Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi. Chtěl bych vás poprosit o radu. Mám P406 1.9 td 1998 66kw najeto 255000km. Nikdy jsem neměl problém se startem až teď. Sednu do auta otočím klíčkem starter točí a asi tak po 5-10ti sekundách to chytne a hned zas chcípne a strašně se z toho zakouří. Takhle to udělám asi 10krát a už na to nemám nervy tak toho nechám. Zkouším to takhla už 2 dny a pořát to samé-nic. Předem moc děkuji za rady. S pozdravem skleny

Odesláno

Tak především zkus jít k nádrži a multakem prověr jeslti ti tam jde štáva a zda po sepnutí klíčku má odběr.. Pokud by toto bylo OK šel bych k mechanickému k motoru :)

Odesláno

A to čerpaldo najdeš pří mov nádrzi musíš vytáhnout zadník sedačky. a Tam je kryt kterej musíš sundat rozděláš výčko a podním je čerpadlo .. tedy myslím .,.sám jsem to ještě u svého TD nezkoumal ..ale většina aut má 2víčka pod jedním je čerpadlo a pod druhým plovák pro palivoměr.

Odesláno

no me netesnila naftova trubicka to je od filtru k cerpadlu .... tocil jsem i 10 minut nez to chytlo ... tak jsem koupil stavovacky a vsude kde se dalo jsem je nacpal :-) ted uz mam klid ... dnes rano 23,4 pod nulou ... 2x nazhavil a na druhou tocku to chytlo :-)

Odesláno

1.9TD nemá elektrické podávaci čerpadlo. Má v prostoru motoru balonek, kterým se ručně načerpá. Šel bych po přepadových hadičkách a podívat se na těleso filtru, já nedávno měníl o-kroužek primo na filtru, jak se ovládá kohoutkem, jestli má jít nafta přes předehřev, či nikoli. Když jsem napumpoval balónkem, tak to tam prosakovalo. A i ten pumpovací balónek se jednoduše rozdělá, a jsou tam 2 ventilky, taky je ofoukat a zpět složit.

Odesláno

Opl405 : u 406ky je nekde nakej kohoutek ??? ja myslel ze to jde vzdy prez predehrev nafty ??? nemas foto toho ??? rad bych se o tom odzvedel vice. i o tom balonku... jak se rozdela a co se jak dofoukne . dekuji moc

a take by me zajimalo na jake poloze spinacky se zapne predehrev nafty ?

Odesláno

Foto nemám, mohl bych to vyfotit zítra. Předehřev nafty je tam řešen na tělese termostatu, takže až je ohřátej motor, tak to pak ohřívá i naftu pod filtrem. A ten balonek je, když se otevře kapota, tak vlevo jak je uchycen motor. Normálně z něj odpojit hadičky, sundat ty kroužky (sponky) a rozdělat, jsou tam na každé straně plastové ventilky (Nepřehodit je !!) Když padala nafta u mě, tak to byl buďto balonek, hadičky,nebo ten o-kroužek) + zkusit dotáhnout spoje, kde vede nafta.

[upravil dne 11.2.12 21:34 od Opl405]

post-3579-14109622216907_thumb.jpg

Odesláno

A u toho filtru je to jak je ta čára a písmeno A, je to taková plastová klec, zajištěná drátěnou podložkou, a dá se s tím pootočit, a to buďto vede naftu přímo do filtru, nebo to pustí přes předehřev. A pod tou podložkou je o-kroužek, ale jak jsem psal, průsak nafty jde vidět, když se pumpuje balónkem.

post-3579-141096222171_thumb.jpg

Odesláno

super. juknu na to az dorazim domu :-) jen jsem myslel ze to ohriva naftu jeste pred nastartovanim a ne az po zahrati motoru. ale i tak to bude lepsi hrat :-)

vim kde je balonek jen jsem netusil ze se da rozdelat natoz ze se nafukuje :-)

Odesláno

Nazdárek.Tak sem zkusil už snad všechno a jediné co se mi podařilo je že sem to nastartoval ale motor vynecháva,pořád svítí kontrolka (K),zdechá to a jde to jako kdyby v nějakym nouzovým režimu tak možná na 20% a kouří se z toho a smrdí to jak spálenej olej.V motoru nikde nic nerachotí že by se tam něco pokazilo.Nemáte někdo schéma elektryky motoru,kde jsou všechny čidla?Děkuji

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...