sloters Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 Pro svou novou pracovní pozici se potřebuji naučit programovat ve visual basicu.Máte s ním zkušenost?Potřeboval bych nějaký dobrý odkaz na nějaké stránky,ze kterých bych to dobře pochopil. Budu potřebovat zpracovávat data.Např do excelu vložím data z netu (v html) nebo budu zpracovávat reporty z f. sítě. Potřebuji si poté vytvořit makra,které budou vyzobávat jen ty informace,které budu potřebovat. Díky za tipy Citovat
Marcel00 Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 http://www.vbnet.cz/clanek--2-vb_net_od_zacatku_dil_1_uvod_vyvojove_prostredi_a_zakladni_pojmy.aspx google za 20 sekund... ma to hodne dielov na pokracovanie Citovat
Guest StibTo Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 jj zkušenosti mám a je to běh na dlouhou trať ..... myslím, že nic, co by šlo naučit se za pár dní nebo týdnů .... http://www.david-zbiral.cz/vb.htm Citovat
FrantaCV Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 Jak píše Stibto - je to běh na dlouhou trať a nic ve stylu \"Anglicky snadno a rychle\" Někde tady mám docela tlustou učebnici i svýukovými CD pro VB 2.0. Pravda má to dnes už trochu \"Vousy\" ale základy jsou stále stejné. Máš-li zájem tak do SZ a můžeme se domluvit. Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. únor 2012 Odesláno 17. únor 2012 Já mám minimálně 3 tlustý knížky v PDF a teda v angličtině, není problém to někam upnout (kdyžtak SZ) ale osobně jsem se k tomu ještě ani nedostal (je toho jak sra*ek) ... Excelové makra lze v podstatě (co já zatím vím) dělat 3 způsoby : 1) Nástroje -> Makra -> Nahrát makro 2) Programovací jazyk Visual Basic for applications 3) Kombinace 1 & 2 .... Teď jsem to hodně zjednodušil ale u mě to v praxi vypadá tak že něco si nahraju pomocí toho nahrávače a pak v editoru upravuju, něco \"vygooglím\" a zakomponuju do skriptu ... časem si člověk určité příkazy zapamatuje a dá se s tím docela i vyžít, žádný zázrak to ale není tedy Citovat
sloters Odesláno 17. únor 2012 Autor Odesláno 17. únor 2012 Nahrát makro zvládnu.Spíše si potřebuji osvojit VB.Že je to běh na dlouhou trat to je mi jasné.Mám naplánované školení základů prog. ve VB ale termín je až v dubnu,tak bych chtěl zatím začít sám. Ty víše uvedené odkazy jsem našel taky - já potřebuji VB hlavně v prostředí office -execel Citovat
Guest StibTo Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 tak co uz jsi nejak pokrocil od unora ? Citovat
ChouLu Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Kupoval jsem si na praktickou maturitu učebnici Visual Basic Access za 600 a je toho tolik, že jsem se toho za měsíc nestihl nic naučit... u praktický jsem se klepal abych nedostal VBAčko, jinak kniha hezky zpracovaná... 600 stránek super vysvětleno, hromada příkladů, obrázku,ale je to složitej jazyk Zlatej Assembler pro Microchip Citovat
Guest StibTo Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Ja bych si asi ucebnici nekoupil na netu to je hafo neco jsem sehnal i v PDF tak bych si to mohl vytisknout v praci ..ale spis postupuju stylem \"chybama se clovek uci\" tzn pokus-omyl .. A myslim,ze docela dobry... Na to,ze jsem pred dvema lety neumel udelat ani podelanej VLOOKUP (SVYHLEDAT) a dneska si programuju vesele .... heh.. Citovat
pastorek Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Neskúšal si MS Access ? Tie úlohy čo spomínaš zvláda s prehľadom a vyžaduje pomerne malú znalosť programovania. Dá sa naučiť pomerne rýchlo. Kto pozná princíp databáz je schopný po trojdňovom školení robiť jednoduché aplikácie. Citovat
Guest StibTo Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 pastorek : myslim ze tridenni intenzivni skoleni by pomohlo i cloveku co potrebuje zacit s Visual Basic jde jen o to vybrat si co bude do budoucna praktictejsi Ale jinak vyhody Ms Access nezpochybnuju,jen uz je to davno,co jsem se s tim ucil.. Citovat
pastorek Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Napadlo ma to napísať preto že ešte nedávno som také školenia robil pre PSA v Trnave. Prišli ľudia čo poznali maximálne excel a na tretí deň sme už robili aplikácie ktoré robili to čo sa spomína i tu. Pri individuálnom školení by to šlo i rýchlejšie. Do budúcna je možno praktickejší Visual Basic ale toto sa dá naučiť pomerne rýchlo a jednoducho. Nechcem tým nikomu vnucovať MS Access len to považujem za schodnejšiu cestu a dobrý základ pre VB i VBA. Citovat
sloters Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 tak co uz jsi nejak pokrocil od unora ? No je to bída.Ted jsem byl na školení na základech VBA a zdálo se mi to děsně jednoduché Praxe je ale úplně jinde.Zatím jsem se spíš prokusával makry co psal kolega snažil se aspoň trochu pochopit co to má dělat. Sám jsem zatím nic nepsal. Dneska se zrovna snažím napsat jednoduchý cyklus. Ukol - ozancit 5 bunek v řádku 1 a pak udělat cyklus,který bude automaticky značit další řádky. Na školení jsme označovali celé řádky -Makro zebra a tam mi to funguje: Makro: Sub MojeZebra() Dim i As Integer For i = 1 To 10 Step 2 Rows(\"1:1\")(i).Select With Selection.Interior .Pattern = xlSolid .PatternColorIndex = xlAutomatic .ThemeColor = xlThemeColorAccent6 .TintAndShade = 0.599993896298105 .PatternTintAndShade = 0 End With Next i End Sub -------------- Moje ne plně funkční varianta -mám asi blbě podmínku,protože mi to označí 7 buněk ( velikost kroku) Jak to mám zapsat? Sub oznacBunkyModre() \' \' oznacBunkyModre Makro Dim i As Integer For i = 1 To 7 Range(\"A:B\")(i).Select With Selection.Interior .Pattern = xlSolid .PatternColorIndex = xlAutomatic .Color = 15773696 .TintAndShade = 0 .PatternTintAndShade = 0 End With Next i Citovat
Guest StibTo Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Nebude lepsi zadat si do toho kam az to ma oznacovat adresaci posledni neprazdne bunky v danem sloupci ? Dim RowCount As Double Rowcount = Sheet1.Cells(1, 1).End(x1Down).Row a potom -> For i = 1 To RowCount Takhle nejak to mam u vetsiny maker, nekde jsem to vygooglil .. Citovat
Guest StibTo Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Ten cyklus For .. Next pouzivam na prochazeni sloupcu tj. vertikalne. Vetsinou to mam jako Dim iaRows As Long (nebo Integer,ted nevim) a potom v kodu : For iaRows = 2 (neresim header radek) To RowCount Kod co to ma delat Next iaRows End Sub Citovat
Guest StibTo Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Mimochodem predpokladam,ze uz vis,ze krom cyklu For.. Next a For Each .. Next lze pouzivat tez Do .. Loop Until / Do While .. Loop A pro praci v ramci radku/sloupce se vyplati taky prace s Offset - napr.v mnou zminovanem kodu by se pak dalo pouzit Cells(iaRows, 1).Offset(1, 0).Select Selection.InteriorFontIndex = ... Citovat
sloters Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 Jo o těch dalších cyklech jsem už něco zaslechl a zatím mi způsobují takový divný pocit v žaludku (nenašel jsem toho správného smajlíka) Citovat
Guest StibTo Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Fakt se podivej do te Zbiralovy publikace, link mas nahore, tam je toho hodne vysvetleno. Akorat bacha u toho Do .. Loop, je treba dobre nastavit podminku za jake/do kdy se ma cyklus vykonavat, jinak to jede furt a da se to zastavit jen prerusenim Ctrl+End .. Ted uz nejsem v praci kde svoje makra mam ale kdyztak bych Ti mohl pristi tyden nejake soubory hodit na mail, kdyz budes chtit Citovat
Guest StibTo Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 ha ! tak jsem přecejen něco našel - tohle je soubor, kam jsem si ze začátku nakopírovával různé kousky kódů a snažil se k nim anglicky připsat co to dělá .. various_VBA_scripts.xls [upravil dne 1/6/12 15:21 od Stibto] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.