Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes ma po prichode domov cakala zaujimava sprava, pred nasim domom parkuje cez noc cca 5-6 aut. Co sa cez den zredukuje na cca 1-2(tieto vozidla nie su nase) ostatne mame v osobnom vlastnictve resp. obyvatelia domu.Boli sme upozorneni zo strany obce, ze to mame zredukovat na mensi pocet,resp. na 2 vozidla pre ktore sme sami spravili miesto(spevneny povrch)... Otazka znie, odkedy moze byt problem pocet aut pred domom?? parkujeme len pred nami. Resp. niekedy parkujem pred susedom(som s nim dohodnuty). Z pravneho hladiska ma kto pravdu???

K tomu,ze sa to da zredukovat( Ja vlastnim 2 auta,jazdia kazdy den, foter jazdi kazdy den do roboty, mama tiez, a sestrin priatel tiez,kazdy inym smerom v inom case)

ako by sa to dalo zriesit?

Odesláno

Parkuješ na veřejném prostranství? Je to místo určené k parkování, nebo je to kraj silnice? Pokud to místo není pro nikoho vyhraženo a pokud vše splňujete co se týká zákona, např. místo, které musí zbýt, když stojíš na silnici pro projetí ostatní, místo ke křižovatce .... tak by v tom neměl být problém. Pokud ovšem obci nevyjdeš vstříc a to místo je obce tak tam určitě v brzké době bude nějaký zákazová značka :(

Odesláno

bigbadjohn- zakazova znacka nemyslim, na ceste neprekazam, je to cca 7*15m, je to medzi chodnikom a cestou, bola tam len hlina,tak sme spevnili 2 pruhy ,chodnik vybetonovali(bol rozpadnuty) obec neprispelo ani korunu(aj ked sa ziadalo) a nakoniec mi este ide rozkazovat.Rozmyslal som bud kupou tohto pozemku,alebo prenajat pozemok na 100 rokov... existuje nejaka takato moznost??? Vyriesilo by to problemy?

Odesláno

No jestli Ti to prodají tak to kup, jestli pronajmou tak to pronajmi. Za pronájem se u nás platilo ročně 1% z ceny pozemku, teď už chtějí 2% ročně, pronájem je na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou. Nebo se s nimi dohodni, že zpevníš i ten zbytek pozemku, když Ti tam dovolí parkovat, ale rskuješ, že se Ti tam někdo postaví a ty s tím nic nenaděláš, nebo že Ti to po tom zpevnění stejně zakážou. Je to na důveře a na dohodě. Já mám část pozemku taky jen pronajatou a normálně to mám i oficiálně oplocené.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...