lape Odesláno 5. květen 2012 Odesláno 5. květen 2012 Zdravím.Možná někdo dokáže poradit,já už jsem v koncích,nas...ý jak Rus.Dnes jsem namontoval klimatizaci ACOND AQC 12,je samoinstalační,montáž proběhla v pohodě,ovšem ve finální fázi,kdy už se měla jen spojit vnitřní a venkovní jednotka nastal neřešitelný problém.V návodu stojí jen sejměte krytku ze spojky na hadicích,tam je to jen kus plastu,který jde lehce sundat.Pak je sejměte krytku ze spojky na jednotce a to je problém,protože to nejde žádným způsobem sundat.Na fotkách níže je vidět že už jsem i praskl hliníkovou objímku,při pokusu o sundání,takže nervy tečou proudem.Část označená na fotkách by podle návodu měla jít dolů,ono to jinak nejde ani spojit s hadicema.Na těch trubkách byly ségrovky,i když jsme je sundal tak se to nehlo ani o milimetr.Dávám i link na návod,je to hned druhá strana v tom pdfku.Kdyby někdo věděl jak na to,byl by to gut . https://picasaweb.google.com/lape444/ACONDAQC12 http://www.ventilatory-shop.cz/files/product/1040/data/Instalace%20ACOND%20AQC.pdf Citovat
P607Olda Odesláno 5. květen 2012 Odesláno 5. květen 2012 Krytka, která se má sundat, zasahuje i dolů do té prasklé části. Nevím kdo to lepil, ale podezírám, že při lepení přilepil k prasklé části i spodní část krytky. [upravil dne 5.5.2012 22:50 od P607Olda] Citovat
lape Odesláno 6. květen 2012 Autor Odesláno 6. květen 2012 Ona ta krytka není v té prasklé části.Ta prasklá část je jen taková objímka,se kterou se dá trochu hýbat.Dalo se i před prasknutím.Za její spodní hranu se má zacvaknout páka ze spojky hadic.Ta krytka je vražená až v tom segmentu,který je přišroubovaný k plechu a vedou z něj trubky.Nechápu proč tam dávali zakový ku.....ý bazmek.Určitě by to šlo zakrytovat nějakým plastem lehce vyloupnutelným a ne takovou hrůzou.S tím přilepením nás to taky napadlo.No napsal jsem do ACONDU tak jsem zvědav,jestli zítra někdo poradí,nebo se vůbec ozve.No moje nervy. Tak na Astra foru se ozval borec,že měl ten samý problém.Prej na to m strávil půl dne a na nervech mu to taky nepřidalo.Musí se zmáčknout ty dva plechy co z toho trčí do stran a silou vytáhnout.To mě napadlo taky,když jsou opd tím pružiny,jenže ať jsem mačkal jak jsem chtěl,tak to prostě zmáčknout nešlo.No ještě to zkusím.Taky prý psal už před rokem výrobci,aby opravil chybu v návodu,jenže výrobce to jak vidět nechalo chladným a vykašlal se na to . [upravil dne 6.5.2012 08:05 AM od lape] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.