Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,hledal jsem na foru,ale nic jsem nenašel.

Všiml jsem si takového chrastivého zvuku ozývajícího se pravděpodobně z převodovky.Při SEŠLÁPNUTÍ spojky chrastění přestane.

Ptal jsem se jednoho mechanika a říkal,že tam je možná jen povolená náká hřídel (bohužel si nevzpomenu název,říkal že musí povolit náký víčko a vypustit olej) a jinak,že to asi bude ložisko na náký hřídeli.

Netuší někdo co by to pravděpodobně mohlo být a případně na kolik se muže vyšplhat oprava?Ložisko do převodovky asi taky nebude za pár stokorun...

Označení převodovky dle výpisu VIN je BE4J ale je tam napsáno i označení BE4R.Nevím proč jsou dle výpisu charakteristiky vozidla podle VIN označeny dva tipy

Jedná se o vuz peugeot partner rok 2008 motor 1,6 16v

Zaráží mě,že auto má najeto poctivých cca 50000 km a že se tak brzo objeví porucha.

Budu rád za jakoukoliv radu případně jestli někdo nezná někoho kdo se opravou převodovek zabývá.Netuším,jak dlouho mohu jezdit,než se to pos.... úplně a hlavně chci mít auto v pořádku.

Děkuju

[upravil dne 30/6/12 19:33 od tigertec]

Odesláno
nejspíš to bude to ložisko, cena ložiska na autokelly od skf 551 .-

A kde je to ložisko?Musí jít převodovka ven?Koukal jsem na auto kelly a našel jsem jen spoj.ložiska...Naved mě:)

Děkuji

Odesláno

Měl jsem to samy na peugeotu 3O6..vyměnil celou spojku a rachotilo to furt,nakonec sem musel řešit novou převodovou ,Při její výměně a vypouštění oleje vytekli asi dve deci místo dvou litru,takže přičina byla nejspíš chod převodovky na sucho.Ted mam novou,pravidelne kontroluju stav oleje a je po problemech, tady se to řešilo :)

Odesláno
jmenuje se to spojkové ložisko, buď se prodává takhle samostatné nebo celá spojková sada, převodovka musí dolů

Dle vyjádření mechanika to spojkové ložisko není.Prý je to pravděpodobně ložisko na náké hřídeli v převodovce.(zapoměl jsem jak to přesně říkal)

Odesláno

Každopádně musí přev.dolů a při tom musíš vypustít oil a uvidíš jaký a kolik jej bude,navíc uvidíš i zda to není spojkové ložísko.Osobně to tipuji na právě na spojkové ložisko,tím spíš,že při sešlápnutí to přestane.Chrastí i při zařazené rychlosti?

Odesláno

Spojkové ložisko chrastí v záběru.

Jestli to přestává po sešlápnutí spojky tak je to ložisko v převodovce.

Odesláno
Spojkové ložisko chrastí v záběru.

Jestli to přestává po sešlápnutí spojky tak je to ložisko v převodovce.

Jo,přestává to při sešlápnutí spojky..

Odesláno

Co jsem zjistil tak to dělají převodovky u starších 406.

Mně to chrastí taky. Neřeším. Až převodovka odejde, vyměním ji znovu. Předchozí chrastila taky.

Odesláno

Ahoj,tak jsme zkontrolovalli olej v převodovce a zrovna jsme nalily novej.(starej olej byl poměrně čistý:) Mechanikoj se do výměny ložiska nechce,prý mam jezdit dál:(

Neví někdo kdo by mě to dokázal opravit?Nejlíp asi liberecký,královohradecký kraj...

Děkuji

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Mám podobný problém u 206 1,4. V motoru chrastí na neutrál nebo v nízkých otáčkách a to hlavně když je motor studený. Když sešlápnu spojku tak to přestane. Hlavně se chci zeptat, jestli se něco stane když s tím budu jezdit dál bez opravy? (když je motor zahřátý tak to většinou tak nechrastí). Dík za rady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...