Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

před 14 dny jsem si všimnul, že při zatáčení doprava vepředu něco klepe. Teď už dva dny cítím silné vibrace ve volantu, i od plynu a k tomu hučení. Brzdy navíc delší dobou kopou. Švagr říkal, ať koupím nový kotouče a destičky a že to vyměníme. Destičky mám vzít od Bosche, jenže v Autokely je už nemají a mně se nechce objednávat přes internet, protože to chci v úterý s ním vyměnit.

Na stránkách Autokely jsem našel toto:

Destičky:

Ferodo 730Kč (425284) - délka 72mm

Ferodo 993Kč (425284) - délka 72mm

Kotouče:

Ferodo 524Kč (4246G0) - průměr 238mm

Bosch 708Kč (4246G0) - průměr 238mm

Ate 758Kč (4246G0) - průměr 238mm

Jaké máte zkušenosti? Mám vzít oboje od Feroda, nebo radši objednat destičky od Bosche a kotouče vzít od nich taky?

Je nutný kupovat k tomu ještě mazací pastu?

Předem děkuju.

Pavel

Peugeot 106, r. 1995, obsah 954 cm3, 37kW, 50HP

Vin: VF31CCDZ250957305

Odesláno

Já jsem kupoval desky i kotouče od feroda a v pohodě, ale desky hodně práší, takže jsou dost zasrany kola. Předtím tam byly desky Ate a ty tak neprášily, takže bych šel do značky Ate.

Odesláno

Když mám nohu na plynu, tak mi to do nohy vibruje ..

3 měsíce zpátky se měnila obě ložiska a pravá poloosa. Strašně mi to hučelo. Pak se to zklidnilo. Necham jsem ještě stáhnout kotouče, dost kopaly.

Chvíli dobrý, teď kopou při brždění, a normálně při jízdě citím pravidelné vibrace od plynu .. , hučení vpředu a klepot při pravým rejdu ..

Nevím, jestli radši nepořídit jiné auto, může to být křivá těhlice, a pak odchází ložiska, polosa, brzdy ..

Odesláno

nechal jsem si vymenit predni loziska v naboji kola ale muselo ho nejak odlisovat slozite protoze to neslo....a nalisovat jiny novy...holt to hosi udelali blbe a cca do mesice odesel naboj kola kotouce desticky myslim si ze novy lozisko spatne nalisovali a naboj kola se vydrel......vymenil jsem kotouce plus desky a po tydnu se zvlnili zase a prisel jsem na to ze byl v hajzlu naboj kola....po vymene celeho tlumice s nabojem za vyhodnou cenu z bourany 106ky vse v poradku....

Odesláno

no ja to mel z vymenou za minutu 12, uz sem skoro brzdil zelezem, jelikoz sou brydy asi ta nedulezitejsi vec na aute, tak sem investoval do kotouču brembo max a desticky taky brembo, uz je mam zajety asi na 300 km a brzdi to jako kravav :D

Odesláno

no ja bychh teda na brzdach nesetril, a navic na tohle auto nejsou nejak drahy, ale to je kazdyho vec

myp106: jo a kde si byl tu sobotu sem nasel garaze tak jak si rikal ale tebe uz ne byl sem tam asi od 2 tak me napadlo estli treba nejsi na obede tak sem cekal ale nikdo se u tech garazi ani neukazal, kde si teda byl?

Odesláno

samozřejmě na brzdách nemá cenu šetřit ale myslím si že ti dobrou práci udělají ATE stejně jako Brembo a občas i ATE jsou lepší. podle mě je Brembo na tuhle motorizaci blbost.

Odesláno

Tak jsem nakonec koupil kotouče ATE v Kely a destičky Bosch přes net.

Po výměně to při brzdění při rychlostech nad 50km/h trošku kope .. Asi to bude nábojem nebo těhlicí. Přemýšlím, že bych koupil oba závěsy komplet ..

Každopádně děkuju za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...