pires23 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Zdravím chalani, mám 607 2,2hdi 98kW a na diagnostike mi vyhodilo že mám slabý tlak turba tak v servise mi povedali že to bola iba vytiahnutá hadička, prejavovalo sa to slabým ťahom, a svietiacou kontrolkou diagnostiky motora. Nho v poslednom čase sa mi to stáva častejšie, viete mi poradiť kde by som našiel tú hadičku od turba, chcel by som ju nejak zafixivať, dúfam že to pomôže. Citovat
straki007 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Tak tam to mas prave obracene. Kdyz vyberes hadicku od ovladani turba tak auto skace do nouzaku a rozsvecuje se kontrolka motoru a esp. Takze blud aby jsi mel vytazenou hadicku. Spis ti nefunguje ventil. Zkontroluj si vsechny hadicky pro ovladani elmag ventilu. Citovat
pires23 Odesláno 29. duben 2012 Autor Odesláno 29. duben 2012 Tak tam to mas prave obracene. Kdyz vyberes hadicku od ovladani turba tak auto skace do nouzaku a rozsvecuje se kontrolka motoru a esp. Takze blud aby jsi mel vytazenou hadicku. Spis ti nefunguje ventil. Zkontroluj si vsechny hadicky pro ovladani elmag ventilu. super a to je čo a kde :-) Citovat
straki007 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Proste vsechny malicke hadicky ktere uvidis v motoru. Hlavne kolinka hadicek ktere vedou do ventilu. Mas tam 5 ventilu a kazdy ma 2 hadicky. Takze 10 kolinek hadicek. A jeste dvakrat privod od vakuove pumpy. A podtlakova nadobka. Citovat
straki007 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Jo a ptal jsi se ktera hadicka je od turba. Tak je to ta ktera je na podtlakovem ovladani turba(na turbu primo) a vede na elmag ventil turba se sedivym konektorem. Citovat
pires23 Odesláno 29. duben 2012 Autor Odesláno 29. duben 2012 Dik chalani zajtra to skúsim popozerať a ozvem sa s výsledkom :-D Citovat
crazybiker Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 Bol som pozret jedno auto, tiez 607 2.2HDI,chalan silou mocou mi tvrdit,ze jedno cidlo tam je zle, ze mu to pozerali v servise,ze nespravny tlak v turbe a ze to len cidlo... nakoniec sa zistilo,ze nieco tam bolo s FAP-filtrom... mozno nepomoze,ale radsej treba aj to skontorlovat Citovat
pires23 Odesláno 30. duben 2012 Autor Odesláno 30. duben 2012 nho FAP je vraj ok podľa diagnostiky ... Tak dnes už jazdí normálne, ešte som sa nestihol pozrieť na všetky tie hadičky ale včera mi zasvietila kontrolka tak som všetky hadičky popozeral narýchlo a pozasúval nho a auto šlo normálne síce kontrolka svietila a dnes ráno ked som naštartoval tak už nesvietila, auto ide zasa normálne .... ale niečo tam bude lebo sa to opakuje... Nho a k tomu fapu tak diagnostiku mi robí chalan z SB myslím že straki ho pozná takže podľa neho je ok ... tak len tie hadičky asi budem musieť poriešiť... [Edited on 30/4/12 19:51 by pires23] Citovat
straki007 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 OK. Skoc za nim. Hadicky ti zkontroluje. Citovat
pires23 Odesláno 4. květen 2012 Autor Odesláno 4. květen 2012 nho takže som popozeral všetky tie hadičky ale nič som nenašiel vyzerá to tak že všetky sedia ako majú ... ale hadička ktorá ide od turba sa dá veľmi ľahko vytiahnúť, prekvapilo ma že na tej trubke ktorá vychádza z turba niesu nejaké vrúbky atd, takže hadička sa dosť ľahko vytiahne, chcel som dať nejakú pásku ale je tam málo miesta .... v podstate auto robi to isté dookola, hlavne ked idem do kopca troška ho vytočím na 3ke preradím do 4ky cca 2000 otáčok je a konec žiadny ťah a hneď mi vyskoči núdzý režim ..... potom ledva že ide .... tak vypnem motor resp. na druhý deň naštartujem stále svieti diagnostika motora ale auto už ťaha a po nejakom čase tá kontrolka zhasne ... čo vy nato ?? má niekto podobné skúsenosti? [Edited on 4/5/12 15:49 by pires23] Citovat
JanoRS Odesláno 4. květen 2012 Odesláno 4. květen 2012 ....popozeral si to dobre? Ja som presiel tiez vsetky a ked som ho dal na zdvihak tak som nasiel dieru na hadicke zo spodu. Je zaujimave ze to robi len pri zatazeni to sa mi stavalo ked som mal zaneseny spominany FAP. Ked som mal poskodenu hadicku (podtlakovu, pri elektromagnetickom ventile na ovladanie turba) tak mi to ani raz nehodilo nudzovy rezim diag. pisala slaby tlak turba.... [upravil dne 4/5/12 19:19 od JanoRS] Citovat
pires23 Odesláno 4. květen 2012 Autor Odesláno 4. květen 2012 nho nikdy nehovor nikdy ale popozeral som to poriadne aj pod autom som bol ... aj ja som si myslel že je to fap ale diagnostika ukazovala iba slaby tlak turba ale Fap ok takže neviem .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.