v.mira Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 at je +20°C nebo -20°C tak se mi auto neohreje nad 80° ... jezdim na 70 (80 vazne malo kdy) .. vetsina termostatu otevira tusim 83-5°C .. ma tento motor oteviraci teplotu nejakou nizsi ? chladic po jizde zahraty je, takze musi otevirat.. Citovat
Zodiak Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 A to jsi tu teplotu měřil nějakým teploměrem, nebo si to myslíš podle rafiky budíka? Že jsi si tak jistý těmi 80ti stupni. Citovat
Zodiak Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 No, tak to není nic přesného. Já si kupříkladu opravoval motorek tachometru a přitom jsem musel sundat rafičky, pak jsem je tam zase dával z5 a nastavil to tak, aby to při ohřátém motoru ukazovalo asi 85, ale neměřil jsem to. a evidentně podle škrábanců na plastu to už přede mnou někdo rozdělával, takže bych si těmi stupni tak jistej nebyl. Citovat
v.mira Odesláno 9. únor 2012 Autor Odesláno 9. únor 2012 je to mozny no.. ze to meri spatne.. jen je divny, ze hodnota 80°C je na budiku uplne veprostred.. (idealni hodnota).. nevim no Citovat
abula71 Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 treba vyskušať či zohreje chladič naraz ked otvorí termostat,ale sa zohrieva priebežne po naštartovaný.Mne to robil blby termostat-bol stále otvoreny.Po výmene pohodička,funguje ako má Citovat
v.mira Odesláno 9. únor 2012 Autor Odesláno 9. únor 2012 chladic se ohriva postupne.. ted presne uz nevim, ale jedna strana je tepla drive .. Citovat
abula71 Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 chladič by mal byť studeny aj hadica čo ide od termostatu do chladiča.Až ked sa motor zohreje a termostat otvorí potom može byť tá hadica vretá a aj chladič.Pokial sa zohrieva chladič postupne od štartu tak termostat nie je uzavretý a voda koluje. Citovat
pastorek Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 chladic se ohriva postupne.. ted presne uz nevim, ale jedna strana je tepla drive .. Postupne, čo sa týka plochy, je normálne lebo po otvorení termostatu začne z jednej strany chladiča vstupovať teplá voda ale druhá strana ešte je studená. Postupne, čo sa týka teploty, znamená že celá plocha chladiča sa postupne otepľuje podľa teploty motora. To je chybový stav lebo znamená že termostat je pootvorený a prepúšťa vodu ešte pred dosiahnutím prevádzkovej teploty. Mimochodom, prevádzková teplota 80 je úplne normálna a presnosť budíka je + - niekoľko stupňov. Citovat
Zodiak Odesláno 10. únor 2012 Odesláno 10. únor 2012 Ještě koukni semhle: A tuhle: Přesná teplota otvírání termostatu by měla být na něm vyražená, když jsem měnil chladič, tak jsem se kouknul, já tam mám 85. Citovat
Vulgi.svk_BA Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 v.mira aj ja som si myslel ze mam asi blbe cidlo teploty alebo termostat ale jak pozeram tak ta teplota je asi bezna pretoze teraz v zime ked aj kurim tak mam teplotu medzi 70-80 stupnov cize asi 75 stupnov a ked mam kurenie uplne vypnute alebo dlhsie niekde stojim tak mam teplotu 80 stupnov. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.