disandonoriko Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 Zdravím majitele a příznivce Peugeota 406. Chtěl jsem se zeptat: Jsem vlastníkem tohoto auta, r.výroby 2001, čirá skla, tedy odpovídající originální autoradio Poeugeot, čili s kazeťákem. Vzhledem k tomu, že chci přehrávat i MP3, koupil jsem si adaptér na MP3, tedy kazetu s \"drátem\". Nicméně po vložení kazety do kazeťáku to asi dvacet sekund cosi chroupe, snaží se to něco dělat a pak to kazetu vyplivne. Snažil jsem se s tím drátem všemožně manipulovat, kdyby náhodou zavazel, ale v každé poloze to stejně po vložení kazetu po nějakých sekundách vyplivne. Kamarád tam zkusil vložit svou kazetu od jiného výrobce a dělalo to to samé. Přitom jemu to funguje. Klasické kazety mi v tom kazeťáku ale hrají, to je pbez problémů. Zajímalo by mě, jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti s tímto, třeba nějaký fígl, který mě absolutně nenapadá. Rozměry a tlošťka té kazety s \"drátem\" je stejná jko ostatní běžné kazety. Díky vám za případné nápady.... mějte se. Citovat
Pišta Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 Ahoj. Mi to občas taky dělá. Zasuň tam tu kazetu s tím káblikem a když zaleze tak hned vypni kolečkem rádio,ona tam docvakne sama. Potom zapni a uvidíš. Mi to tak funguje. Citovat
disandonoriko Odesláno 18. květen 2012 Autor Odesláno 18. květen 2012 díky za podnět. Asi bude více možností, jak co kde proč atd.Nicméně včera jsem si problém vyřešil sám..tak to tady píšu, kdyby měl někdo podobný problém. Napadlo mě, že otočné ozubené kolečka jakožto atrapy v té kazetě s drátem by mohly lehounce drhnout, když to porovnám se snadným otáčením u normální kazety. Vůbec nechápu, proč v tom adaptéru bylo pět ozubených koleček, které úplůně zbytečně někdo vyrobil..a ještě do sebe dobře nezapadaly, takže drhly, respektive šly ztuha. Moje autorádio, a možná kdekteré jiné, ten rozdíl asi poznalo, takže to kazetu po vložení zakrátko vyplivlo. Zkrátka jsem té kazetě s drátem vybral kapánko střívka tak, ať tam zůstane jen ten magnetický modul, a všechno už funguje jak hodinky. Citovat
AnotherOne Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Tak je vlastne detekovaný koniec pásky, kedy kazetu vyhodí akonáhle je odpor pri točení toho kolieska. V tvojom rádiu to je citlivo nastavené. Citovat
pastorek Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Podobný problém mi robilo rádio v Cliu. Má automatický reverz a permanetne prehadzovalo strany. Pomohlo premazanie mechanizmu vo vnútri kazety. Citovat
h4wk3y Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Taky mam tu kazetu... Rozdelat, vyhodit cely ten vnitrek, zadelat a chodi.... Aspon vevnitr nic nechrasti a je to v pohode... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.