Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No ja osobne beriem abs ako plnohodnotnú súčast bezpečnosti vozidla,nie nadarmo to tam je a spoliehat sa na nejaké vlastné vlastné poznatky a výskumy mi prijde prinajmenšom odvážne.

Odesláno

Už sa to tu \"riešilo\" milionkrát a skoro každý zástanca ABS tu na fóre mal emočné výlevy akí sú tí bez ABS nezodpovední frajeri len na papieri...

Ak má auto ABS, tak jeho jedinou výhodou je zachovanie smerového riadenia a stability pri dupnutí na pedál v krízovke (náhla prekážka...). Schopnosťou bŕzd s antiblokovacím systémom je aby vodič mohol prejsť okolo objektu a tzv. \"riadiť\" počas vyhýbacieho manévru, miesto uzamknutia kolies do šmyku. Myslím že videí je na nete viac než dosť a nepopieram tento prínos pre danú situáciu... :roll

ALE:

Zatiaľ čo veľa ľudí verí, že brzdná dráha je kratšia s ABS, štúdie ukázali, že to nie je až tak celkom pravda a skúsenejší vodiči zastavili skôr bez tohto systému. Výnimkou kde je lepšie nemať ABS je napr. čistý ľad, štrk a sneh, kde konvenčné brzdy zastavia o niečo lepšie. Na štrku a na snehu vďaka sypkýému materiálu, ktorý sa nahrnie pred pneumatiky a tým pomáha zastaviť. Na ľade zasa vďaka tomu, že elektronika ABS si myslí, že auto už dávno stojí, kdežto všetky štyri kolesá sú v šmyku a nebrzdia... :nevim

Povinné ABSko je skôr kontraproduktívne, pretože robí z vodičov debilov, ktorí sa spoliehajú na elektroniku a nie na seba. Bolo robených veľa testov a analýz a v závere sa prišlo k tomu, že vodiči ktorí mali ABS išli do krízovej situácie nebezpečnejšie, nakoľko si boli vedomí, že ich ABS podrží. Potom im napr. vymenili autá a nikto nevedel či ABS má alebo nie a jazdili oveľa opatrnejšie a zopovednejšie. To čo vídavam v zime na našich cestách je na zaplakanie, nakoľko všetci týto frajírci v X5kách a neviemakých pseudo štvorkolkách si myslia že elektronikou oserú fyziku. Pritom by stačilo len jazdiť podľa zdravého rozumu... což v niektorých prípadoch ani nejde... :grr

V závere je to o tom, že za všetkým je ľudský faktor... pokiaľ viem čo v akom prípade robiť tak mi je ABS viac na príťaž ako k úžitku... :blicismajlik

Odesláno

Treba si uvedomit že najvačšie zastúpenie užívatelov aut majú bežný užívatelia ktorý ani netušia čo abs je,ako funguje a nemajú ani základné znalosti toho čo je a čo nieje vhodné v danej situácii urobiť a tak velká vačšina robí len to že inštinktívne šlápnu plnou silou na brzdy a može si hovorit kto chce čo chce ale neverím že volný šmyk je čo sa týka brzdnej sili účinnejší ako striedavé brzdenie.

A to že v nejakých prípadoch by vodič vyšiel zo situácie lepšie bez abs je ako spochybnovať význam airbagov koli tomu že určité percento bohužial doplatí na príncíp ich funkcie.

A čo ešte také ESP?či aj to budeme spochybnovat?:papa

Odesláno
Pokud máš kam jet,tak auto s ABS je k nezaplacení.. ale když sjiždiš z kopce do křižovatky a i když jedeš pomalu,tak spustí ABS a do tý križovatky vlítneš a co ted... nemas kam uhnout

:) Prosím naštuduj si načo slúži ABS,No offense ale je tam hlavne koli tomu aby tú brzdnú dráhu skrátilo a nie aby ju ešte viac predlžilo.

Odesláno

Na suchou teorii ABS kašlu...

Po letošní i minulé zimě je pro mě ABS další zbytečnost... zvlášť když denně jezdím a mám to samej prudkej kopec a křižovatku, tak v zimě je to s ABS o hubu. Skoro každej den jsem viděl lidi, co díky ABS vletěli až do křižovatky ;) Já zastavil na o dost kratší dráze, čím to asi bude ? ;) Ne jednou jsem málem s ABS skončil ve škarpě...

Prostě jak jde o štěrk, sníh a podobný situace, tak ABS ne...běžnýmu uživateli to sice pomůže ale mně ne ...souhlasím s Cinicem...Navíc z řidičů jsou potom pitomci, co se spolíhaj na ABSko...

Jestli to někomu pomohlo, tak prosím. Mně ne...nějáký plus nebo výhodu v ABS nevidím. Maximálně pro řidiče amatéry nebo pro ty, který chtějí, aby jejich reakci ovládal elektronickej systém ;)

Tak a teď do mě :D

[upravil dne 31/3/12 14:11 od Tom_206]

Odesláno

Prepač ani som to moc nečítal ale akože hádat sa tu o tom je zbytočné ja len fakt bez ironie vam prajem aby sa vam niekedy nevypomstilo toto spoliehanie sa na vlastné schopnosti.

Odesláno

Já se taky nehádám a ani nechci, od toho tohle fórum není. ;)

Napíšu to takhle: Raději se spolehnu na své vlastní schopnosti, než na elektroniku. Člověk udělá s autem mnohem víc bez elektroniky než s elektronikou... je to krutá realita většiny elektronických systémů, ale neříkám, že všech.

Narovinu říkám, že nikomu nechci vnucovat můj názor. Jde o to, že zkušenej řidič, co má patřičný schopnosti a ví jak se chovat na silnici, tak ABS neocení a spíš ho to akorát otravuje - jeden z důvodů, proč jsem prodal Lancii Deltu ;)

Odesláno
Pokud máš kam jet,tak auto s ABS je k nezaplacení.. ale když sjiždiš z kopce do křižovatky a i když jedeš pomalu,tak spustí ABS a do tý križovatky vlítneš a co ted... nemas kam uhnout

:) Prosím naštuduj si načo slúži ABS,No offense ale je tam hlavne koli tomu aby tú brzdnú dráhu skrátilo a nie aby ju ešte viac predlžilo.

kratsi drahu.. teoreticky.. ale zazil si to realne? v zime naopak delší...

• O 4 týdny později...
Odesláno

panove dneska dalnice a vyskov kousek prede mnou nehoda 2 nakladak 2 dodavka peugeot 106 a fabia. Tak jsem si chvili po tom brutalnim brzdeni a smerovani auta mimo ty predemnou vzpomel na toto tema. Audi predemnou doprava ja doleva no proste hralo se na CM zlate abs clovek proste najednou vubec nevi co dela zaslapne brzdu vsi silou a mota kde je misto. jsem za ABS rad a jako bonus jsem si neprobrzdil pneu na jednom miste

Guest Džůny
Odesláno

Asi tak. Když už nic, aspoň si s ABS nevybrzdíte plochu na gumě.

Je to jen pomocník, a podle mojeho jeden z mála, který má smysl. Jezdit máte tak, aby ho v ideálním případě ani nebylo potřeba.

Řeči jako \"ABS je nebezpečné\" a \"ABS může za to že hůř brzdím\" jsou přinejmenším úsměvné... a o tom, že by někdo na ABS vyloženě spoléhal taky těžce pochybuju. :papa

• O 1 rok později...
Odesláno

Potvrdzujem do bodky každé slovo, ktoré tu bolo povedané proti používaniu ABS - a to v zime na snehu, ľadu a všetkom šmyklavom... Na suchej ceste sa ABS prakticky ani nikdy neaktivuje - jedine ak už len v nejakej krízovej situácii a to tiež iba pri prudkom brzdení vo vysokej rýchlosti... Opačne - v zimnom obdobý ABS robý všetko iné, len NIE BEZPEČNÉ ZASTAVENIE MOTOROVÉHO VOZIDLA!!! Tiež by sa my tomu ťažko verilo, ak by som to sám nezažil na vlastnej koži - a to nie jeden krát... Jedno z mojich prvých hororových zážitkov brzdenia s ABS v meste na križovatke v zime bolo, že som sa blížil už len krokovou rýchlosťou na červenú, ľudia už začali prechádzať cez prechod pre chodcov, a keď už už som sa mal úplne zastaviť, tak vtedy sa zapol ABS a ja som na križovatke, kde som sa absolútne nemal kam vyhnúť - pokračoval v jazde až do stredu prechodu pre chodcov, pričom sa mi už chodci museli vyhýbať ale aj s patričnými nadávkami - pričom ja som robil, čo som len mohol... A rozhodnutie bolo rýchle - ABS MUSÍM DAŤ VYPNÚŤ!!! Táto zima už bude určite BEZ ABS! Tí, ktorí sú zástancami ABS - sú zatiaľ deťmi šťasteny, lebo tu sa jednoznačne ľudia rozdelujú na tých, ktorý to už zažili a na tých, ktorých táto nemilá skúsenosť ešte len očakáva... Preto sa tu opovážim konštatovať, že lepšie na tom sú tí, ktorí to už zažili, lebo už vedia - čo od ABS - môžu očakávať , ako tí, ktorí ešte výrazne spoliehajú na jej \"INTELIGENCIU\"... http://www.peugeot-club.com/kniha/img/8-).gif

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...