde uletět neměl.Je jesný,že když předek leží na zemi a zadek je jak když nakopneš kozu,tak že zadek bude ujíždět.A proč by to skákalo přez rygoly?Co se stalo ty 406ce?Já sem řek jen jak to vidím já,nikomu to nenutím.A nová 306ka a stará 205ka je docela rozdíl:papa

Jistě že je to rozdíl. Každopádně u zkrutky bych si nedovolil na to vůbec sáhnout. To bych pak musle schánět torzku s jinou charakteristikou, nebo originál přídavný prožiny a trávit odpoledne na okruhu abych si to ověřil.. Děkuju pěkně. Ale tuzerům to stačí tak co.

Odesláno

vector:Jinak to je psaný o kolik je kratší volná délka pružiny,ale ta pružina má jinou charakteristiku a pruží na menším kusu.Je to skoro stejný jestli tam je serie,která je vytahaná a je kratší o 2cm,ale pruží na větším kusu.Nebo tahle,kratší o 4cm která pruží méně,ale má jinou charakteristiku a je tvrdší.No tak nevím jak se pak změní učinej zdvih tlumiče:D

Odesláno

A asi ani tak nejde o to jak je to nízký,ale o tu charakteristiku,aby se to nenaklápělo,nebo tak.Jinak jako tuzing mě příjde uříznutí pružin a ne tohle,který na to sou navržený:P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...