Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny a prosím o radu jsem už zoufalý

Mám Peugeota 406 1.8 16 V starý model rok výroby 1998. Zlobí mne blinkry a to tím způsobem, že když dám páku vpravo tak se rozsvítí a blikají jak pravé blinkry tak i levé blinkry, když jeto naopak tedy směrová páka vlevo tak blinkry fungují správně. Relátko ( přerušovač) přepíná tak jak má. Prohledal a vyčistil jsem zadní ukostření u světel a nepomohlo to. Je zajímavé, že když odpojím páčku a spojím to na tvrdo jen na konektory tak se to chová stejně pravá strana bliká a s ní levá strana a naopak je to v pořádku. Zapomenul jsem říct, že když bliká pravý blinkr, levý blinkr bliká s nepatrným zpožděním a slaběji, jako by dostával méně proudu.

Už jsem vyčistil páku směrovek. Na páce je ovládání klaksonu, předních a zadních mlhovek, světel. Uzemňovací body které jsem našel jsou vyčištěné. Ostatní elektrika ve vozidel funguje bez závad.

Předem děkuji za každý nápad co s tím.

[upravil dne 9/2/12 13:11 od bazman]

[upravil dne 24/2/12 09:32 od bazman]

Odesláno
tusim ze v tom spinaci vystraznych svetel jsou diody na usmerneni... mohli odejit a proto se to klemuje ...

no, já jsem nevěděl přesně, jestli tam takové diody jsou, ale je fakt, že přesně tato jedna z diod by měla tento výsledek

Je otázka, jestli ty diody jsou ve spínači anebo u přerušovače.

Odesláno

Kdyby někdo dal schema. Já mám schema 406, ale jenom novější - všechny kabely jdou do BSI.

U Felicie je to řešeno tak, že spínač varovných světel má 5 sekcí, žádné diody, Tam kdyby se spekla jedna sekce, tak by se to mohlo takto chovat.

Odesláno

Díky za nápad, sice jsem to už měnil za kus z vrakáče, ale není vyloučeno, že jsem chytil stejně vadný kousek. Mám šikovného elektrikáře, tak to hodím ať to přeměří a uvidím co dál. Ještě takový malý dotaz nemůže to dělat nějaká kostra ? V případě, že ano, nemáte někdo rozpis těch ukostřovacích bodů. Jde mi hlavně o body v motorové části mám už rozebranou zadní část vozidla a celou palubku a ze zoufalství sleduji zda kabely někde nejsou poškozené a nechytají kostru.

[upravil dne 10/2/12 15:20 od bazman]

[upravil dne 11/2/12 09:58 od bazman]

Odesláno

Všechny Vás zdravím a pokračuji dál v řešení problému. Vyčistil se a přeměnil spínač výstražných světel, ten je v pořádku, ale blinkry stále zlobí a zlobí :( . Má prosím někdo ještě nějaký nápad co s tím.

Odesláno

Může být taky utržená kostra v některém předním nebo zadním světle. Nemění se charakter blikání, když zapneš různá světla - přední nebo brzdová?

Schema sis určitě naštudoval. Zkusil bych přemostit přerušovač aby to svítilo pořád a pak v pohodě měřit voltmetrem úplně všechno. Na schematu položka 80, vývod 2 a 5.

[upravil dne 13.2.2012 23:09 od P607Olda]

[upravil dne 13.2.2012 23:11 od P607Olda]

Odesláno

Tak stále mám stejný problém. Po proměření jsme zjistilo, že pravá strana kabeláže teda která vede k pravému blinkru někde asi probíjí. Jelikož se však nepodařilo zjistit kde musím jít po kabelech. Bohužel jsem však skončil na jednom konektoru. Potřeboval bych vědět kde najdu konektor č. 7 common conector, který je ve schématu výše. Prohledal jsem pomalu celou palubní desku ne a ne na něj narazit. Prosím poraďte někdo kde ho přesně najdu ve vozidle.

Odesláno

Po rozmontování snad poloviny elektroinstalace ve vozidle zjistil elektrikář, že odešla jedna z diod u napojení alarmu na blinkry. Po výměně funguje všechno OK. Každopádně děkuji všem za příspěvky ve vlákně. Teď budu tak dva dny dávat elektriku a kabely dohromady už se těším ;).

Odesláno

bazman: tak dioda to byla jen na jinem miste nez jsem rikal ja... s tou elektrikou ti nezavidim.... a dekujem za info. treba se to jeste nekomu bude hodit. a mohl by jsi napsat kde ta dioda je. idealne udelal foto? a gratuluji ze se ti to povedlo najot a opravit :-)

Odesláno
bazman: tak dioda to byla jen na jinem miste nez jsem rikal ja... s tou elektrikou ti nezavidim.... a dekujem za info. treba se to jeste nekomu bude hodit. a mohl by jsi napsat kde ta dioda je. idealne udelal foto? a gratuluji ze se ti to povedlo najot a opravit :-)

Foto už bohužel nejsem schopný udělat, protože jsem kabely už vyvázal, zaizoloval a dal zpátky do svazků. Každopádně si myslím, že foto by bylo stejně zbytečné, jelikož se jedná o dodatečně nainstalovaný alarm firmou a každý to bude mít v autě trochu jinak. Nejvíc pomůže případnému \"šťastlivci\" s touto závadou, aby hledal zapojení v hlavním svazku kabelů od alarmu. Mně se kabely napojovaly na svazky kabelů u předních levých dveří. Zde je plast na kterém je umístěna páčka na otevírání přední kapoty. Po odstranění je zde mimo jiné černý konektor s kabely a zde také byla napojena část kabeláže alarmu. K té závadě ještě malinko uvést, že jsem prvně zkoušel alarm odpojit ze sítě vozidla, ale i když byl odpojen závada přetrvávala, bylo potřeba odpojit samotnou polovodičovou diodu. Já mám dvě polovodičové diody které vedou od alarmu ke kabeláži s blinkry a bohužel byly hezky schované za bílým plastem z relátky, takže nebyly hned vidět.

Teď jsou tam dány silnější diody a myslím, že už od toho bude klid. :super.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...