Přejít na obsah

Boby

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Město
    Děčín
  • Stát
    Česká republika

Boby's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Boby

    posilovač řízení

    Tak nakonec to bylo uznáno jako reklamace a v Auto Dakar Teplice mi zjistili, že elektročerpadlo dává malý tlak a vyměnili mi ho na záruku. Nyní se zdá býti vše OK. [upravil dne 21/5/13 10:54 od Boby]
  2. Boby

    posilovač řízení

    Zdravím všechny, Ohledeně posilovače plně souhlasím s Funkyy a těch situací, kdy čekám větší pomoc od posilovače je více. Krátké zatuhnutí na křižovatce je nejmarkantnější projev a dívím se, že to to od r.2011 nikdo v Peugeotu neřešil. Četl jsem názory, že je to kvůli šetření energií a splnění normy EURO 5. Za 15.000 km jsem si na toto ještě nezvykl a když s tím jede někdo jiný, tak si toho také všimne. Nevím o žádném jiném voze, který by měl tuto vychytávku a doufám, že to snad vyřeší nový software pro nastavení posilovače.
  3. Boby

    posilovač řízení

    Mohu potvrdit to co říká Simpi, že zatuhnutí posilovače řeší nový soft z cca 90 %. Při rozjezdech je tam ještě krátké zaváhání, ale celkem neznatelné. Co nemohu potvrdit je to , že by hned věděli o co jde. Přestože , tento problém není novinka, tak v DC ani UL o něm nevěděli.V Ul jsem si chtěl přehrání softu i zaplatit, bohužel mi řekli, že to nelze. V TP (AUTO Dakar) mi naopak vyšli vstříc, o všem věděli, soft zdarma přehráli a přístup servisu byl úplně v pohodě.
  4. Boby

    posilovač řízení

    Měl jsem Renault Megane ,zkusím ten nový soft , jestli se to zlepší, jinak to vypínání serva např. na křižovatce , nebo v zácpách to ti nedělá ?, prý je to vše kvůli šetření energie, servo se zapne při nepatrném pohnutí volantem při rozjíždění - netrvá to ani 1/2 vteřiny, ale je to dost nepříjemný pocit, jinak auto jsem půjčil i kámošovi , který dělá v autoservisu a jezdil s mnoha jinými vozy včetně BMW , které má tvrdší řízení, a taky se mu to nezdálo.
  5. Boby

    posilovač řízení

    Tak to je dobrá zpráva, nevíš prosím Tě jakou verzi softu máš ?
  6. Boby

    posilovač řízení

    Jsem rád, že se po dlouhé době našel někdo, kdo má podobné zkušenosti s posilovačem jako já. Vím, že v tom nejsem sám, neboť se objevily podobné názory i na Německé diskuzi - http://www.peugeotboard.de/forum/auto-forum/peugeot-forum/peugeot-50x-forum/peugeot-508-forum/39163-servolenkung-und-drehzahlmesser. Myslím si že tento problém je svázán s motorizací 2.0 163k a proto by mohlo jít použít softwarové nastavení z jiných motorizací. Pro doplnění diagnózy - tento týden jsem absolvoval školu bezpečné jízdy v Mostě (dárek) a s řízením jsem se dosti pral i při minimální rychlosti cca 20-30km/h - slalom do kruhu mezi kužely. Zmiňovaný Peugeot - Kly není autorizovaný servis http://www.peugeot-kly.cz/. V Peugeotu Děčín mi řekli, po připojení na diagnostiku a zkušební jízdě, že je vše vpořádku a že mám jezdit pomaleji. Také mne napadlo , jestli to neřeší nový software.Vůz mám vyroben 10/2011, kupován 05/2012 a nevím jak zjistit současnou verzi(nemám orig.navigaci).Ocením jakoukoliv reakci.
  7. Zdravím všechny vlastníky P508, Rád bych se zeptal, jestli někdo řešil bod 4. posilovač řízení. Pro doplnění předchozích příspěvků bych zmínil, že je to nepříjemné při rozjezdech, ale hlavně při vyšších rychlostech, kdy volant skokově dosti ztuhne. Je to pravděpodobně záměr výrobce, který se ale dle mého názoru moc nepovedl. Nejvíce se s tímto potýkám hlavně na Italských dálnicích, které jsou užší a s menším poloměrem. Kontaktoval jsem s tímto problémem, jak autorizovaného prodejce Peugeot, tak servis Peugeot Kly. V prvním případě mi bylo řečeno , že je vše OK, v druhém případě mi řekli, že nejsem první ani poslední co si na toto stěžuje. Lze to prý přenastavit softwarově, ale za cenu ztráty záruky. Děkuji za případné reakce. [upravil dne 4/9/12 14:50 od Boby] [upravil dne 6/9/12 16:09 od Boby]
×
×
  • Vytvořit...