Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdar kluci. máte nekdo tenhle automat ve své káře nebo nevíte jak je to s olejovým filtrem. má ho tadlec ta převodovka nebo ne? příkládam obrázek, pravdepodobne by to měla být pozice 4 tudíž sací koš olejového čerpadla a zároveň i filtr. vědeli by ste mi to prosím real potvrdit. v peugeot servise tím nejsou jisty. cenovka neco kolem 71 EUR. dík moc

[upravil dne 25/7/12 23:29 od Ericce]

post-9823-14109625910238_thumb.jpg

Odesláno

dík moc za odpoved.

Omyl kluci. todle je druhá nejčastejší chyba, které dopouštejí majitelé aut s automatem (hned po neměnení oleje z duvodu informací servisního technika, že napln je doživotní) a to že nevymění olejový filtr a toho sem se bohužel dopustil i já také z duvodu, že mi servisní technik v peugeotu řekl, že filtr tam není. kurnajs a to sem na to přišel až po 46000km po vyměne oleje. logicky když je filtr tak se musí menit protože v převodovke docházi obrušováni koleček a ke tření spojek a brzd, tudíž všechen ten sajrajt je v oleji a zanáši pak filtr, který je pak čím dál méne pruchozí a pak se snižuje tlak oleje v převodovke protože čerpadlo to neládze protlačit a pak vám vypíše závadu jako mne- nízky tlak oleje a s tím spojené prokluzováni spojek a brzd protože jich ten tlak oleje nevládze jakoby přitlačit. co se tíče demontáže není kuli tomu treba převodovku ven z auta. stačí jenom dát dole kryt hydrobloku, hydroblok vyndat a za ním je čerpadlo s filtrem. přikládam foto

post-9823-14109625911107_thumb.jpg

[upravil dne 26/7/12 12:46 od Ericce]

Odesláno

No z mojej prevodovky to urcite nevyberies :D Cela musi ist von.Nie som si teraz isty,ci mam presne tu istu prevodovku(ZF4 HP20),lebo podla mojich schem je filter dole.

Odesláno

jo takhle. vždyť ty máš určo jinou převodovku, tak beru spět ;) bez tak je ale lepší ten filtr měnit s olejem aby se ti pak nestalo to co mě. řadí pěkne netrhá, ale už na 4 stupni to jakoby netáhne a to vypísala i diagnostika:kluzáni spojek a brzd na 4 stupni, jinak po 4 to táhne pekne. dáva to logiku tam je potreba i nejvyšší tlak oleje, čím bude klesat se to bude stávat na nišších stupnech. mne ted čeká vypuštení celé náplne tudíž cca 6,5 litru. delaj to prej nejakým strojem, tudíž převodovka ostane v aute a oni vysajou olej i s hydroměniče

[upravil dne 26/7/12 16:20 od Ericce]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...