Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, Máme následující problém. Auto stálo pár dnů v mrazech a po startu se objevilo bouchání, klepání, které po pár sekundách přestalo. Po vyjetí se zjistilo, že motor vůbec nejde do otáček. S plynem na podlaze to jelo pouze 30kmh. S ohříváním motoru se chování motoru zlepšovalo, až asi po pěti minutách dosáhlo normálu.

Další den po startu žádné klepání, ale motor, než se ohřál, tak také nejel a nyní se rozsvítila kontrolka motoru, na displeji pollution faulty(Anti, De, nejsem si jist).

Hobby diag hlásí chybu P1015, což je mi divné, že nemůžu najít o co jde.

Minulou zimu byly také občas problémy s výkonem po startu. V peugeotu si moc nevěděli rady, v záruce vyměnili lambdu, přeskočené rozvody byly, možná ještě něco.

Nějáké nápady, co to bude?

P207, motor 1.6 88kw, najeto 28kkm, krátké trasy, benzin od benziny.

Vyhledával jsem podle chybového kódu, ale nic jsem nenašel.

Díky za pomoc.

[upravil dne 12/2/12 20:11 od buboman]

Guest mischko11
Odesláno

hmm ak so bol na diag vymazat zavady,skontrolovat funkciu motorceka ovladania premenliveho zdvihu sacich ventilov ,nakolko skrutkovica je ponorena v oleji ale ked jazdis kratke trate tvori sa pena pripadne kondenzuje sa tam voda a kedze motorcek neni v oleji ale v akejsi emulzii tak to zamrzne

Odesláno

Jak se auto ohřálo, vymazali jsme chybu, jezdili jsme s teplým motorem, žádný problém a chyba se neobjevila.

Uvidíme zítra ráno, jak to půjde s promrznutým motorem nastartovat. Pak se udělá nějaký delší výlet, ať se motor pořádně prohřeje.

Asi to bude těma kratšíma trasama. Motor se pořádně neprohřeje, vlhkost se z něj nedostane a je problém.

Díky

Guest mischko11
Odesláno

dneska som mal podobny problem lenze mi zamrzlo odvetranie klukovej skrine na EP6DT

Odesláno

Ak jazdíš krátke trasy pozri si viečko na nalievanie oleja do motora. Pokiaľ je z vnútornej strany biela emulzia tak je problém tu. P1015 je väčšinou pri týchto teplotách práve kvôli skondenzovaniu vody ktorá sa nestihne odpariť kvôli krátkym trasám.

Odesláno

Jakmile polevily mrazy, tak žádný problém. Bude to tou vlhkostí, která zamrzala. Vymění se olej a příští zimu se bude muset občas udělat delší trasa.

Odesláno

mam jednu otazku: ako citam tak zistujem ze kratke trasy v tychto mrazoch nerobia dobrotu. Ak sa vyskytne tento problem so stratou vykonu pri mrazoch alebo tzv. emulzia na vycku uz \"teoreticky\" by som mozno vedel ze preco. treba to riesit cez servis? alebo to brat akoze samozrejmost lebo to tak konstrukcne je a hotovo a ked mrazy povolia tak to bude v poriadku. Iba sa chcem informovat. Auto mi zatial slape ako ma takze iba pre moje info. Dakujem.

Guest mischko11
Odesláno

no osobne tiez jazdim dlhsiu trasu aspon kym sa motor a olej zohreje,

to robo zv emulziu tam budes mat vzdy ked jazdis kratke trasy tomu sa nevyhnes,a problemy mno vacsinou to odmrzne aj na servise a je po probleme,ak tam nevyhodi zavada a daco sa nepokazi tym mrazom

Odesláno

mám ten samý motor a stalo se mi to i v létě.. natankoval jsem horší benzín na nějaké noname pumpě a vůbec to nechtělo jet, dotankoval jsem do plna ten co beru normálně a problém za 5 minut již nebyl, v historii chyb bylo zaspáno na diag, že šlo o ucpaný vstřik paliva

• O 5 let později...
Odesláno

Nazdar borci. Nechcem zakladat novu temu,ale rad by som sa s Vami poradil s problemom,ktory ma kamarat s jeho 207 1,4VTI. Po napichnuti na diag, boli vypisane tieto chyby: 

P0014 : Fazovy posun vackoveho hridele vyfukovych ventilov

P0011: Fazovy posun vackoveho hridele sacich ventilov

P1015: Zavada systemu premenneho zdvihu ventilov (vykonovy cast, rele motoru)

Pri kontrole parametrov ma dost zaraza informacia: "poloha zarizeni pro fazovy posun vackovyho hridele sacich ventilu" kde hodnota je : 18554 stupnov....

Takisto vstupna lambda sonda hlasi chudobnu zmes, ale niesom si isty ci nema suvis s tou variabilitou sacich ventilov... Po pridani plynu lambda reaguje na zmenu ,ale hodnota je prilis vysoka... 

Chcel by som Vas vsetkych poprosit o radu, hlvne ohladom tej zavady polohy zarizeni pro fazovy posun vackovyho hridele sacich ventilu...

Lambdu by som samozrejme vymenil za novu,ale neviem,ci jej hodnota nema suvis s tou variabilitou.

Stretol sa stym uz niekto z  Vas?

Pre lepsiu predstavu prikladam link ked som urobil screeny obrazoviek,konkretnych zavad.....

https://uloz.to/!f47xacUj3WH4/chyby-rar

DAKUJEM za kazdu dobru radu....

Odesláno

Ahoj, závada 011 značí nedosažení fázového posunu sacích ventilú, závada 014 to stejné výfukových ventilů a P 1015 značí nedosažení fázového posunu ani pro nouzový režim. To depolution faulty už je následek rozhozeného rozvodu a proto to taky hned chcípne. Bude potřeba udělat rozvody, buď jsou přeskočené nebo jen trochu posunuté. Radím ti, svěř to odborníkům kteří to opravdu umí, sám si s tím asi neporadíš, jsou na to potřeba přípravky a měřidla, jak ti to nějaký amatér rozvrtá budeš mít problém větší, mimochodem, kolik to má natočené?  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...