Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

mam vlastni material na PT a jeste dumam kolik dat nebo kolik si asi muze rict remeslnik za polozeni/instalaci PT. Tedy natazeni hada (cca 800m) a pripojeni k rozdelovacum.

Mate nejake zkusenosti?

Odesláno
když máš svuj matroš tak bych se nedivil kdyby si řekl 500 na hodinu aspoň takhle to chodí u nás

a mas predstavu kolik hodin potrebuje na cca 160m podlahy = cca 800m?

Odesláno

Dělal jsem to poprvé. Nic na tom není. Cca 80m2 10hod. ve dvou. Záleží jaké zakončení trubek použiješ. Lisovací, šroubovací... Pak budeš potřebovat nůžky, případně kalibrátor. Pohoda. A záleží, co máš za trubky.

Odesláno

Jestli chceš mít spoj v podlaze, tak klidně, ale jen lisovaný. Já spoje nechtěl, tak jsem si to vypočítal tak, aby tam spoje nebyly.

Trubky jsem připíchnul pomocí plast. příchytek. Lepší jsou ty zešikmené, líp drží.

Guest Scratch
Odesláno

ja zastavam nazor, nejlepsi vubec to nedavat :D, kamarad to ma asi tri roky, delal si to sam (ing. elektro) a ted se mu to pekne sere :(

[upravil dne 9/2/2012 11:05 od Scratch]

Odesláno

Je opravdu tak propastny rozdil mezi Rehau a Gabothermem a ostatnima vyrobcema - myslim v kvalite? V cenach cca 30% Jakou tam mas trubku ?

[upravil dne 9/2/12 10:46 od lamancha]

Guest Scratch
Odesláno

vice mene to ma nejak pokurvene, chvili to topi, chvili ne, a pak to taky nekdy topi po castech, coz uz vubec nechapu :D

ma na tom dlazbu a ma i normalni topeni, tak to prestal resit, ale nemit tam normalku radioatory, tak by se asi po.....l vzteky

Odesláno

Špatně zregulovaný systém, nebo ještě hůř, špatně navržený. Kombinace podlahovka + radiátory :bojim . Složitější rozdělovač se směšovačem a čerpadlem. Buď jedno, nebo druhé.

Guest Scratch
Odesláno

nejsem odbornik :)

ale i kdyby se mu toto nestalo, tak bych do podlahovky stejne nesel :)

ja jsem na tohle desna konzerva,

to same, kdyz vidim zazdeny geberit (a od udrzby vim, jak se s tim kolikrat se... pri vymene, oprave apod :D

Odesláno

Já jsem platil za cca 100m2 (z toho 12m2 v patře) něco přes 800metrů alpexu, včetně položení systémových desek, zasekání a napojení rozvaděče 15tisíc. Přízemí se tahalo ze jednou spojovalo. Dělali to ve 3 celej den.

Materiál jsem bral přes něj, šli jsme s jeho slevou 30% na půl

Potrubí IVAR TRIO 16x2 Alpex

[upravil dne 9/2/12 15:08 od Ajdamek]

Odesláno
Je opravdu tak propastny rozdil mezi Rehau a Gabothermem a ostatnima vyrobcema - myslim v kvalite? V cenach cca 30% Jakou tam mas trubku ?

[upravil dne 9/2/12 10:46 od lamancha]

Podle mě u rehau platíš jen značku. Pětivrstvou hadici seženeš klidně za 20kč metr i levnější

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...