Zbyňa1 Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 Zdravím všechny, po nějákém čase jsem se zase vrátil na pročtení tohoto vlákna a rozhodnul jsem se, že bych zkusil ten PP dodělat. Drát z ECU mám vyvedený ( Pin 63 růžový ) , ale chtěl bych poprosit o ujasnění toho, kam ho přesně připojit na ten hnědý konektor u BSI. Na obrázku je to co jsem pochopil při čtení vlákna, ale zarazilo mě číslování Pinů. Zakreslil jsem, jak jsou u mého auta očíslovány. Nemám el. schéma zapojení pro moje auto a tady na této strance , vložil Georginho_cz406 obrázek na kterém má jinak značené ty Piny. Poradíte mi ? Mám to zapojit tak jak jsem to zde nakreslil ? Typ motoru mám EW/DW - VZNĚTOVÝ MOTOR TURBO DW10TD Citovat
Zbyňa1 Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 To schéma je dobrý, dik. Myslel jsem, že bych tam třeba našel obrázek toho hnědého konektoru. Mám strach, abych nenapojil omylem drát z Ecu na jiný pin na BSI. Zarazilo mě to, že je více druhů značení Pinů na tom hnědým konektoru co jde do BSI, že mám tu 9-ku na jiné místě než má zakreslenou Georginho_cz406 v jeho příspěvku. ten jeho obrázek má 9-ku jinde ?!? [upravil dne 16/8/10 Zbyňa1] Citovat
camik1 Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Zdravím všecky, už dva týdny řeším v autě PP, mám přečtený celý vlákno uplně od začátku do konce, stáhnutý návody.... Dotáhl jsem si všechny dráty co byly v návodech, zapojil je na konektory do auta, ale nic se neděje. Nic mi to neukazuje. Řekl bych že bude ale nějaká chyba v tom přepínači na boku displaye, protože at s ním točím jakkoli na display se nic nepřepíná i když vypnu a zapnu zapalování. Nestalo se to někomu, nebo neví někdo co s tím? Ps. Není někdo z Moravy z okolí Šumperk Zábřeh a má velký display, dojel bych i do Olomouce kdyby bylo nejhůř... Chtěl bych vyzkoušet napojit jiný display. Mám old model HDi r.v. 96, velkej display... Citovat
shark734 Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 zdravim...slo by dorobenie palubaku na 206 1.9D DW8B(WJY)? rv 2001...VIN: VF32AWJYF41616360 snazil som sa prejst cele vlakno ale nic som nenasiel, ospravedlnujem sa ak som slepy vdaka Citovat
Dave_k Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 2camik1: Už jsme to začali probírat přes ICQ, ale požadovanýho VINka jsem se od Tebe nedočkal. A už jsem i psal, že Hdi se v 96 nevyráběli a že máš TD 2.1, alespoň podle toho co jsi psal. [upravil dne 13/10/10 od Dave_k] Citovat
vdacny Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 2camik1: z vlasnej skusenosti ti poradim, toto: vsetko poodpajaj a zapoj to znova, ver mi, ak mas dobre natahane kable, tak je chyba niekde v zapojeni, ja som sa s tym sral skoro rok az som to urobil ako ti radim, vsetko poodpajat a znovu, a az ked ti to potom nepojde, tak je zrada ps: este jeden poznatok. ten trimer zboku ked pootocis, tak skus vytiahnut kabliky z ppc(z toho displeja) ale vsetky a zapoj s5. a takto skus vsetky 4 polohy mne to v jednej polohe( myslim ze to bolo 2) vyplo a ked som to potom otacal do 1,3 ,4 tak nic az po vytiahnuti kablikov zozadu ppc mi to slo na inej pozicii. Citovat
Guest dosty87 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Najde se tady někdo ze severní Moravy, kdo by mi dodělal PC? Mám 406 Coupe, V6, rok 1998, display starý model velký displej. Díky Citovat
Dave_k Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Najde se tady někdo ze severní Moravy, kdo by mi dodělal PC? Mám 406 Coupe, V6, rok 1998, display starý model velký displej. Díky Nejdřív vyndej ten displej a jukni kolik do něj máš připojenejch konektorů. Aby jsi to neměl už připravený, nestačilo jen otočit trimrem na boku displeje o doplnit spínač do páčky stěračů jako to tady měl @re. Citovat
Guest dosty87 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Tak jsem se koukl za display, jsou tam připojené dva široké konektory s hodně drátkama...cože kde mám otočit cimrem, co to je...?to je ten plastový ukazatel 1až4?? - jinak páčka na stěrače - spánač chybí.....prosím, prosím o další radu :-) Kuji :-) Citovat
Dave_k Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Tak to toho moc dělat nemusíš. Pokud máš origo rádio tak otoč tuším na 1 při vypnutým zapalování (na tom bílým (trimr) je šipečka). A pak otoč klíčem v zapalování. Mělo by to na displeji ukazovat rádio a teplotu, případně všechny segmenty co displej zvládá. Po stisknutí, případně podržení spínače PP (Nebo spoj krátce pin číslo 5 s 2 (kostra,žlutozelenej) na spodním konektoru) by to mělo být OK. Zbývá Ti jen dodělat ten spínač v páčce. Buďto seženeš už páčku s tím spínačem, nebo tam doděláš nějaký jiný mikrospínač anebo seženeš spínač pro klakson z druhé páčky a doděláš tam jej. Postup už tu taky je. [upravil dne 25/10/10 od Dave_k] Citovat
Guest dosty87 Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 He, tak včera večer jsem si prozkoušel všechny polohy na tom trimru, při \"1\" se mi zobrazí rádio a teplota, která pak zmizne a naskočí tam dojezd :-). Takže dneska jdu koupit mikrospínač a zkusím to doklepnout do konce. Předem díky moc, kdyby něco, ozvu se:-) Citovat
Guest dosty87 Odesláno 27. říjen 2010 Odesláno 27. říjen 2010 Tak jsem to rozdělal, krátce spojil drátky (tusím červený a modrý) a ejhle, PC začal přepínat...Pak jsem asik hodinu řešil mikrospínač...poté jsem znovu si chtěl překlepat PC a jehle, PC sice přehazoval funkce, ale všude byly jen ---.Když jsem klikl na aktuální spotřebu, tak se mi tam ukázalo jen 30,0l a to ¨bylo vše, pak jsem se projel a uděla malinké kolečko (trvalo možná tak 15s) a taky nic...Nevíte kde je error? ani ten dojezd se mi neukazoval a to byl přetím 34km :-D Citovat
Dave_k Odesláno 27. říjen 2010 Odesláno 27. říjen 2010 Nemáš málo benzínu? PP ukáže dojezd minimálně 30km pak jsou už jen ---. Pokud to podržíš déle propojené tak se resetuje PP. Citovat
Guest dosty87 Odesláno 27. říjen 2010 Odesláno 27. říjen 2010 Tedka jdu dočepovat benál a smontovat ten spínač...tak pak povím...ale divím se, že mi to ani neukazuje aktuální spotřebu.. Citovat
Dave_k Odesláno 27. říjen 2010 Odesláno 27. říjen 2010 Jen doplním k tý aktuální. Musíš překročit rychlost 30km/h. Citovat
OldtimerMan Odesláno 27. říjen 2010 Odesláno 27. říjen 2010 Taky sem si zkusil dodělat palubní PC, Dave_k mi poradil jak to přepínat( za to díky) ale nevím kam ten drát vede když není u páčky sterače a nechce mi to ukazovat žádné hodnoty :/ Citovat
Dave_k Odesláno 27. říjen 2010 Odesláno 27. říjen 2010 A drát na pinu 5 (když koukáš na displej zezadu tak 5 zleva) na spodním konektoru máš? Pokud ne tak jej musíš do páčky natáhnout sám. Případně udělat spínač někde mimo. druhej vývod ze spínače přiděláš někde na kostru. [upravil dne 27/10/10 23:00 Dave_k] Citovat
OldtimerMan Odesláno 28. říjen 2010 Odesláno 28. říjen 2010 A drát na pinu 5 (když koukáš na displej zezadu tak 5 zleva) na spodním konektoru máš? Pokud ne tak jej musíš do páčky natáhnout sám. Případně udělat spínač někde mimo. druhej vývod ze spínače přiděláš někde na kostru. Piny jsou očíslované,takže drát je tam kde má být (5),ale vede někam do svazku,a právě že to je mi divné. Kam jako vede když není u páčky Ale přepínat už mi to šlo,teď řeším proč mi to nechce ukazovat žádné hodnoty Jestli to má být ještě k něčemu připojené či co:roll [upravil dne 28/10/10 13:43 OldtimerMan] Citovat
Dave_k Odesláno 28. říjen 2010 Odesláno 28. říjen 2010 Takže neukazuje ani průměrnou rychlost? A všechny dráty na těch konektorech u PP máš jak mají být? Zkus podle schématu co tu je to propípat měřákem mezi konektorama PP, budíků (žlutej), modrej kulatej pod volantem, šedej kulatej pod baterkou jestli je to všude průchozí. [upravil dne 28/10/10 16:10 Dave_k] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.