ladak Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 V servisním manuálu udržby kompresoru není zmínka o možnosti výměny ložiska, ale jde to. Demontáž řemenice z klimakompresoru je možná na autě při demontovaném kompresoru z motoru bez odpojení klimatizačního okruhu. Odšroubuje se matice na hřídeli (pravotočivý závit) a rukou se sundá deska s 22 hranem. Demontuje se zajišťovací kroužek na kompresoru a stahovákem se stahne řemenice z kompresoru. Ložisko s rozměry 55x35x20 je zajištěno v řemenici vícebodovým rozpertlováním na okraji řemenice a nejde bez odstranění zapertlování vytlačit. Možná by šlo zapertlování odstranit odsoustružením, ale tuto možnost jsem neměl a asi by nezůstala masa materiálu na opětovné zapertlování. Vnitřní kroužek ložiska jsem pro rychlost odpálil svářečkou. Vnější kroužek jsem přebrousil bílým stopkovým brusným kotoučkem o průměru asi centimetr. Pak už šel vyrazit ven. Původní zapertlování jsem zabrousil půlkulatým pilníkem. Po nalisování nového ložiska ve velkém svěráku jsem ložisko zapertloval důlčikem v místech mezi původními pertly. Řemenice s ložiskem jde na kompresor naklepnout s pomocí kousku 5/4 trubky. Zajištění kroužkem a nastavení vůle desky je bez problémů. Matice na hřídeli je M8 s velkou plochou a samojistící. Citovat
samson51 Odesláno 26. listopad 2012 Odesláno 26. listopad 2012 55x35x20 55je vonkajší priemer 35 je vnútorný a 20 je šírka? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.