Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no jo ale pokud by ten motor byl venku, nereknu, ale kdyz uz je v aute, je tam opravdu malo mista.

treba vubec nevim, jeslti ta vakuova pumpa co je pripojena na vačku 406 , na XM je pouze záslepka. Maj stejnou vačku, že bych zaslepku vyndal a dal misto ní tu pumpu ?

docela by jsi asi vytekl vzteky, kdyz by ti v servise cpali nazor, ze to nepojede a nebude fungovat, ze to je jiný motor, kvuli tomu, že to ma jiné hadice a jinak posklada ne agregáty.

Byl jsem za trubku a asi pořád jsem.

Ještě dotaz, pokud bych sundaval ty řemenenice, do rozvodu vubec nezasahnu, žejo?

[upravil dne 24/5/13 15:10 od antik]

Odesláno

Do rozvodu nesahas, bohuzial 2.1 td zaslepenu remenicku som nemal, ale napr. pri 1.9 td je klasicky zaslepena, zhodis zaslepku, vyberes zaslepku na mazanie a nahodis vakuovu, 2.1 td ma trocha inu vakuovu pumpu, tak ti neviem presne povedat,treba zhodit a porovnat...

Tym frajerom, kam si to bral do servisu by som odkazal ze ak nerozumeju do toho nech neberu, preto som sa cudoval ze tak lacno ti vymenia motor :-D sak ti to len viac do!ebali. Tuto za vymenu uctuju min 5 tisic czk a to tak ze nemusia ten motor prerabat...

Odesláno

ja si nejsem jisty v tom ze ta vakuova pumpa pujde na tu vacku nasadit. Jestli tam vubec ma neco, co pak tou pumpou bude otacet. tedy presne receno aby ta vacka mela nejaky zarez na ktery se nasadi ta pumpa.

Odesláno

to uz je zasah do rozvodu. na to nemam. ale o toto a o spojku se mi postara manik, co vi co to peugeot a citroen vubec je. zadny amater jako byli v tom servise.

Odesláno

No stale nic moc.

Co jsemauto odtahl jinam, je to jen o čase a penězích.

Ty tedko nemam, až po vejplatě, takže až tak 11ctýho .

Plán je takový.

1.) manik nasadí vakuovou pumpu a rozdelá spojku a dá ji do kupy, když to v servise neuměli.

2.) vyjednám at mi manik ještě přehodí ty servo, klima , altik ( agregaty) a napínák.

3.) Přijdu na řadu já a hadice na sání do turba. Protože má jinou díru a jinej směr, sesmolim trubku, která povede extra z filtrboxu do turba.

Ta co vede z turba do cooleru je stejná a ty mám 2. jak z 406 tak z XM. použít mohu oboje, pak jde na řadu dodělat hadici z cooleru do sání motoru.

stačí nasadit. ovšem prostoru, kde neni místo.

No a pak už zbývá jen zapojit hadice na : podtlak brzd, servořízení, klimu.

a v neposlední řadě pak zaject zpět to toho servisu \"nevíme, neznáme\" aby mi vrátili zpět mojí kklimanápln, a ukázat jim, že to je stejný motor a že to funguje.

to je celý plán.

cena u toho manika, co se v tom opravdu vyzná je příznivá. 2000,- plus palivový čerpadlo a da do kupy tyhle věci co jsem psal výše.

Kdo má jiné řešení, povídejte.

Guest servisman
Odesláno

ono jak se čeká na prachy a pak se pokračuje dál je na nic. Jen držím palce at se zadaří

Odesláno

Kluci, moc díky za podporu. Pokud věříte stejně jako já, že to prostě pujde, tak tomu věřím čím dál tim víc.

Až bude tady na severu Sraz tak se přijedu ukázat s Citronovým motorem.

zapoměl jsem se ještě zmínit o výfuku. Ten sice pasuje, ale je o pár mm vedle , takže ho mam opřenej o tepelný štít a zadní náraznik, což sice vyřeší svářečka, nebo povolim žaluda mezi katem a prvním tlumičem, ono se to zlomí a srovná.

[upravil dne 31/5/13 11:07 od antik]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak dnes bych si měl jít pro znovupřehozený motor.

Byl znovu vyndán (XMmotor) a přehozeny čerpadla (z 406 motoru) pravděpodobně i s domečkem termostatu. Problém se spojkou je z velké části vyřešen a vakupumpa je taky na místě.

Zbývá vyřešit výměnu spojkového válce, který byl nějakým zpusobem zmasakrován při předešlé výměně motoru v servise.

Snad už bude dnes doma a nebude se to zase odkládat.

Odesláno

Táák a je doma. XM má asi jiný čidlo na otáčky, takže ukazuje 2x méně a sem tam vypadne uplně.

jinak motor jede krasavec, má obrovskou sílu,kterou jsem tamstim motorem nepoznal.

ještě zbývá poladit vejfuk, aby nebouchal do podlahy a prkotinky jako urovnat kabílky.

Ale je doma !!!!

zejtra se jí budu věnovat s dětma.

Guest servisman
Odesláno

OK to je dobrá zpráva . Stačilo vin toho citronu a věci porovnat ;)

Odesláno

No porovnat, uspěch po nezdařeném pokusu servisu byl vykoupen další furou peněz a součástkou, která před prvním přendáním motoru byla v pořádku. Další to výdaj a další kus jitrnice na mém čele.

Tedko už zbývá doladit výfuk a stabilizační tyčky.

Docela mě udivilo jak je ten motor tichej, ale asi bude mít žhavičky v háji,protože nechytne na první škyt, ale až na třetí až pátej. Taky mě bylo doporučeno seštelovat čerpadlo, že prý by to chtělo .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...