Guest Malinkej88 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 Ahoj, chtěl bych poradit, kde může být příčina. Na 1,6HDI mi při velkém zatížení, když třeba jedu naloženej do kopce a chci zrychlit, tak mi vyplne turbo a přestane táhnout. Musím vypnout motor a po opětovném nastartování zase vše v pohodě. Poraďte prosím co to může dělat, je to docela nepříjemné hlavně při předjíždění... Citovat
Guest Malinkej88 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 jo to jsem zapomněl napsat, že na palubce ani na pc se vůbec nic nezobrazí, diagnostika po připojení nic nehlásí, ale neměl jsem jí připojenou, když k něčemu takovému došlo, protože před připojením dia musím vypnout zapalování a po nastartování to vše zase běhá tak jak má, takže nic nezjistím. Citovat
Guest Malinkej88 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 ano mám udělanej Fapoff, už 2 roky a nikdy jsem s ním neměl problémy, když mi ho vyndavali, tak mi vyndali i to sítko před turbem Citovat
straki007 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 Tak si do ted jsi ten motor nezatizil. Chybu hledej tam. Citovat
Guest Malinkej88 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 to není pravda, ten motor jsem vůbec nešetřil, jezdím dost jako prase i dost naloženej a rok a půl mi to neudělalo ani jednou, nevěřím, že za tím je fapoff, podle mě tam někde při velkém tlaku v unikne vzduch a klesne ten tlak, nebo něco takového Citovat
straki007 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 Ok.Tak to neni pravda a patrej klidne dal. Za mne je to tohle. Zbytek zavad ti kontrolku rozsviti. Vymen jeste palivovy filtr,elmag ventil turba,podtlakove hadicky k turbu,vstriky na vycisteni nastaveni a test,vycisteni EGR...... [upravil dne 5/3/12 10:34 od straki007] Citovat
Guest Malinkej88 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 tak se rozepiš proč si myslíš že to tak je, rád se nechám poučit, ale když napíšeš že to dělá jen fapoff a nenapíšeš důvod, moc mi to toho neřekne. Co je na fapoff špatného, v čem konkrétně je příčina, jak je možné jí odstranit, jestli vůbec... Citovat
straki007 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 Diagnostika a mereni parametru. Duvod jsi si napsal sam proc to dela. Muzes sem napsat jeste cislo jednotky. Kdyz sundas kryt pojistek tak tam mas prisroubovanou jednotku.Povolis ty dve sroubecky a bude tam cislo ktere bude zacinat 0281..... tak tohle cislo sem napis. A jeste jedna moznost je. Jsou kluci kteri delaji FAPoff ve velkem stylu ale FAP nevymlati.Muze byt ze se ti po dvou letech ucpal a mas vlastne ucpany vyfuk.Takovych aut po jistych vyhlasenych firmach jsem mel cca 15 ..... Citovat
Marcel00 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 ano mám udělanej Fapoff, už 2 roky a nikdy jsem s ním neměl problémy, když mi ho vyndavali, tak mi vyndali i to sítko před turbem ake sitko pred turbom ? a este sa chcem spytat ako ti robili ten fapoff? bol si pritom? a kde ti ho robili ? tiez nad tym uvazujem Citovat
Guest Malinkej88 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 Fapoff mi dělala firma fapoff.cz v Bystřici pod Perštejnem, seděl jsem v místnosti vedle, přímo u auta jsem nebyl, sítko je tam prý nějaký, kvůli kterému se ničí 90% turb, ale moc se v tom nevyznám, dal jsem na doporučení toho šéfa, že je lepší ho vyndat a jednou za 3 výměny oleje je dobré tam nalít ten roztok, co pročistí vše od karbonu a usazenin. Ještě jsem se chtěl zeptat, které ty pojstky mám vyndat, jestli pod volantem, nebo v motoru... abych našel to číslo a mohl to sem napsat. Díky Citovat
straki007 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 Staci sundat kryt pojistek.Ten velky cerny nad baterkou. Pak leve strane od pojistek mas jednotku motoru.Drzi na dvou srobech 20 torx. Staci ji otocit a tam bude stitek....... Tak fapoff.cz to myslim nelajzla jeste nikdy aby nevymlatila fap. Pokud muzes tak skoc si nekam na diag. Zbytek SZ. Citovat
Guest Malinkej88 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 tak to číslo je 0281012984, doma mám PP2000, ale jelikož tomu nerozumím a nechci tam nic zkazit, tak na tom pustím akorát diagnostiku chyb, max nějakou vymažu, ale teď mi to žádné chyby nepíše... kdybych věděl co tam dát, zkusil bych to doma, ale je mi jasné že napsat postup by bylo asi na dlouho:-( Citovat
straki007 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 Jeste mrkni teda jestli to je EDC16C3 nebo EDC16C34 Citovat
BV406 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 ano mám udělanej Fapoff, už 2 roky a nikdy jsem s ním neměl problémy, když mi ho vyndavali, tak mi vyndali i to sítko před turbem ake sitko pred turbom ? a este sa chcem spytat ako ti robili ten fapoff? bol si pritom? a kde ti ho robili ? tiez nad tym uvazujem 1.6hdi mivaji pred turbem ve vedeni mazani jeste sitko, v nekolika pripadech se to sitko ucpalo a pridrelo se turbo, je tu o tom nekde dlooooouuheeee vlakno Citovat
straki007 Odesláno 5. březen 2012 Odesláno 5. březen 2012 Napravo nahore ti ted sviti ze mas soukromou zpravu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.