Pšonaysz Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Dnes při nastartování mě vyběhla hláška - varování zkontrolujte hladinu oleje, následně jedu po dálnici a vypne se tempomat a naběhne mě signál řídící jednotky a následně to napíše porucha systému pro snížení škodlivin. Potom přestalo auto táhnout, ale normálně to jelo dál. Následně vše ok, jenom to neustále při každém hlášení hlásí. Přijedu domů a podívam na hladinu oleje a ono ho tam bylo zhruba 1/4 .. Teď jsem olej dolil a je ho tam 3/4 .. Ale neustále ve varování to ukazuje zkontrolujte hladinu oleje a ŘJ svítí.. Poraďte mi co s tím?? Citovat
HonzaZ Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Co myslíš tím 1/4 nebo 3/4? Celkový objem nebo mezi ryskami. Jinak mám zkušenost, je to sice ze 407, že po hlášce nízká hladina oleje to trvá pár nastartování než to přestane. Citovat
Pšonaysz Odesláno 20. březen 2012 Autor Odesláno 20. březen 2012 Tak olej už je v pořádku, to zmizelo. Ale neustále to píše: Chyba systemu snižování škodlivin.. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 No jo, to je slavný antipolution fault. S tím musíš na dia. Příčinou může být halda věcí. Citovat
Lví-ček Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Taky mě to poprvé zarazilo a HonzaZ mi problém vyřešil přes diagnostiku:-) Podruhé už jsem si poradil sám. Je to otravná hláška a nikdy jsem nezjistil co to vlastně způsobuje. Stačí to promáznout na diagnostice a většinou je klid. Kamarádovi dokonce pomohlo, že dotankoval benzín na jiné čerpací stanici. [upravil dne 20/3/12 18:13 od Lví-ček] Citovat
Pšonaysz Odesláno 20. březen 2012 Autor Odesláno 20. březen 2012 Ve vozidle se to asi nedá promazat co? 307 SW 1.6 HDI, 2007.. Mám tam půlku nádrže, tak asi zkusim dotankovat a uvidíme.. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Máš 1.6 HDI, tam by mohl být FAP jako jedna z mnoha příčin chybové hlášky. Pokud ti ta závada nezmizí po několika startováních, tak tě dia stejně nemine. Jinak to nezjistíš. Citovat
Pšonaysz Odesláno 20. březen 2012 Autor Odesláno 20. březen 2012 Zítra jedu 120 km do práce tak uvidíme co to bude dělat, každopádně teď tam mam pul nádrže tak to zkusím dotankovat a uvidíme. Ještě zkusim domačkat konektory.. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 No, uvidíš. Do práce to máš teda kousek. Citovat
Lukáš S Odesláno 21. březen 2012 Odesláno 21. březen 2012 Zdravím, mě se kontrolka rozsvítila několikrát ale nezaznamenal jsem žádný rozdíl před a po rozsvícení,tak jsem jezdil dál.Za dva dny kontrolka zhasla.Před dvěma dny se kontrolka opět rozsvítila i s nápisem o škodlivinách.Nic jsem nedělal a jezdil jsem s tím,že opět zhasne.Jenže dnes jsem kulil oči,při jízdě s rožlou kontrolkou se auto začalo zpomalovat,jako by docházela nafta nebo Vám tahal někdo za ruční brzdu.Kopce,které jsem jezdil na 5 a půl plynu jsem dnes na 3 a plyn na podlaze a ten důchodce předemnou ve favoritu trochu přidal a ujel mi a to i na rovince.Teď jedu na diagnostiku,tak uvidím co se najde za chybu. [upravil dne 21/3/12 08:47 od Lukáš S] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.