Mitja Odesláno 4. červen 2012 Odesláno 4. červen 2012 Zkuste mi poradit kluci. Resim problem na Pugovi 306 s motorem TU5JP (NFZ). Asi po kazdem tretim nastartovani se motor chova tak, ze si pridava otacky, treba az ke 2 tisicum a pak padaji dolu, nekdy i pod 1 tis. a pak zas nahoru. Jakoby se to snazila jednotka udrzet v chodu aby to nechciplo. Obcas se stane dokonce, ze to podkroci 1 tis. a chcipne to. Asi ve dvou tretinach pripadu se motor chova OK, po nastartovani drzi cca 1200 ot. a pohoda. Ale v te jedne tretine pripadu je to divne. Po zahrati (cca 5-10 min.) se motor chova naprosto korektne a uz s nim neni zadny problem. Se starty samotnymi neni zadny problem. Kolisani se deje predevsim, pokud je motor trochu zahraty a startuje se. Ale stalo se to i pri uplne studenem motoru. Dalsi a to velmi zajimava vec je, ze to dela vyrazne vice, kdyz je hrbolata kamenita cesta - jako by tomu vadily ty vibrace. Pokud vyjedu se studenym motorem na kamenitou cestu, tak si motor velmi casto pridava volnobeh na 2 tis. otacek a zrychluje tim cele auto. Uz jsem vymenil obtokovy ventil - nepomohlo. Zkontroloval jsem cidlo teploty vody - udava spravne hodnoty. Lambdou by to byt nemelo - dela to problemy ihned po startu. Dobijeni je v poradku. Zatah motoru pri jizde je dobry, spotrebu presne neznam ale zda sebyt v poradku. Na hydraulickem okruhu serva nemam zadny snimac tlaku. Citovat
ygnor206 Odesláno 4. červen 2012 Odesláno 4. červen 2012 Toto mi dělalo čidlo teploty vody...zelené,taky sem myslel že je v pořádku podle multimetru ale ono se začlo různě přerušovat při určitej teplotách a to zcela nevyspitatelně já ho měřil právě když byl motor vždycky v klidu a to ukazovalo jak má,pak se to začlo zhoršovat a málem sem v praze v koloně trefil auto předemnou když si to při popojíždění samo pěkně na jedničku přidalo:D takže diagnostika a chyba byla v čidlu které vykazovalo -80°C koupil sem nové a je svatý pokoj:roker Citovat
Mitja Odesláno 4. červen 2012 Autor Odesláno 4. červen 2012 Taky jsem uvazoval prave nad touhle moznosti... diky za nazor Citovat
Mitja Odesláno 5. červen 2012 Autor Odesláno 5. červen 2012 Prosím, mohli byste mi někdo zjistit ze serviceboxu číslo teplotního snímače, který je z boku na termostu a dává informaci o teplotě řídicí jednotce? Peugeot 306 sedan, r.v. 1995, 1.6 65kw TU5JP NFZ, bez klimy. [upravil dne 9.6.12 01:04 od Mitja] Citovat
Mitja Odesláno 8. červen 2012 Autor Odesláno 8. červen 2012 Prosim o orig. cislo ze serviceboxu. Cidlo je dvoupinove, jako snimaci element je v nem NTC termistor. [upravil dne 9.6.12 01:06 od Mitja] Citovat
Mitja Odesláno 25. červen 2012 Autor Odesláno 25. červen 2012 Cidlo teploty pro RJ vymeneno, to ovsem nepomohlo - auto porad za studena zlobi - ihned po startu obcas chcipne a obcas se samovolne prvni minutu po startu zvysuji a snizuji otacky (800 - 1900 ot.). Nejaky dalsi napad, co by mohlo byt spatne? [upravil dne 25.6.12 22:13 od Mitja] Citovat
Mitja Odesláno 28. červen 2012 Autor Odesláno 28. červen 2012 Help pls . Uz me opravdu moc nenapada, cim by to mohlo byt... Citovat
Mitja Odesláno 29. září 2012 Autor Odesláno 29. září 2012 Z diagnostiky jsem vyblikal chyby 33, 27, 52 a 51. Nejaka nova rada po teto informaci? Citovat
Mitja Odesláno 7. říjen 2012 Autor Odesláno 7. říjen 2012 Po promereni vsech moznych senzoru jsem prisel na dalsi moznou pricinu - kabely k zapalovacim svickam, asi tam predchozimu majiteli pronikla vlhkost a konektory ke svickam byly doslova zkorodovane - peclive jsem je ocistil a pripadne se chystam je vymenit, protoze i odpor mereny beznym DMM maji nejaky prilis velky. Citovat
bezdo Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 menil si potenciometer skrtiacej klapky? Tiez velmi dolezita vec,mne sa to znova ozvalo,prezne co popisujes.vymenil som krokac,map senzor a popenciometer,vsetko riadne sprajom na karburatory vycistil a je to o.k. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.