Ledy Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 potřeboval bych pomoc.. nemáte někdo zkušenost s nějakou sadou (zesilovač + repro) pro 206? chtěl bych vyměnit ty v předních dveřích i ty co jsou vzadu (mam třídveřák) Citovat
Béďa Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Ten zesilovač chceš na repro nebo na nějakej sub? Co chceš použít za rádio? Citovat
Ledy Odesláno 23. duben 2012 Autor Odesláno 23. duben 2012 autoradio mam SENCOR SCD 5044MR http://www.mall.cz/autoradia/sencor-scd-5044mr a zesilovač na repro.. Citovat
Béďa Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 Upřímně, vykašlal bych se na zesilovač a zainvestoval do lepšího rádia (třeba Alpine, Pioneer) a koupil k tomu adekvátní repro. Do předu určitě nějaké kompa (165mm), do zadu by asi stačil koax (130mm) ale záleží na financích. Kolik do toho chceš investovat? Citovat
Ledy Odesláno 24. duben 2012 Autor Odesláno 24. duben 2012 mno chtěl jsem tak 5000-6000,- s tim že rádio tam je.. našel jsem tuhle sadu http://www.rapid-autohifi.com/set-fusion-en-4cnro-zesilovac-reproduktory-kabelova-sada-7210.html# s tim že by vzadu repro nebyly ale byly by na platu za zadníma sedačkama... Citovat
Vítek1 Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 kup slusne radio tak za 3000 k tomu poradne kompa tak 1600 a nejake rozumne koaxi dozadu kolem 1000kč a mas to nejlepsi co muzes udelat. na co tam chces zesilovac? kdyz nemas poradnej zdroj zvuku? pokud by jsi tam dal zes tak se budes trapit s tim radiem bude to nejak rvat ale kvalita nikde navic kdyz zes tak poradne udelat dvere at to opravdu slusne hraje. Citovat
wefa Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 Ledy : Vidím, že jsi z Horní Břízy, takže u Plzně? Citovat
Béďa Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 Záleží co od toho očekáváš. Ta tvá sestava určitě udělá dost rámusu ale o kvalitě zvuku se určitě bavit moc nedá. Jestli chceš ale trochu té kvality, šel bych variantou kterou jsem zmiňoval já i Vítek. Citovat
Ledy Odesláno 25. duben 2012 Autor Odesláno 25. duben 2012 wefa: jj od Plzně.. Béďa: díky moc za radu =) Citovat
Vítek1 Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 ono staci kdyz koupis poradne radio tak uz poznas rozdil. sencor a ostatni B znacky maji takove zajimave vlastnosti jakoze treba se zesilenim se ztraci basy pri zapnuti loudness to zacne jaksi zkreslovat prevodnik MP3 bude taky velice zajimavy.... ono treba starej pioneer kterej mel 4x25w zahraje mnohem lepe nez tyto znacky ktere maji psano treba 4x52 a uz jsem videl i 4x70 coz proste neni mozne Citovat
Vítek1 Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 jestli chces neco lepsiho tak ALPINE CDE-9880R nebo ted novej model o neco levnejsi taky se slusnym zvukem ALPINE CDE-131R nebo treba Kenwood KDC-455U Citovat
Béďa Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 není špatný se ani podívat po starších Alpinkách typu 9812R, 9815R (to jsou sice veterání ale zahrát umí ) dále pak 9835 případně 9855 (u té pozor na ovládání).. ceny jsou dnes poměrně příznivé, já jsem kupoval kdysi 9812R za 9tis. a to byla v tý době parádní cena Citovat
Vítek1 Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 jojo stare alpinky a ne jen alpine zvuk parada ale v zakladu nemaji usb jedine pres modul nahrazujici CD menic coz jsou dalsi penize coz treba pro me je prekazka. Citovat
Hardbass107 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 Počul som už dosť veľa názorov na autorádiá a ich zvuk resp. kvalitu zvuku. Mám taký pocit, že som sa tu niekde dočítal dokonca aj to, že každá značka zahraje jeden žáner lepšie a ten druhý zasa horšie a to nepopieram. Ja som svoju hudbu ladil aj do výkonu a aj do kvality. Ja mám Pioneer AVH-4200DVD s HSKčkovými HERTZami a to je podľa mňa taká zlatá stredná cesta, čo sa zvuku týka, hoci finančne náročnejšia. Ale musím podotknúť jednu vec. Pokiaľ chceš so svojich reprákov vytiahnuť aj niečo viac, ako len kvalitu pri malom výkone, jednoznačne choď do zosilu, nie len vymeniť rádio. To je bez debaty. A ešte jedna vec. Spomínali ste tu LOUDNESS. Pokiaľ chceš aj so slapších reprákov vytiahnuť niečo viac aj čo sa týka kvality a aj sily, nikdy nbepoužívaj ani LOUDNESS, ani EQ. Všetko na flat a vtedy ti to dá to najlepšie pretože každým prestavením či už EQ alebo zapnutím LOUDNESS posúvaš celú zvukovú krivku, čím ju deformuješ a to spôsobuje stratu kvality zvuku. Nehovoriac o tom, že stačí, keď pustíš do sériových repro 5W so zapnutým LOUDNESS, dobre že ti nevyskočia z dverí a o kvalite sa v takom prípade ani nedá rozprávať. Citovat
Vítek1 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 LOUDNESS znamane jednoduse receno zesileni basu a vysek v nizkych hlasitostech kvuli nedokonalasti lidskeho sluchu kdy vnima tyto kmitocty hure se zesilenim se efekt vytraci. A EQ samozrejme nastavovat protoze kazde radio i kazdy reproduktor hraje jinak kdyz budu mit v aute sirokopasmove repro nacpane nekde u noh tak samozrejme pridam vysky. Kdyz budu mit radio alpine ktere ma vysky agresivni a budu mit na palubce nejake vic pisklave vyskove repraky tak je zase stahnu. Jeste se me nestalo ze by uplne bez vsech korekci hralo radio lepe! pokud se nebudeme bavit o muzice kde jsou zesilovace kde si clovek vse nastavi na zesu. Spis je problem kdyz clovek posloucha vic zanru nebo posloucha radiove stanice nejake jsou hovada a vysilaji uz s korekcema treba kiss hady! Citovat
Hardbass107 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 No ja mám v aute zosíky, čiže nepotrebujem ladenie cez rádio. Lepšie je ladiť za zosíku, ako na rádiu, môj názor. A pokiaľ máš kvalitnú nahrávku a kvalitké audio, tak ti EQ netreba. Ja ho nevyužívam vôbec a mám krásne výšky, stredy aj basy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.