Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ospravedlňujem sa za miernu duplicitu, už sa to tu riešilo viackrát – študujem to už niekoľko dní, ale čím viac, tým väčší hokej v tom mám :)

Tak teda motor mi neudrží otáčky na voľnobehu a zdochne. Ak je to počas jazdy, vie sa po pridaní plynu spamätať. Pri úplnom zastavení a pustení plynu je to ale dosť nepríjemné stále nanovo štartovať. Deje sa to len dovtedy, kým nedosiahnem na budíku teplotu 70 stupňov. Potom už je to v poriadku. Inak ani vyššiu teplotu som hádam nemal, tak neviem či aj to nie je zle (ale zatiaľ som auto nijak zvlášť neprevetral).

Zaujímajú ma tipy skúsených, na čo konkrétne a v akom poradí sa zamerať. Prípadne aj rovno ak viete presný typ súčiastky (napr. teplotné čidlo?) pre môj motor, aby som si ju sám objednal.

Sám si to robiť asi nebudem (no, možno niečo ľahšie), ale lepšie by bolo, keby som dal tipy mechanikovi (nepôjde to do veľkého servisu), aby nevymieňal zbytočne jednu vec za druhou a hlavne to potrebujem urobiť na počkanie, takže presne vedieť, čo treba spraviť. Na diagnostiku pôjdem tiež, ale veľakrát som tu čítal, že sa nič v takom prípade nezistilo.

[upravil dne 17/3/2012 19:41 od PeMi]

Odesláno

No najskor by som tom dal na DIAG. Vadny snimac teploty motora,prip.vahu vzduchu by Ti mal skuseny mechanik zistit podla nej. Inak je tam par veci okolo a nic za 5SK.

Napr. Ten snimac teploty motora,vaha vzduchu,skrtiaca klapka,lambda?

Mozes skusit vypnut baterku a odpojit lambdu,ci to bude to iste, pripadne vahu vzduchu.

Odesláno

Ďakujem pekne za stručné a jasné odpovede.

škrtiaca klapka: len trochu znečistená a teraz vyčistená

MAP senzor: čistý

odpojenie lambdy: nepomohlo

Akurát neviem, čo je váha vzduchu, nebol by obrázok?

Diagnostika dojednaná na pondelok ráno, aj prípadná oprava.

Odesláno

Ked si nemal vassiu teplotu ako 70 tak skus nastartovat a par minut pockaj ( najlepsie ked prides domov, motor je uz trocha ohriaty ). Pri stojacom aute by ti teplota mala ist hore, az kym niekde pri 100 nezopne venilator. Takto otestujes spinac, vetrak, smimac teploty a merak na pristrojovke. Ak to bude takto fungovat, tak je termostat zreli na vymenu. Pomoze to aj motoru, spotreba by mala trocha klesnut, a aj kurit to bude lepsie :mrk

Odesláno

Diagnostika:

– pamäť závad: 0

– skutočné hodnoty: v normále, ale motor nebol dosť studený, takže tam budem musieť niekedy auto nechať cez noc a ráno mi spravia diagnostiku znova.

Akurát nevedeli identifikovať tento konektor.

Odesláno

Ak to bude krokový, tak mi to ani tá diagnostika asi neukáže, však? Idem sa rovno po nejakom poobzerať. Výsledok sem určite napíšem ;)

Odesláno

Mám podobný problém a také si nevím rady... Je toho tu dost, ale problém je, že to dělá jen někdy a jindy je to zase naprosto v pořádku. Ten krokovej motorek mi ale taky leží v žaludku, třeba to bude tím :)

PS: koukám, že máme stejnej typ auťáku :papa

[upravil dne 5/3/12 17:38 od Majkls]

Odesláno

Objednávku krokového som ešte odložil (zohnal som ho v ČR za 22 eur, prečo chce Auto Kelly 70 a viac?).

Švagrov nápad: pridať malinko otáčky tým štelovacím šroubom, čo je na telese škrtiacej klapky a tlačí nadol na lanko plynu.

Čo vy na to? Pokazí sa tým niečo? Pretože sme to skúsili a po pár hodinách chladnutia motora som urobil prvý test a na voľnobehu mi už otáčky nepadali a motor neskapal. Hm?

Odesláno

Tak som predsa len skúsil ten nový krokový motorček a bol som milo prekvapený! Predtým po naštartovaní otáčky ledva vybehli na 500 a zdochlo to. Teraz po výmene motorčeka pri prvom naštartovaní okamžite vybehli na 3000 a držali. Pomaly klesali, po ďalších štartoch už vybiehali tak na 2000. Tak som ešte na pár minút odpojil baterku a následné štartovanie a krásnych 900 otáčok a držia! No ale už je trochu teplý motor, tak ešte večer ďalšie testy, až potom to bude 100%-ná istota, že to vyriešila výmena krokového motorčeka.

EDIT 13.3.: Druhý deň po výmene je jasné, že to bolo ono. Ani raz neskapalo, otáčky krásne drží.

[upravil dne 13/3/2012 19:58 od PeMi]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...