Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Před dvěma dny se mi stalo, že central nereagoval vubec na signaly alarmu, tedy se mi neodemklo auto.

Pokus s klíčem, který mám doma dopadl zvláštně, takže jsem odpojil jednotku centralu a pak ji zapojil zpět a byl pokoj. Pro jistotu jsem zlepšil spoje mezi alarmem a centralem.

Nyní již ok.

Dále došlo k malé, leč velice významné upravě výfuku, kde se jen mírně pootočila příruba výfuku co drží na turbu. Nyní je auto bez randálu a vibrací.

Hned je to jiný zvuk a zdá se že když uberu kapánek na naftě ( na čerpadle Bosch ) tak to bude idealní a budu spokojen, až na to vrzání u pravého zadního kola, ale to bych tušil, že to dělá zátěžák. Až ho najdu, prostříkám ho jak jen to nejlíp dovedu.

Pak už jen chybí na chladiči turba nasadit senzor tlaku, který tam neni a dirka je jen zaslepena šroubem.

Který mrzák toto udělal netuším.

Odesláno

Já se tak dlouho hrabat v autě a pořádně nejezdit, tak to auto by už šlo za skály.

Odesláno

Přesně tak Ozzy1. Už jsou to jen prkotiny a ty mě zatim ještě bavěj. Jo a už si tu připravuju tajnej čudlik, kterým si otevřu v případě nefunkčního centralu. nezavislý servomotorek, který mě otevře zadní vrátka.

Odesláno

Antik a když nebude baterie tak jak otevřeš? Asi bych to vyřešil kapánek jinak .

Odesláno

A jak ?

Když nebude baterie, musí se domu pro klic.

Baterie ale je, a i kdyby byla slabá, tak jedno servo zvladne i na pouhých 8,5 V, takže tam to servo dam stejně.

Zapoměl jsem ale že musim brzo řešit to saní do turba, trubku i s filtrboxem mam ,ale nevim jak je to řešené před filtrboxem. XM citroš má takovou rouru co vedla do podběhu, kde ma i bandasku na ostřikovače.

[upravil dne 19/7/13 18:17 od antik]

Odesláno

řeknu ti narovinu baterka mi taky klekla a byl jsem rád že mi to otevřelo dveře u řidiče. Vycházej ze situace že baterka bude ko. Řešení by bylo ,ale pokud ti to jsem napíši je to návod na odcizení ,Je to jako když někdo píše o tajném vypínači v autě. :papa

Odesláno

tenhle čudlik fakt nenajdeš, ale potřebuju řešit jen to, že se stane problem nebo chyba v elektronice.

Smotat si lanko s bovdenem pod auto mi nepřijde bezpečné a lehce použitelné jako dva dráty co vedou k servomotorku od centralu, který zatahne za tahlo v patych dveřích i za situace že bude zamčeno, popřípadě to odemkne zadní vrata.

Řeším toto za předpokladu že mi tedy blbne elektronika a ne baterie.

Ale diky za poznamku.

Odesláno

Nepsal jsem o smotaném lanku nic takže by to nebylo nebezpečné ,že by ti někdo odemkl auto. Podle mne bych vyřešil, abych mohl v pohodě zamykat a odemykat i klíčem, chce to zprovoznit zámky ve dveřích tak i v zadních dveřích, při málo používaní zatuhnou a nejde s nimi časem hnout. Elektronika ti může blbnout ,že ti nedodá signál o uzavření dveří ,či třeba i někde je že pokud neotevřeš dveře do určitého času, tak ti samo zamkne .Záleží co tam máš za alarm a jak je to zapojeno ,vím o jednom co řešil něco podobné .

Odesláno

no ono se mi to samo zamyka po chvili od doby co otočím klíčem do druhé polohy. Toto se děje od doby co došlo na výměnu motoru.

Jakmile klíčem ale vše vypnu, tak se dveře zase odevřou.

Nevím, jeslti jde o defekt centralu, ale alarm za toto nemuze, tedy aspon myslim. Ten jsem instaloval poblíž jednotky centralu, a napojen je přímo na kabely, které zamykají a odemykají , tedy mínusové káble.

Občas se ale stane, že central dává divné signály a stejně jako v zimě, motorek řidiče vrčí poměrně dlouho a central je nepoužitelný. nasleduje kontrola spoju, zda tam nedošlo k nějaké nekalosti a odpojení a zpětné zapojení jedotky centralu a vše zase funguje. Proč k tomu ale dochazi fakt netušim.

Odesláno

podle mne blbě zapojený chce se to podívat na schémata.Nebo je někde narušený kabel ,nevím zda máš někde třeba i připojenoou diodu,aby ti tam nešlo napájení a pod.Vím že na autě jsi dělall nějaké upravy takže to bude souviset s tím.

Odesláno

napojeno je přesně dle instrukcí Punkáče, tedy pouze dodán mínusový kábl na kábl , kterým se po dotyku mínusu auto zamkne nebo odemnke, nejde tam nic blbě zapojit, spoje jsem navíc znova předělal, pro jistotu.

Tento problem se samozamykanim se projevil až po výměně motoru.

Dioda netřeba, protože kábl na odemknutí či zamknutí je rovnou z relé které má alarm.

Diodu jsem dával na osvětlení palubky, která s tímto obvodem nemá nic společného.

Odesláno

těžko o tom psát sice se vyměnil motor,tak bych hledal okolo motoru co to může způsobovat,kde je u motoru elelktrika . Ono někdy stačí,když tam nateče voda a z auta máš diskotéku.

Odesláno

Čus po delší době

Centrál a superblokáda ve starém modelu nemá snad nic společného s jednotkou (starý model se superblokádou ještě neuměl zamknout dveře po rozjezdu vozu. Elektrické spojení mezi jednotkou superblokády a jednotkou motoru není žádné). Antik poze dopojil ŘJ alarmu paraelně k drátu ovládající zamčení vozu z origo jednotky centrálu k superblokádě + drát na dověr oken. Jinak jsme tam nic nedávali a vše fungovalo.

Problém je dle mého v odcházejícím motoru zámku dveří. Též jsem ho měnil u Devila asi za 300 + pošta. Dělalo mi to, že auto nešlo zamknout. Po stisku tlačítka zamknutí na centrálu se hned odemklo. Motorek nejdříve dlouze točil (už při tomto bylo zamykání problematické, protože jednotka neměla nastavenou tak dlouhou prodlevu na signál z kontaktu od zámku dveří), aby potom úplně odešel do věčných lovišť a auto se nedalo zamknout vůbec.

Týden jsem jezdil s odpojeným svazkem u zámku spolujezdce, než přišel nový zámek od Devila. Při opětovné montáži jsem vyřadil táhla od zámku, aby nějakej negr nemohl šroubovákem vylomit vložku a odemknout si auto. Šlo pak odemknout jedině centrálem (zase tu hrozí, že když není baterka, do auta se nikdo nedostane, leda cihlou, ale to je na uvážení každého).

Odesláno

superblokada odpojuje táhla, tu spouštim vždy tim alarmem, který jsme napojovali.

Pokud odchází motorek, budu řešit scháňkou jiným motorkem, možná časem přijdu na to, že v zámkuje je něco ohlého, nebu třeba mu dát trocha tuku někam, kde už dávno neni, ale to bez rozebrání a trpělivého bádání nepujde. Tedy zámek budu muset stejně sehnat.

Díky za toto info, toto totiž dává logiku, než hledat chybu v zapojení atd...

Ještě jsem zjistil, navíc, že když otočím klíčkem na 1. pozici a po delší chvíli na dzuhou pozici, dveře se zamknou hned, aniž bych stihl nastartovat, nebo nažhavit.

Pozná to tedy otočení klíčku 11. a 2 pozici.

[upravil dne 23/7/13 11:00 od antik]

Odesláno

Ten motorek je prakticky nerozebiratelnej. Sice jsem byl zvědavý a ten starý rozlouskl jak oříšek odvrtáním nýtů, abych pak zjistil, že je strhlý šnek na motorku a oježděné (bezzubé jedno kolečko). Prostě zkrátka jsem to nespravil a už ani nedal dohromady :D Oni ty nýty totiž nejdou skrz a nešly mi nahradit za jiné, když jsem je odvrtal :D

To mě nenapadlo, že superblokáda ty táhla odpojuje, vyrobil jsem si stálou superblokádu, tobě navíc ta origo odpojuje i táhla od vnitřních ovladačů otvírání dveří, což je dobré

Odesláno

toho jsem si nevšiml, že by odpojovala vnitřní táhla, každopádně mi vrčí motorek víc u řidiče, kdeždoostatní jen cvaknou. To by odpovídalo, to že bude oholený nějaký kolečko v něm.

Odesláno
zamkni se v autě superzamknutím a zkus to, měly by být odpojené

a Pokud to nebude?

pak může být zámek v haji na pul ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...