Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny vlastníky P508,

Rád bych se zeptal, jestli někdo řešil bod 4. posilovač řízení.

Pro doplnění předchozích příspěvků bych zmínil, že je to nepříjemné při rozjezdech, ale hlavně při vyšších rychlostech, kdy volant skokově dosti ztuhne. Je to pravděpodobně záměr výrobce, který se ale dle mého názoru moc nepovedl. Nejvíce se s tímto potýkám hlavně na Italských dálnicích, které jsou užší a s menším poloměrem. Kontaktoval jsem s tímto problémem, jak autorizovaného prodejce Peugeot, tak servis Peugeot Kly. V prvním případě mi bylo řečeno , že je vše OK, v druhém případě mi řekli, že nejsem první ani poslední co si na toto stěžuje. Lze to prý přenastavit softwarově, ale za cenu ztráty záruky. Děkuji za případné reakce.

[upravil dne 4/9/12 14:50 od Boby]

[upravil dne 6/9/12 16:09 od Boby]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Mám podobnou zkušenost,nerozumím jak někdo něco podobného muže pustit do provozu,neznám zádný jiný auto kde by se vypínal posilovač řízení během jízdy,opravdu to neumí v servisu deaktivovat?zeptam se i tady v LBC a dam vědet..

Odesláno

S tymto problemom som sa este nestretol.Jazdim hlavne dialnice a volant ide lahucko aj pri 150ke.Ale nechce sa mi verit ze ked si to date cez autorizovany servis ze stratite zaruku.

Odesláno

Jsem rád, že se po dlouhé době našel někdo, kdo má podobné zkušenosti s posilovačem jako já. Vím, že v tom nejsem sám, neboť se objevily podobné názory i na Německé diskuzi - http://www.peugeotboard.de/forum/auto-forum/peugeot-forum/peugeot-50x-forum/peugeot-508-forum/39163-servolenkung-und-drehzahlmesser.

Myslím si že tento problém je svázán s motorizací 2.0 163k a proto by mohlo jít použít softwarové nastavení z jiných motorizací. Pro doplnění diagnózy - tento týden jsem absolvoval školu bezpečné jízdy v Mostě (dárek) a s řízením jsem se dosti pral i při minimální rychlosti cca 20-30km/h - slalom do kruhu mezi kužely. Zmiňovaný Peugeot - Kly není autorizovaný servis http://www.peugeot-kly.cz/. V Peugeotu Děčín mi řekli, po připojení na diagnostiku a zkušební jízdě, že je vše vpořádku a že mám jezdit pomaleji.

Také mne napadlo , jestli to neřeší nový software.Vůz mám vyroben 10/2011, kupován 05/2012 a nevím jak zjistit současnou verzi(nemám orig.navigaci).Ocením jakoukoliv reakci.

Odesláno

Myslím že něco jako 2.2.07...

Jinak je u mě volant opravdu trochu tuhý při rozjezdu a prvním otočení, ale není to nepříjemné. Na dálnici je vše OK. Možná je to o zvyku, co jsi měl za auto předtím?

Odesláno

Měl jsem Renault Megane ,zkusím ten nový soft , jestli se to zlepší, jinak to vypínání serva např. na křižovatce , nebo v zácpách to ti nedělá ?, prý je to vše kvůli šetření energie, servo se zapne při nepatrném pohnutí volantem při rozjíždění - netrvá to ani 1/2 vteřiny, ale je to dost nepříjemný pocit, jinak auto jsem půjčil i kámošovi , který dělá v autoservisu a jezdil s mnoha jinými vozy včetně BMW , které má tvrdší řízení, a taky se mu to nezdálo.

Odesláno

Hm, to je záludná otázka. Ani nevím, mám jenom 2.200 km na dlouhých trasách. V kolonách ani ve městě jsem s tím ještě pořádně nejel. Ten krátký odpor/blok jsem zaznamenal opravdu jen tehdy, když jsem hned při startu kroutil volant. Příště se na to zaměřím a dám vědět.

Odesláno

Tak jsem to včera zkusil a přišlo mi, že ten posilovač kouše pouze při rozjezdu z ruční automatické brzdy. Možná to byla shoda okolností, ale pokud jsem na křižovatce nezapínal ručku, tak byl rozjezd bez kousnutí.

Odesláno

Mne sa to \"kusnutie\" prejavuje len pri rozjazde, napr. ked vychadzam z parkovacieho miesta tak pri prvom otoceni volantu citit ako keby servo zoplo a potom to uz ide bez problemov. Ani na dialnici nebadam tento problem.

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Tak včera jsem měl auto v servisu na par reklamacich a zmínil i tento problém se zatuhnutim posilovace,hned věděli co udělat,přehráli mi software a od té doby to nepozoruju..;)

Odesláno

Mohu potvrdit to co říká Simpi, že zatuhnutí posilovače řeší nový soft z cca 90 %. Při rozjezdech je tam ještě krátké zaváhání, ale celkem neznatelné. Co nemohu potvrdit je to , že by hned věděli o co jde. Přestože , tento problém není novinka, tak v DC ani UL o něm nevěděli.V Ul jsem si chtěl přehrání softu i zaplatit, bohužel mi řekli, že to nelze. V TP (AUTO Dakar) mi naopak vyšli vstříc, o všem věděli, soft zdarma přehráli a přístup servisu byl úplně v pohodě.

Odesláno
Tak včera jsem měl auto v servisu na par reklamacich a zmínil i tento problém se zatuhnutim posilovace,hned věděli co udělat,přehráli mi software a od té doby to nepozoruju..;)

Bol som na zvolavacke ohlade ESP vs. automatickej rucnej brzdy, myslis ze mi tam nahrali novy soft?

Odesláno
Mohu potvrdit to co říká Simpi, že zatuhnutí posilovače řeší nový soft z cca 90 %. Při rozjezdech je tam ještě krátké zaváhání, ale celkem neznatelné. Co nemohu potvrdit je to , že by hned věděli o co jde. Přestože , tento problém není novinka, tak v DC ani UL o něm nevěděli.V Ul jsem si chtěl přehrání softu i zaplatit, bohužel mi řekli, že to nelze. V TP (AUTO Dakar) mi naopak vyšli vstříc, o všem věděli, soft zdarma přehráli a přístup servisu byl úplně v pohodě.

..mas pravdu,ze malinke zaváhání taky občas vnímám,ale už to asi víc řešit nebudu..byl jsem na servisu v Liberci a musím říct,ze super spoluprace,vstřícnost,pohodove jednání..:potlesk

Odesláno

Bol som na zvolavacke ohlade ESP vs. automatickej rucnej brzdy, myslis ze mi tam nahrali novy soft?

..je to pravdepodobne,taky něco podobného zmiňoval,ze pro me je ta svolávacka hlášena..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...