Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cafte

Poradte mi prosim...

Po navrate z dovolenky mi zacal ist tazko volant pri malych pochyboch pocas jazdy, ako keby nefungovalo servo, je v nom citit mierny odpor ako keby pruzil a musim sa dost zapriet aby som ho pohol a aby zareagoval a ozyva sa z neho pri pohybe taky cvachtavy zvuk .Pokial volant vytocim viac tak sa servo rozbehne a volant uz ide celkom v pohode ale ten cvachtavy zvuk je tam stale.

Odesláno
Cafte

Poradte mi prosim...

Po navrate z dovolenky mi zacal ist tazko volant pri malych pochyboch pocas jazdy, ako keby nefungovalo servo, je v nom citit mierny odpor ako keby pruzil a musim sa dost zapriet aby som ho pohol a aby zareagoval a ozyva sa z neho pri pohybe taky cvachtavy zvuk .Pokial volant vytocim viac tak sa servo rozbehne a volant uz ide celkom v pohode ale ten cvachtavy zvuk je tam stale.

Mojej priatelky mamina mala takýto istý problém na fiat punto (teda ešte stále má..) Začalo to najprv pri točení volantom vydávať taký zvuk, ako keby tam niečo o seba šúcha, potom to už prešlo do extrému, že keď zatočí prudko, tak jej úplne vypadne servo, musí odstaviť auto, a znovu naštartovať... Nemôže byť málo kvapaliny? Asi by som prvé skontroloval to...

Odesláno

predpokladam ze se jedna o nejakou verzi 307 dej si to do popisu at kazdej vi o cem je rec !!! sundej pravy plastovy nadkoli a zkontroluj konektor od cerpadla na servo (GEP) nekomu myslim ze to delala pojistka je treba hledat na foru uz se to tu taky resilo :papa

Odesláno

dolej olej pokud je po spodní hranici MIN a ještě je napěněný tak ho bude asi málo, nebo myslíš že ne, zkontroluj ho po delším odstavení a uvidíš

Odesláno

Od vcera vecera mi tiez vynechava servo. Ked tocim volantom, tak pocujem z pravej prednej strany kvilenie a volant sa otaca chvilu lahko potom sa sekne potom znova lahko.

Skontroloval som hladinu oleja v serve a je asi 2mm pod max., ziadna pena.

Predpokladam, ze ked to kvili, tak je to servocerpadlo

Mohlo sa stat, ze sa pri tych mrazoch co vladnu nejak poskodilo? Objavy sa na diagnostike chyba, ak je to servocerpadlo?

Odesláno

najprv doliať a odvzdušniť a potom špekulovať!

tiež som mal na ryske tesne pod maximom a niekedy to zapískalo až som sa zľakol, po doplnení kľud už cca 3 roky:papa

Odesláno

Murko79: v tvojom prípade po doliatí by som určite skontroloval aj elekroinštaláciu ako to píšu vyžšie, vrátane ukostrenia - dosť pravdepodobné problémy u tohto systému posilovača a pritom veľmi nebezpečné okrem iného aj z dôvodu možnosti samovoľného vznietenia

posledná možnosť výmena serva

Odesláno

No dal som to do servisu k znamemu...a dnes mi volal ze co som nalial do serva ze ved to bolo uplne huste a ze to preto nemohlo fungovat.tak to vypustil, dal tam novy olej-cerveny a ze servo ide uplne lahucko...zajtra si idem po auto, tak som zvedavy...ale trochu to nechapem ved som tam vzdy dolial len to co tam malo byt...original od Peugeotu...a nasiel mi ze preco raz zacas musim doliat kvapalinu do serva...slzi mi cez manzetu riadenia...:(

Odesláno

přítelkyně má u 307 stejny problém. semtam ji začalo vynechávat, pak chvilku fungovalo a ted nejde vůbec. kapaliny bylo MIN, dolil jsem ale mám pocit že vůbec nevrčí. Elektrika vypadá OK, zkusím změřit napětí.. má to nějakou pojistku? kde je ukostřené?

Odesláno

Tak ja som dal na noc auto do gaaraze. Rano servo islo bezproblemov. Dal som teda vymenit kvapalinu a odvtedy vsetko ok. Kvapalinu som dal Total Fluide ATX a voslo jej tam kusok nad max 0,8 L.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Vyzera to ze problem je odstraneny...riadenie bolo v zlom stave...tak mi ho vymenili...zajtra idem po auto tak som zvedavy...

Je pravda ze po vymene riadenia musim ist na geometriu???

Odesláno

Vymenili mi cele riadenie, samozrejme ze nie nove...to vychadzalo na 411€, tak som pozhanal pouzite...150€...to ma vymena taky vplyv na geometriu?som si myslel ze to nebude nutne...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...