Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mam na planu si dodelat do 406 el. stahovani oken. Tak bych se chtel zeptat:

1) je to vubec mozne?

2) jake dily by bylo potreba nakoupit(pridat/vymenit)?

3) je ve dverich potreba neco vrtat nebo je to tam uz nachystany(drzaky na motorky,kabelaz...)?

4) kolik casu a penez by me to mohlo stat?

Mam 406 1,9TD (asi) v zakladu.

Prochazel jsem dnes forum a nic jsem tady na toto tema k 406 nenasel. Akorat k 309 a tam je to pry montaz jednoducha.

Predem dekuji za vsechny rady a odpovedi!

Odesláno

Zkusil bych tam dát univerzální stahování oken. Jen tlačítka bych koupil orig. Zkus mrknout na www.dstechnik.cz, je tam zajímavá nabídka. Montáž není až tak obtížná...

Odesláno

Před týdnem se mi pos***o stahování okna u řidiče - plasty umřely.

Dnes jsem byl na výměně - a kolik byste řekli?

\"Jenom\" 8,5 u Domanskýho - za hubičku :D:D:D

NEJLEPŠÍ JSOU KLIČKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odesláno

mozny to bude urcite, bude treba vymenit cely mechanismus stahovani, vymenit tapecirunk dveri, abys nemel diry po klickach a mel madla s tlacitkama, pokud neni pripravena kabelaz natahat kabely no a pak uz jen prace, kterou bych videl tak na pul dne u vsech dveri, a o neco min kdyz uz bys mel predni okna v el. od vyroby. Cenu si nedokazu a netroufnu odhadnout, ale z novych dilu bych to rozhodne nedelal :D viz MilaS, takze jedine sehnat dily na vrakovisti, kde by byli mozna odchotni pristoupi k vymene dilu kus za kus s nejakym doplatkem

[Editován dne 26/5/05 Ferry]

Odesláno

Jenže když to koupíš na vrakáči, tak nemáš jistotu, že se ti to za pár měsíců nepo***e. Protože většina pohyblivejch částí je z plastu a ten se vyběhá (mám to v kufru - můžu ukázat). Motorek stahování normálně funguje, ale ty kolečka po kterých jezdí lanka jsou fuč a nedají se vyměnit. Takže já to neriskoval a tajím to před mojí ženou, protože jinak bych si s váma už asi dlouho nepsal :D.

Odesláno
Napsán autorem MilaS

Jenže když to koupíš na vrakáči, tak nemáš jistotu, že se ti to za pár měsíců nepo***e. Protože většina pohyblivejch částí je z plastu a ten se vyběhá (mám to v kufru - můžu ukázat). Motorek stahování normálně funguje, ale ty kolečka po kterých jezdí lanka jsou fuč a nedají se vyměnit. Takže já to neriskoval a tajím to před mojí ženou, protože jinak bych si s váma už asi dlouho nepsal :D.

No jo, 5823 je cena bez DPH samotneho toho mechanismu, je stejna pro vsechny dvere, cili jenom ty 4 stahovaci mechanismy by prisly na 27720 Kc

Odesláno

Ferry: Proti tomu se nedá nic namítat, u Domanskýho to dokonce stálo 6114,60 bez DPH a bez práce.

Jenže asi bych se rozmýšlel, jestli do toho jít, když je auto v základu a nemá ani přípravu - jaks psal - když uvážím, že by se musely natahat dráty, koupit jiný tapecírunk, stahovačky, tlačítka, atd - jestli by se pak nevyplatilo rovnou na vrakáči koupit všechny 4 dveře a pak je jen stříknout - víš, co by se ušetřilo práce? To už bych si pak radši nechal ty kličky.

Spíš bych se odvážil dodělat centrál než el. stahování.

Odesláno

Nevim jestli je to uplne zakladu, ten central tam treba mam. Draty jestli jsou natazeny opravdu nevim, nechcu to ani zatim rozdelavat. Kolik by melo do dveri s el.stah. vest dratu?

Je pak to el.zapojeni slozity? Dily bych tedy sehnal na vrakacu, ale na to el. zapojeni nevim jestli bych si troufnul. El.schema zapojeni mam z knizky Jak na to.

Odesláno

ja o el. stahovani taky dost uvazuju, nebavi me tocit furt klikou, ale porat premejslim jestli mi stacej jen predni nebo jestli rovnou udelam vsechny 4 okna.

jen co vymenim (nebo spis necham vymenit) simering na klice (uz mam snad vetsi spotrebu oleje nez nafty) tak o tom zacnu premejslet vic.

o novym urcite neuvazuju, sel bych do vrakace, konkretneji do Davida, musim se poinformovat kolik by za to uctoval a uvidim.

2Ferry:

ty bys nevedel kolik by za to david chtel?

Odesláno

Ja to měnil stahovaní po1000 Kč, kabeláž 200 Kč. Tlačítka jdou vyřezat. Není to poznat. Díry ucpat zatkama a 2 rele pod palubku, ta el. je poznat ,když odpojíš vzadu na sloupku el. konektor a je tam 5 drátů, tak jsi v p...... Je- li jich tam víc ,tak je to připravený, myslim 8-9.A vím kde to mají. Mají tam toho dost.

Odesláno

2Jardacek: Pred chvili jsem vylezl z auta. Snazil jsem se tam nejak najit ty draty,ale teda marne. Oddelal jsem ten plast jak mam na nem vlastne levou nohu kdyz neni na spojce a tam bylo nekolik konektoru.

Dal jsem se nemohl dostat. Dival jsem se i na stranu spolujezdce,ale tam jsem nenasel nic. Ale nedival jsem se primo do sloupku, nemohl jsem se tam dostat.

Poradil bys prosim ktery ten konektor to je, kde presne je a jak se k nemu dostat?

A kde se ty dily daji sehnat?

Kdyz o tom tak premyslim, tak tam mam centralni zamykani, to by tam ta priprava mozna i mohla byt...

[Editován dne 26/5/05 Tornado]

Odesláno

ja jsem mel onhda sundanej tapecirunk a nasel jsem tam nezapojenej konektor, tak jsem z toho usoudil ze to bude na el. okna, protoze na co jinyho by tam byly!??

Odesláno
Napsán autorem kveton

ja jsem mel onhda sundanej tapecirunk a nasel jsem tam nezapojenej konektor, tak jsem z toho usoudil ze to bude na el. okna, protoze na co jinyho by tam byly!??

mel sis opsat cisla z dratu a poznal bys hned na co je. Mel ten konektor devet pozic, sest zapojenych dratu a byl cernej ?

Odesláno
Napsán autorem Tornado

Nevite nekdo jak ma vypadat ten konektor v aute (barva/tvar) a kde ho v tom sloupku najit? Je tam dost spatnej pristup...

[Editován dne 27/5/05 Tornado]

jakej konektor ? myslis primo k tomu moturku stahovani ? ten jsem popisoval Komisarovi cernej konektor, devet poloh sest dratu ( u prednich dveri je to sedm dratu ) jinak jestli se bavis o pruchodce mezi sloupkem a dverma tak u prednich dverich je to asi nerozebiratelny, k dratum se dostanes tak ze sundas to oplastovani predniho sloupku a u zadnich dveri je konektor na prostrednim sloupku, kdyz otevres predni dvere tak ho uvidis, ten je rozsroubovavaci. k dratum se dostanes asi tak ze sundas zase spodni cast toho oplastovani

Odesláno

2Ferry: To je presne co jsem potreboval vedet. ;-)

Myslel jsem ze at nemusim rozdelavat tapecirung prednich dveri, tak se radsi mrknu na nejakej konektor v aute.

Ale nevedel jsem kde hledat...;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...