moby78 Odesláno 5. srpen 2012 Odesláno 5. srpen 2012 Ahoj, před 14 dny jsem si všimnul, že při zatáčení doprava vepředu něco klepe. Teď už dva dny cítím silné vibrace ve volantu, i od plynu a k tomu hučení. Brzdy navíc delší dobou kopou. Švagr říkal, ať koupím nový kotouče a destičky a že to vyměníme. Destičky mám vzít od Bosche, jenže v Autokely je už nemají a mně se nechce objednávat přes internet, protože to chci v úterý s ním vyměnit. Na stránkách Autokely jsem našel toto: Destičky: Ferodo 730Kč (425284) - délka 72mm Ferodo 993Kč (425284) - délka 72mm Kotouče: Ferodo 524Kč (4246G0) - průměr 238mm Bosch 708Kč (4246G0) - průměr 238mm Ate 758Kč (4246G0) - průměr 238mm Jaké máte zkušenosti? Mám vzít oboje od Feroda, nebo radši objednat destičky od Bosche a kotouče vzít od nich taky? Je nutný kupovat k tomu ještě mazací pastu? Předem děkuju. Pavel Peugeot 106, r. 1995, obsah 954 cm3, 37kW, 50HP Vin: VF31CCDZ250957305 Citovat
FiFa_cze Odesláno 5. srpen 2012 Odesláno 5. srpen 2012 Já jsem kupoval desky i kotouče od feroda a v pohodě, ale desky hodně práší, takže jsou dost zasrany kola. Předtím tam byly desky Ate a ty tak neprášily, takže bych šel do značky Ate. Citovat
Peta-k Odesláno 5. srpen 2012 Odesláno 5. srpen 2012 me taky pri brzdení kopal pedal brzdovej a mel jsem spatnej naboj kola....i vymena kotoucu mi nepomohla.... Citovat
moby78 Odesláno 5. srpen 2012 Autor Odesláno 5. srpen 2012 Když mám nohu na plynu, tak mi to do nohy vibruje .. 3 měsíce zpátky se měnila obě ložiska a pravá poloosa. Strašně mi to hučelo. Pak se to zklidnilo. Necham jsem ještě stáhnout kotouče, dost kopaly. Chvíli dobrý, teď kopou při brždění, a normálně při jízdě citím pravidelné vibrace od plynu .. , hučení vpředu a klepot při pravým rejdu .. Nevím, jestli radši nepořídit jiné auto, může to být křivá těhlice, a pak odchází ložiska, polosa, brzdy .. Citovat
Peta-k Odesláno 5. srpen 2012 Odesláno 5. srpen 2012 nechal jsem si vymenit predni loziska v naboji kola ale muselo ho nejak odlisovat slozite protoze to neslo....a nalisovat jiny novy...holt to hosi udelali blbe a cca do mesice odesel naboj kola kotouce desticky myslim si ze novy lozisko spatne nalisovali a naboj kola se vydrel......vymenil jsem kotouce plus desky a po tydnu se zvlnili zase a prisel jsem na to ze byl v hajzlu naboj kola....po vymene celeho tlumice s nabojem za vyhodnou cenu z bourany 106ky vse v poradku.... Citovat
MyP106 Odesláno 5. srpen 2012 Odesláno 5. srpen 2012 Za mě bych to řešil jak kotouče tak destičky od ATE. Citovat
Raweon Odesláno 5. srpen 2012 Odesláno 5. srpen 2012 no ja to mel z vymenou za minutu 12, uz sem skoro brzdil zelezem, jelikoz sou brydy asi ta nedulezitejsi vec na aute, tak sem investoval do kotouču brembo max a desticky taky brembo, uz je mam zajety asi na 300 km a brzdi to jako kravav Citovat
MyP106 Odesláno 6. srpen 2012 Odesláno 6. srpen 2012 Ate brzdí podobně a jestli je chce na klasicky ježdění bremba jsou na to zbytečný Citovat
Raweon Odesláno 6. srpen 2012 Odesláno 6. srpen 2012 no ja bychh teda na brzdach nesetril, a navic na tohle auto nejsou nejak drahy, ale to je kazdyho vec myp106: jo a kde si byl tu sobotu sem nasel garaze tak jak si rikal ale tebe uz ne byl sem tam asi od 2 tak me napadlo estli treba nejsi na obede tak sem cekal ale nikdo se u tech garazi ani neukazal, kde si teda byl? Citovat
MyP106 Odesláno 6. srpen 2012 Odesláno 6. srpen 2012 samozřejmě na brzdách nemá cenu šetřit ale myslím si že ti dobrou práci udělají ATE stejně jako Brembo a občas i ATE jsou lepší. podle mě je Brembo na tuhle motorizaci blbost. Citovat
moby78 Odesláno 13. srpen 2012 Autor Odesláno 13. srpen 2012 Tak jsem nakonec koupil kotouče ATE v Kely a destičky Bosch přes net. Po výměně to při brzdění při rychlostech nad 50km/h trošku kope .. Asi to bude nábojem nebo těhlicí. Přemýšlím, že bych koupil oba závěsy komplet .. Každopádně děkuju za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.