petrb123 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Jak je popsano v odkaze, ale taky to dela randal a zvysuje spotrebu (melo by se to davat misto stredniho tlumice, kat nechat)
Mizlerek007 Odesláno 1. červen 2013 Autor Odesláno 1. červen 2013 jj... pokud všechno kuchat, tak dát rezonátory místo katů a až poslední tlumič... já spotřebu zvednul jen protože si to přišlápnu abych si to poslechnul, ale jinak je bez středovýho stejná, je tam i takovej ten placebo efekt, že to víc táhne... ale je to subjektivní, pač to člověk slyší... každopádně zvuk se mi moc líbí... až bude líp, tak to natočím
John Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Osobně mám zadní katy pryč (místo toho jen trubky),dělal jsem to kvůli tomu,že to dělá hodně lidí a auto pocitově jede líp hlavně ve vyšších otáčkách.Je o fous hlučnější ale nic děsivýho to není.
Ducatista Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 jo díky chlapi za vysvělení. no a co teda podle vás udělat - dát katy pryc a místo nich rezonátory, nebo katy nechat a dát rezonátor místo stredovyho tlumice, nebo vsechno nechat a dat jen pruchozi sportovni stredovy tlumic s tlustou trubkou svodu a sportovni pruchozi vyfuk? protoze podle toho co tu kazdej pisete je nekolik variant. a o kolik ten rezonator zvedne sportebu?
Mizlerek007 Odesláno 1. červen 2013 Autor Odesláno 1. červen 2013 no odladěný svody si budeš muset nechat udělat na zakázku... pochybuju že je seženeš... pak je možnost dát každou hlavu zvlášt na každou trubku jeden rezonátor a na konec výfuk - takže to bude duplex, nebo potom jak má Jonh, katy pryč středovej rezonátor a výfuk.... na mě moc drastická uprava a bylo mi to vyvráceno... nejlepší možnost je, pokud máš v pořádku katy, tak je nechat, vyhodit středovej tlumič a na konec dát výfuk, ale pruchozí bych asi nevolil... u tohodle laborování s výfukem je to u takovýhleho auta dost těžký... spíš tomu člověk víc ublíží... když by jsi to chtěl mít pořádně, tak jedině přes firmu, která se tomu věnuje a udělá ti vše na zakázku i s odladěním, přímo na coupé, ale to je potom cena cca jako je hodnota auta, takže pokud ti můžu poradit, tak vykuchej originál vejfuk a místo středovýho tlumiče dej rozumnej rezonátor... máš to pomalu zadarmo... já to udělal tak jak jsem to udělal jen kvuli Musketirum... [upravil dne 1/6/13 22:33 od Mizlerek007]
Ducatista Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 No John ale rezonator nema, ma od katů dál kompletně Supersprint a to znamena stredovej pruchozi tlumic a koncovej pruchozi tlumic. A takhle bych to nejvic videl i ja, uz jsem predbezne domluvenej s jednou firmou, ktera by to vyrobila. Spis jsem vubec nevedel co ten rezonator je, ze neco takovyho je a k cemu to je. Svody delat nebudu, to je uz dost penez, asi skoncim jen u te vyfukove soustavy jak jsem psal, i kdyby to pridalo jen par koniku, diky za ne a navic dalsim pozitivem bude, ze to nebude reznout, bude to z nerezi.
John Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Možná je to drastická úprava ale kdybych si to neprohlídl u hodně lidí tak bych do toho nešel,že to nedělá neplechu atd.V cizině to má co jsem se dočetl skoro každý kdo dál Supersprint celonerez nebo jiný nerez.A negativa tam nikdo nepsal.Samozřejmě není to tak tichý ale hlučný to fakt není spiš to má víc zvuk jak V6 a ne jak úplně utlumená se seriovým výfukem atd. Pro představu hodím fotku jak to vypadá: [upravil dne 2/6/2013 08:25 od John]
Mizlerek007 Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 jj John to má, taky dobrý... ale myslel jsem drastický typu, že když to pujdu třeba prodávat atd atd
John Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Miza: upřímně prodej mě vůbec nezajímá A pokud si to koupí nějakej lojza tak ani neví,že to auto ma 4katy... a když jo tak pochopí proč se to dělalo.
Mizlerek007 Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 to je taky pravda třeba do toho z hecu taky říznu ale jelikož mám Musketiry, tak to zatím nepřipadá v uvahu
Ducatista Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 John: čoveče díky za foto, já jsem myslel že ty katy máš jen vykuchaný, ale obaly tam máš - tak jako se třeba dělá FAP OFF. To jsem netušil že jsou úplně pryč. A z čeho je ta trubka místo každýho katu? Předpokládám ocel, aby to šlo svařit se stávající trubkou na které byl kat?
Ducatista Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 No a chlapi, co kdybych šel do varianty, že bych si nechal udělat výfukovou soustavu z nerezi replika Supersprint - průchozí středovej tlumič i sportovní průchozí koncofka, a místo katů dal 2 rezonátory? Něco takovýho http://www.rezonatory.cz/rezonatory/eshop/2-1-Rezonatory-tvar-katalyzatoru/0/5/8-Rezonator-vyfuku-prumer-vstupu-vystupu-60mm-tvar-kat1
Mizlerek007 Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 to je ta varianta o které jsem já mluvil...
John Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Ducatista : to se samozrejmě dá taky a nebo použít 2malý misto katů,ale levnější vyjde jeden větší.Třeba časem hodím taky rezonátor uvidím ale zatím to stačí jak to je. Jinak já tam mám daný uříznutý nerez trubky,který jsou na začátku přesazený přes původní výfuk a ovařený.Kupoval jsem nerez 1M trubku průměr 55mm. [upravil dne 2/6/2013 10:31 od John]
Mizlerek007 Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 tak dneska jsem se konečně dokopal i když v tomhle debilnim počasí na výměnu čočky řidičova světla... koupil jsem na netu a pán se zaručil, že 100% nejní z UK a ejhle já to dal na auto a světlo z UK bylo, takže jsem sehnal čočku EU, kterou mi John dovezl, tím mu děkuji a pokusil jsem se to vyměnit... nikomu nepřeju tyhle světla rozlepovat... prostě nemožný pořezanej jsem jako blázen a samotná výměna celé čočky, o tom ani nemluvim... no nakonec se po cca 3hodinách podařili, takže jsem se pustil do stříknutí rámečku ve světlech... jelikož každej volí černou mat, lesk atd, tak jsem chtěl bejt zase trošku jinej, takže do světěl přišla tmavě šedá metla ze vzorníku Peugeot... no a po dlouhé mordovačce se mi podařilo všechno poskládat... celkový čas 9hodin práce a výsledek ? já jsem nadmíru spokojenej... Start
wojtěch Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 vypadá to parádně... proč nemáš přední znak?? :-D
Recommended Posts