Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

2 Jardacek + Ferry: Uz jsem ten konektor nasel. A bohuzel tam mam jen 5 dratu. Takze jsem v te p****i.

Je mozny ze je priprava aspon ve predu, nebo kdyz neni vzadu neni ani ve predu?

2kveton: Psal jsi ze pripravu v prednich dveri asi mas - podival by jsi se prosim jak jsi na tom s tim konektorem zadnich dveri ty? Jde mi o to jestli je jeste nadeje, ze je ta priprava v prednich dverich i u me. Diky...;)

Odesláno

Konektor na předních dveřích rozebrat je pakárna ale ve sloupku dveří jsou 2 konektory jeden zapojen druhej je na ovladání zadních oken ja je tam měl a i tu el. kzadním dveřím 9 konektoru je na sloupku a jen 5 na protikuse

Odesláno

Tak jsem se sel na to znova mrknout a na konektoru zadnich dveri na sloupku jsou jen 3 zapojeny draty. Takze smula...

Ted uz me tak napada jen rozdelat predni dvere a mrknout na to kolik je dratu v prednich dveri.

Jen me ake tak napada, ze draty v dverich byt mohou,ale konektor na predni dvere, kterej je v aute muze byt zapojeno dratu min, tak jak to mam na tech dverich zadnich.

Odesláno

Draty bych mozna i natahnul (i kdyz teda nevim jak bych se pres spatny pristup dostal k dratum v tom sloupku prednich dveri), ale zapojovat bych si to asi netroufnul. Bohuzel nejsem elektrikar a ani nemam zkusenosti v tomto oboru.

Uplne by me stacily ty el.okna vepredu...

Nemate nahodou nekdo nejaky fotky jak je to zapojeno ke starteru, jak zapojit rele a jine, tykajici se tohoto tematu?

Odesláno
Napsán autorem Tornado

Draty bych mozna i natahnul (i kdyz teda nevim jak bych se pres spatny pristup dostal k dratum v tom sloupku prednich dveri), ale zapojovat bych si to asi netroufnul. Bohuzel nejsem elektrikar a ani nemam zkusenosti v tomto oboru.

Uplne by me stacily ty el.okna vepredu...

Nemate nahodou nekdo nejaky fotky jak je to zapojeno ke starteru, jak zapojit rele a jine, tykajici se tohoto tematu?

protahovat draty sloupkem u prednich dveri jde opravdu spatne, zvenku jsou tam silikonove spuntiky v tech volnych dirach a vevnitr jsou jeste takove plastove zarazky, takze fakt pakarna, ale jde to :D Na zapojeni nemusis byt velky elektrikar, staci si jen prohlidnout schema, ktery je ke stazeni na hlavni strance klubu v sekci Servis ( jsou dve, stahovani jen prednich dveri a nebo stahovani vsech ctyrech)

Odesláno

No asi to teda zkusim. :)

Ale az budu vedet kolik budou stat dily, uz to zjistuju.

Schema mam v knizce Jak na to. Zda se mi ale byt odlisne nez to co je na netu. Ktere je lepsi?

Osobne se mi zda, ze prehlednejsi je to v knizce (navic je to v cestine :D).

Kdyz se na to tak divam, tak me napada se zeptat, jestli je potreba propojit i pozice v pojist.skrinich a starter?

Odesláno
Napsán autorem Tornado

No asi to teda zkusim. :)

Ale az budu vedet kolik budou stat dily, uz to zjistuju.

Schema mam v knizce Jak na to. Zda se mi ale byt odlisne nez to co je na netu. Ktere je lepsi?

Osobne se mi zda, ze prehlednejsi je to v knizce (navic je to v cestine :D).

Kdyz se na to tak divam, tak me napada se zeptat, jestli je potreba propojit i pozice v pojist.skrinich a starter?

proc starter probuh ? starter s tim nema nic spolecnyho. Napajeci draty stahovani jsou pripojeny pres pojistky, to jo, to se napojis za pojistkovou skrinkou pod volantem, ve schematu je napsano na kterou pojistku je co zapojeny. Schema z knizky Jak na to jsem nevidel, takze nemuzu srovnat jestli je stejne a jen jinak nakreslene nebo je uplne jine

Odesláno
Napsán autorem jardacek

elektryka podle schema je složita a moc kabelu tak ji udělej podle sebe a máš 2 kabely na každou stranu nebo když koupiš motor z dojezdem tak4.

Kdyz uz se to dela tak at uz jdou ovladat vsechna okna ze strany ridice a zadni okna at jdou deaktivovat, jako je to original, ne ? Podle me to neni tolik dratu navic

Odesláno

Ferry, tady je schema z te knizky:

1.jpg

vyvetlivky:

5 - poj.skrin motoru

6 - poj.skrin spolujezdce

7 - spinac zapalovani

16 - zabudovane systemy fazov.rozhrani

189 - spinac okna ridice

190 - spinac okna spolujezdce

191 - motor predniho L okna

192 - motor predniho P okna

Je potreba zapojit vse, nebo jsou nektery casti propojeny?

Casti 189, 190, 191, 192 je potreba propojit urcite, to je mi jasny. Ale co zbytek? Cast 16 je asi rele, ze? Co ma cast 7 spolecnyho s el.oknama?

Doufam ze to nejsou zas az tak blbe otazky,ale tyhle veci se teprve snazim naucit a pochopit. :);)

[Editován dne 29/5/05 Tornado]

Odesláno

no spinaci skrinka 7 spina napajeni toho relatka, ktere pak spina samotny privod +12V do jednotlivych ovladacu oken, to je udelany proto, aby okna nesla stahovat, kdyz je vypnuty zapalovani.

To relatko v mojem schematu je nazvany rele stresniho okna a elektrickych oken a nachazi se pod volantem za pojistkovou skrinkou, tudiz mohlo by tam mit i pripravenou pozici, ale je tam blbej pristup na to kontrolovat cisla na dratech, podle kterych by se to dalo poznat.

Jinak samozrejme vsechny draty a pospojovani jsou nutne, to by je tam jinak nekreslili ne ;) ? :D

Odesláno

jinak jak tak jeste ted srovnavam to moje schema s tim tvym, tak jsou trochu odlisna, u meho ma motor ridicova okna sest dratu, u tveho jsou to jen 4, pak vubec nesedi cislovani dratu, mam za to ze to tve schema je pro novy model (to relatko vypada ze neni uplne obycejny ale ma v sobe jeste nejakou elektroniku narozdil od toho meho, ktere je obycejne mechanicke ) takze radsi bych si stahl to schema co je na hlavni strance klubu v sekci Servis ode me a je to stranka 13

Odesláno

To jsi me moc nepotesil. Jsem myslel ze budou aspon propojeny ty pozice v pojist.skrinich a ta spinaci skrinka. To abych si nasel diskuzi kde se resilo jak protahnout draty do motor.prostoru...

Odesláno

tahat draty do motorovyho prostoru nebudes muset, urcite se bude vsechno dat napojit pod volantem a na pojistkach pod volantem

[Editován dne 29/5/05 Ferry]

Odesláno

Ferry oprav me jestli se pletu:

V manualu jsem si dnes pohledal k cemu ktera pojistka je a z toho jsem usoudil, ze ty motorove pojistky a pojistky v aute uz musi byt propojeny (napr. F3 by melo byt napajeni poj.skrine s 30pojistkami,tj. poj.skrin u ridice, to uz prece musi byt zapojeny), tzn. ze je potreba el.instalace od pojistek F27 a F29.

Odesláno

No jo, ja to spatne pochopil. :)

Jeste me zmatlo to ze jsi mi napsal ze se musi zapojit VSE. Ale to je moje chyba, fakt o tom moc nevim, ale tak to se casem zlepsi. :D

Do te pojistkove skrine to je potreba napojit do nejakeho konektoru nebo primo drat nejak napajet k patici pojistky?

Odesláno

Když budeš dělat sam origo el.tak od řidiče vedou ke každemu oknu 2 draty. jenom zadní okna mají 2 relatka jedno pro ovladání ze předu a druhé pro ovládání zezadu. to druhé je ovladané tim tlačítkem na blokování zadních oken.

Odesláno
Napsán autorem Tornado

No jo, ja to spatne pochopil. :)

Jeste me zmatlo to ze jsi mi napsal ze se musi zapojit VSE. Ale to je moje chyba, fakt o tom moc nevim, ale tak to se casem zlepsi. :D

Do te pojistkove skrine to je potreba napojit do nejakeho konektoru nebo primo drat nejak napajet k patici pojistky?

existujou na to takovy nozovy rychlospojky, jednu stranu nasadis na ten drat na kterej se chces pripojit, vedle strcis konec dratu kterej napojujes a zmacknes klestema. Ja to ale delal tak ze jsem odholil kousek dratu pred tim konektorem pripajel k nemu poradnou pajkou ten novej drat a zaizoloval, dobry na zaizolovani jsou teplem smrstitelne buzirky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...