biondi Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Iba otázka. Robíte na tých posuvných dverách aj dajakú údržbu? Je to potrebné? Ja som akurát napol tie lanká čo nimi hýbu. Netreba niečo mazať? Citovat
Tango C8 Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Po dvou letech co vozidlo mám tak ted jsem tam kápnul kousek oleje. Nic víc. Dokud to funguje, tak proč se vtom vrtat. [upravil dne 6/9/12 08:02 od Tango C8] Citovat
Juve Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Tak,tak... silikónový olej v sprayi ...sem tam keď si spomeniem:myslim Zatiaľ aj v zime bez problémov. Citovat
jarmyl Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 Tak zas je auto doma, můžu se věnovat závadám Manco : pokročil jsi někam s opravou dveří? Citovat
manco Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 Auto zacala pouzivat manzelka kazdy den a pripomenula mi, ze dvere nefunguju a musi sa s nimi natahovat. Takze sa do toho asi pustim v co najkratsej dobe. Ale kedy presne, netusim, hadam to bude z tejto strany vianoc Citovat
jarmyl Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 To jsme na tom stejně - snad se k tomu taky dostanu:D Citovat
jarmyl Odesláno 4. leden 2013 Odesláno 4. leden 2013 Dneska jsem se dokopal k rozebrání obložení, jestli něco nevykoumám. Vše jsem promazal, ale jde to se stejným odporem jako ty funkční, když jim vypnu pojistku. Takže nejspíš je to rozbitý uvnitř toho pohonu. Měl jste to někdo vyndaný a rozebraný? Není mi moc jasný jak do toho namotat to lanko kdybych to vyndal Manco: tak jak? Citovat
manco Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 ked to mas otvorene, skusil si pripojit 12V priamo na motor? lebo ten moj sa tocil... este som tam nasiel nieco ako snimas polohy, otazka, ci ten nevypovedal sluzbu... teraz som to neotvaral, iba som ich mazal, lebo to bolo utrpenie ich otvarat a zatvarat... musim si uz najst cas a mrknut na to, stale na to myslim, potreboval by som, keby den mal aspon 50 hodin... Citovat
jarmyl Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 No motor se roztočí, popotáhne dveře cca 10cm a zastaví. Při každém zmáčnutí tlačítka posune o dalších 10cm až na konec. Zavírat nemá snahu vůbec. Rukou můžu pošoupnout kam chci, bez reakce. Na ten snímač polohy mám taky podezření, že nerozpozná, že už se dveře otevřely a zastaví je. A teď dotaz na ty kdo mají diagnostiku: co všechno jde vyčíst z jednotky dveří? Má cenu nejdřív dělat diagnostiku, nebo mám rovnou shánět novej pohon?: Citovat
manco Odesláno 9. leden 2013 Odesláno 9. leden 2013 tak to teda vyzera, ze mame podobny problem... este otazka, ked stlacis tlacidlo \"Sezam otvor sa !\" alebo \"Sezam zatvor sa!\" jednotka pipne? mne hej [upravil dne 9/1/13 10:50 od manco] [upravil dne 9/1/13 10:51 od manco] Citovat
jarmyl Odesláno 9. leden 2013 Odesláno 9. leden 2013 vždycky pípne když dveře zastaví. Někdy pípne 3x , někdy 1x dlouze. Když jsou otevřeny úplně, už jen pípá bez snahy zavírat. Zkusim natočit video. Zkoušel jsem při otevírání pomáhat rukou , ale zastaví stejně. Ptal jsem se na vrakáči a ten komplet by vyšel cca 2500,-kč , tak nevím Citovat
manco Odesláno 9. leden 2013 Odesláno 9. leden 2013 to moje sa teda chova asi rovnako, myslim, ze som sem aj ja niekde daval video... predtym som aj prepiskol kable, vyzerali byt O.K., riadiaca jednotka vymenena, chova sa to rovnako. motor som iba tak trochu pooperoval, tam sa mi zda, ze bol iba motor, prevodovka a ten snimac. Citovat
manco Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 teraz to tak studujem, nemoze byt vadny dverny spinac? tym by jednotka nevedela, ze dvere su otvorene a tym by ani nepustila stavu do motora? sice ich odomkne, dvere odskocia a dverny spinac by mal dat info, ze su otvorene a neda. Preto stale jednotka casa na tento signal a na zaklade neho by pustila stavu do motora... vychadzam z toho, ze uplne na zaciatku mala byt u mna chybna riadiaca jednotka dveri, ale nova sa sprava uplne rovnako... a mozno to je uplne inak... Citovat
jarmyl Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 Mě se motor na chvíli roztočí, ale hned zastaví, jako když dveře narazí na překážku. Ale i když jim pomůžu , je to stejný Citovat
manco Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 keby som mal doma na to cas, ale nemam... lebo ma to realne zaujima, co tomu je a co vsetko vplyva na chod tych dveri.... Citovat
jarmyl Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 Ještě to napíchnu na dia a uvidí se. Ale vidím to na výměnu toho pohonu. Citovat
manco Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 ja sa budem snazit zavrtat sa do toho tiez, hadam si najdem chvilku Citovat
jarmyl Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 Podle servisboxu je tam ještě \"jednotka vypínání akčního členu\" pol. 10 kabely z ní vedou dolů do svazku a dál nevim. Tu jsi nezkoušel třeba vyměnit s druhou stranou? Citovat
manco Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 no, to som neskusal... musim to skusit, kym to mam vcetko v hlave... Citovat
jarmyl Odesláno 11. leden 2013 Odesláno 11. leden 2013 Vyštrachal jsem schema a ten vypínací člen vypadá že je dvojité relé dětské pojistky (takže nemá cenu ho zkoušet měnit) Tady je část řídící jednotka, motorů a brzd. Pochopil jsem to tak, že pokud dveře mají jet, brzda odbrzdí. Proto bez povelu jdou docela ztuha. Pak jsou tam 4 dráty ,myslím že jsou tam 3 snímače a pokud motor točí tak podle rychlosti ( a pořadí pulzů) určí, že dveře opravdu jedou. Pokud nepřijde žádnej puls, jednotka bere že dveře nejedou - stopne je. Takže zkusim tu brzdu rozdělat a zkouknout, jestli tam něco neupadlo a tak. Blbý je , že samostatně sehnat nepůjde. [upravil dne 11/1/13 12:24 od jarmyl] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.