Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zkuste mi poradit kluci. Resim problem na Pugovi 306 s motorem TU5JP (NFZ). Asi po kazdem tretim nastartovani se motor chova tak, ze si pridava otacky, treba az ke 2 tisicum a pak padaji dolu, nekdy i pod 1 tis. a pak zas nahoru. Jakoby se to snazila jednotka udrzet v chodu aby to nechciplo. Obcas se stane dokonce, ze to podkroci 1 tis. a chcipne to. Asi ve dvou tretinach pripadu se motor chova OK, po nastartovani drzi cca 1200 ot. a pohoda. Ale v te jedne tretine pripadu je to divne. Po zahrati (cca 5-10 min.) se motor chova naprosto korektne a uz s nim neni zadny problem.

Se starty samotnymi neni zadny problem. Kolisani se deje predevsim, pokud je motor trochu zahraty a startuje se. Ale stalo se to i pri uplne studenem motoru. Dalsi a to velmi zajimava vec je, ze to dela vyrazne vice, kdyz je hrbolata kamenita cesta - jako by tomu vadily ty vibrace. Pokud vyjedu se studenym motorem na kamenitou cestu, tak si motor velmi casto pridava volnobeh na 2 tis. otacek a zrychluje tim cele auto.

Uz jsem vymenil obtokovy ventil - nepomohlo.

Zkontroloval jsem cidlo teploty vody - udava spravne hodnoty.

Lambdou by to byt nemelo - dela to problemy ihned po startu.

Dobijeni je v poradku.

Zatah motoru pri jizde je dobry, spotrebu presne neznam ale zda sebyt v poradku.

Na hydraulickem okruhu serva nemam zadny snimac tlaku.

Odesláno

Toto mi dělalo čidlo teploty vody...zelené,taky sem myslel že je v pořádku podle multimetru ale ono se začlo různě přerušovat při určitej teplotách a to zcela nevyspitatelně:) já ho měřil právě když byl motor vždycky v klidu a to ukazovalo jak má,pak se to začlo zhoršovat a málem sem v praze v koloně trefil auto předemnou když si to při popojíždění samo pěkně na jedničku přidalo:D takže diagnostika a chyba byla v čidlu které vykazovalo -80°C koupil sem nové a je svatý pokoj:roker

Odesláno

Prosím, mohli byste mi někdo zjistit ze serviceboxu číslo teplotního snímače, který je z boku na termostu a dává informaci o teplotě řídicí jednotce?

Peugeot 306 sedan, r.v. 1995, 1.6 65kw TU5JP NFZ, bez klimy.

[upravil dne 9.6.12 01:04 od Mitja]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Cidlo teploty pro RJ vymeneno, to ovsem nepomohlo - auto porad za studena zlobi - ihned po startu obcas chcipne a obcas se samovolne prvni minutu po startu zvysuji a snizuji otacky (800 - 1900 ot.).

Nejaky dalsi napad, co by mohlo byt spatne?

[upravil dne 25.6.12 22:13 od Mitja]

• O 3 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Po promereni vsech moznych senzoru jsem prisel na dalsi moznou pricinu - kabely k zapalovacim svickam, asi tam predchozimu majiteli pronikla vlhkost a konektory ke svickam byly doslova zkorodovane - peclive jsem je ocistil a pripadne se chystam je vymenit, protoze i odpor mereny beznym DMM maji nejaky prilis velky.

Odesláno

menil si potenciometer skrtiacej klapky? Tiez velmi dolezita vec,mne sa to znova ozvalo,prezne co popisujes.vymenil som krokac,map senzor a popenciometer,vsetko riadne sprajom na karburatory vycistil a je to o.k.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...