Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám dvě auta. P405SRDT a CBX 1.8TD, což je vlastně to samé.

Na obou autech mám vadné poloosy. Problém v tom, že to už bylo u dvou mechaniků. Jeden tvrdí, že jsou nevyvážené pneumatiky, že vyvážit a nafoukat aspoň na 2,6. Provedeno. Vyváženo, nafoukáno. Problém přetrvává. To u Citroen BX

Auto Peugeot 405. Vrzání v levotočivé zatáčce na plný rejd pod plynem. V rovině jede normal. Jiný automechanik říká, že jsou ty poloosy chyceny obě. V podstatě každý říká něco jiné. Celkový dojem vrakoviště, ale než něco odvezu na vrakoviště, chtěl bych mít jasno, abych nevez na ten vrakáč zbytečně.

Když se teda automechanici neshodnou v názorech nezávisle na sobě, no tak abych si tu diagnozu zrobil sám? Jenže tady je všude psáno jak vyměnit poloosu, kde ji sehnat, avšak jak poznat která poloosa je ještě dobrá, to jsem tady nenašel. Tak mi někdo poraďte, dík. Protože při dnešní diagnostice a neshodě v názorech automechaniků je nejlépe si udělat diagnozu sám, protože dost možná je závada někde jinde. Třeba jsou příčinou skutečně pneu, jenže já nemám jiné, musel bych koupit, ač staré jsou ještě dobré. Tak jak se ujistit a správně rozsoudit, který z těch automechaniků má pravdu, když každý říká něco jiné? JAK VLASTNĚ LZE DIAGNOSTIKOVAT POLOOSY? Myslím diagnozu v domácích podmínkách.

Odesláno

Můj názor je ten,že poloosa je téměř vždy dobrá! špatné může být ložisko na pravé poloose (středové) nebo klouby or ložiska náboje kola!Pokud by cvakalo,řeknu že je to kloub,pokud hučí tak ložisko náboje.Ale pokud vrže tak nevím asi bych zkusil středové ložisko nebo v náboji!

Pokud by to dělali gumy,tak dej přední dozadu a opačněa uvidíš!Jo a jak vypadá dosedací plocha disku?

Odesláno

Začnu od konce. Dosedací plocha disku. Nejsou zjevné známky mechanického poškození, to na Citroenu BX. Tuto otázku nechme stranou. Kola vyměním a pak se uvidí. Zkusím aspoň dopředu hodit zimní kola z Peugeotu. Rozměrově pasují, až na jeden malý detail. Citroen má 165-70/14 a peugeot má 175-70/14. Snad mne policajti nevyhmátnou. Jinak myslím že technicky by s tím neměl být problém. Kdyby to pomohlo, tak koupím na Citroena nové gumy a mělo by to být vyřešeno.

Co se týče Peugeotu. Vrže při záběru v prudké levotočivé zatáčce. Začínám to řešit, protože zpočátku to dělalo jen při plném zatížení s vozíkem, ale teď to dělá též při prázdném autě. Vzhledem k tomu, že jezdím poměrně dlouhé cesty, mohlo by se mi to někde ve světě rozsypat úplně a tomu chci předejít. Takže, má to už automechanik, jenže ten na mne působil tak nejistě, že si myslím že sám neví co tomu je. Ostaatně, automechanik má zhoršenou pozici. On nejezdí, já s tím jezdím, takže si v tom chci udělat jasno a snad to některému jinému \"pežoťákovi\" též pomůže.

Taky bych chtěl znát Váš názor. Nemůže to mít souvislost s dříve popisovanou závadou tady?

Odesláno

To nebudú poloosi. Tie nezvyknu vŕzgať ale pukotať pri zábere s vytočenými kolesami (vonkajší kĺb) alebo trasením pri akcelerácii (vnútorný kĺb)

Toto by som videl na niektorý z čapov alebo uloženie ramena.

Odesláno

Díky za tip. To by mohlo být ono. To vrzání mi připadá jako tření kovu o kov. Měl jsem takový nejasný dojem, jak kdyby to stačilo namazat a mělo by vrzat přestat. Na poloosách jsou přece všechny pohyblivé součástky namazány? Čepy by to mohly být. A vidíš, to mne nenapadlo. Ještě jednou děkuji.

Teď to nevyřeším. Automechanikovi jsem poslal SMS s Tvým tipem, aby hned tu poloosu nevymontoval a napřed se přesvědčil, že by se pak mohla vyměnit poloosa, a mohlo to vrzat dál.

Ještě jednou děkuji za nápad.

Až to bude opraveno, tak dám zprávu

Odesláno

K těm pneu-jsi v CZ or SK?V cz tě pokud ,nespůsobíš DN , nebo nejdeš na STK,nemohou vyhmátnout s jiným rozměrem pneu! Jinak ty 175 jsou na BX v normě,osobně jsem je taky jezdil.Navíc ta je tam dáš a uvidíš-bude zlobit-není to pneu ,nebude zlobit dělají to gumy a dle toho zjištění se zařídíš!

[upravil dne 9/7/12 16:16 od dýzl]

Odesláno

Tak co se týče Citroena. Dal jsem tam jiné pneu, zimní z Peugeota, jiné nemám. A závada odstraněna. To bych nikdy nevěřil, co dokáže pneu dělat. Byla to značka SMPERIT zimní 165/70-14. Teď jsem tam dal nějaké italské no name (značku, musel bych se jít podívat) a jede to pohodově. Dál to nějak pořeším. Asi koupím letní gumy a ráfek pro jistotu vyhodím, nebo se zeptám v pneuservisu, jestli jde ten ráfek zkontrolovat

Co se týče Peugeota.

Automechanikovi jsem napsal, co mi sdělil Pastorek. Ale ani na čepech a amenech závada neprokázana. Nevím, možná tam poutahoval nějaké šrouby, protože to už prozatím nevrže. Záhada.

V této souvislosti chci fÓru sdělit, že Peugeot je na prodej. Kromě závad, které jsem uvedl je v pohodě. Za poloosy a zadní jehlová ložiska ruku sice do ohně nedávám, ale jinak OK jezdí.

Co je na autě špatné jsem už napsal podrobně.

Dobrý je na něm motor. 1,9 TD, obsah 1904 ccm typ DHY Turbo. Celkový nájezd kolem 238000 km, ale 15 tisíc km po repasi. Tak kdyby někdo potřeboval dobrý motor nebo auto SRDT Break s tažným zařízením na dojezdění, bude k mání. Cenu si představuji 14 000 Kč

Protože je auto pojízdné a plně funkční, lze prověřit že nekecám a možno projet. Vždycky líp než někde vymontovat motor z odstaveného auta, který nemožno pořádně prozkoušet.

Pak jsou tam dobré brzdy po GO, tóńovaná skla, nastavitelná sedačka řidiče, perfekt autorádio a vůbec vše co k SRDT patří.

Jezdí perfekt a důvod prodeje není neopravitelnost, ale chci si koupit Xantii, protože má nastavitelný podvozek a já rád jezdím do přírody. Peugeot je do přírody moc nízký a to je hlavní důvod proč prodávám a nebudu spravovat. Dosud jsem se staral pečlivě a neprodleně opravoval každou blbost. Prodávám spolehlivé auto, na součástky je ho škoda, proto bych byl rád, kdyby někdo koupil vcelku. Ty závady nejsou zase tak hrozné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...