janik6163 Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 Po výmene commu a 800km začala svietiť chyba airbagu na panely.Vyčítanie chyby cez dia E602.Kontakty som skúšal,čistil. Čo dalej vyskúšať? [upravil dne 19/8/12 20:11 od janik6163] [upravil dne 19/8/12 20:31 od janik6163] Citovat
HonzaZ Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 Závada vedení druhé úrovně - odpor je větší než povolená maximální hodnota. Prostě to vypadá, že je přerušené vedení k airbagu ve volantu. Nejspíše přerušený páskový vodič v COMu. Odpoj akumulátor, sundej airbag, odpoj konektory a změř ohmmetrem odpor mezi kontakty konektoru z roznětky airbagu (levý i pravý - měl by to být pravý) proti oběma dvoupinovým konektorům na levé a pravé straně spodku COMu (zezadu, co jsou konektory, tak tyto jsou krajní). Hodnota by měla být max v řádu ohmů. Pokud bude hodnota vysoká, tak tam je to přerušeno. Airbag připoj zpátky nejdříve za 15 - 30 minut. Citovat
janik6163 Odesláno 20. srpen 2012 Autor Odesláno 20. srpen 2012 Mne ked sa pokazil pásik,tak som šiel k jednemu \"mechanikovi\"ktorý tam niečo robil na dia a potom tam pichol odpory.Zmeral som to celé lavá krajná s lavým airbag konektorom 000,pravý krajný s pravým airbag konektorom 000.Takže je to v poriadku. Neviem či tam na dia niečo nevypol,neprestavil,zmenil.Snažím sa na to prísť.Airbag svieti.Alebo treba na dia zmazať chybu? Prosím poradte.Konečne som sa tešil s nového comu s nastaveným snímačom uhla,bez chyby ESP a nakonec budem riešiť airbag.Čo dalej? Citovat
DanculD Odesláno 20. srpen 2012 Odesláno 20. srpen 2012 Ved ale ked tam das odpory tak v pripade nehody airbag nevystreli. Citovat
janik6163 Odesláno 20. srpen 2012 Autor Odesláno 20. srpen 2012 Ved ale ked tam das odpory tak v pripade nehody airbag nevystreli. Tie odpory tam boli iba dovtedy kým som nezohnal COM.Aby mi to nesvietilo na palubovke. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. srpen 2012 Odesláno 20. srpen 2012 Pokud je to průchozí, tak jedině konektory. Samozřejmě mrkni na to dia, na konfiguraci, ale tam to asi bude OK. Citovat
janik6163 Odesláno 20. srpen 2012 Autor Odesláno 20. srpen 2012 Pokud je to průchozí, tak jedině konektory. Samozřejmě mrkni na to dia, na konfiguraci, ale tam to asi bude OK. To práve neviem čo tam mohol prestaviť,a hlavne kde to hladať.Trapim sa už od obeda.To je tak ked človek dá šahať na auto koho nepoznám. Citovat
janik6163 Odesláno 21. srpen 2012 Autor Odesláno 21. srpen 2012 Nové zistenia,meral som COM,konkrétne vstup a výstup airbag.Lavá strana 1.2 ohm kontakt 1-2,pravá strana kontakt 1 hodnota 1.2 ohm:kontakt 2 hodnota 40 ohm.A teray som sa niekde stratil.Pri prepípavani všetko OK.Pri meraní odporu 40 ohm. Kde sa nabralo tých 40 ohm?Keď je zlomený páskový vodič nemôžem namerať nič.A páskový vodič nebude mať 40 ohm. Takže som s toho rozčarovaný.Budem reklamovať použitý COM,ktorý vydržal 2 týždne.Dúfam mi ho vymenia.Výlet 350 km.Ak niekto má nejaký nápad,nech napíše.Ďakujem. Citovat
HonzaZ Odesláno 21. srpen 2012 Odesláno 21. srpen 2012 Ano, je zlomený páskový vodič. Zrovna nedávno jsem toto proměřoval na 406ce a hodnoty byly podobné. Také to házelo chybu 2. úrovně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.