Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim... dnes rano -15 auto mi chytilo hned na prvy krat ale hned aj zhaslo aj na druhy krat tak isto, netoci dlho hned chyti ale zhasne na 3x uz ked som po pridavani plynu udrzal otacky tak nezhaslo.. ako startujete so spojkov a davate velky plyn pri startovani?:roll

[upravil dne 3/2/12 16:18 od Relic77]

Odesláno

Mne robí to isté už druhý deň a vidím to na naftu - tankoval som na Slovnafte. Predtým mi auto nezhasínalo. Pridávam do nafty VIF a mám pocit, že spolu s tou naftou mi to robí bordel na palivovom filtri a potom auto zhasína. Dnes som tankoval inde ale už prémiovú naftu tak zajtra ráno sa uvidí...

Odesláno

ja tankujem stale na agipke 1a ked je zimsie tak mi to sem tam na 1x zdochlo... ked natankujes horsiu naftu a das VIF tak by to malo byt praveze lepsie...

Odesláno
ja tankujem stale na agipke 1a ked je zimsie tak mi to sem tam na 1x zdochlo... ked natankujes horsiu naftu a das VIF tak by to malo byt praveze lepsie...

Práveže dnes som tankoval a chcel som tam predtým naliať VIF zimné ale nepodarilo sa - bolo zmrznuté. Myslel som že to nemá zmrznúť :myslim

Odesláno

Zdá sa že kvalitnejšia nafta spravila svoje. Dnes -14 stupňov a auto naskočilo na prvú šupu. Ostatné auta na parkovisku pred firmou to buď dali na 3-4 pokus alebo až cez štartovacie káble. Ešte jedna vec, možno mi pomohlo aj to, že som pred štartovaním niekoľkokrát stlačil pumpičku na palivovej hadici.

Odesláno
Zdá sa že kvalitnejšia nafta spravila svoje. Dnes -14 stupňov a auto naskočilo na prvú šupu. Ostatné auta na parkovisku pred firmou to buď dali na 3-4 pokus alebo až cez štartovacie káble. Ešte jedna vec, možno mi pomohlo aj to, že som pred štartovaním niekoľkokrát stlačil pumpičku na palivovej hadici.

no to som mal aj ja na mysli asi to pomohlo...len o to potom znamena slabo natlaci naftu?

a kde tankujes tu kvalitnejsiu naftu? kazdy povie inak hm

[upravil dne 4/2/12 07:18 od Relic77]

Odesláno

tak som pozeral napinaciu kladku a trocha s nou trasie aj s pruzinou, kladku som kupoval novu, pruzinu nie len som tam menil tu gumu asi je to vybite, skusim to dotiahnut uvidime ci to pomoze... nahodou ta guma do pruziny sa asi zvlast objednat neda hm?

Guest Rastalien
Odesláno
tak som pozeral napinaciu kladku a trocha s nou trasie aj s pruzinou, kladku som kupoval novu, pruzinu nie len som tam menil tu gumu asi je to vybite, skusim to dotiahnut uvidime ci to pomoze... nahodou ta guma do pruziny sa asi zvlast objednat neda hm?

Gumu samotnu neviem, ale ja som kupoval napinaciu kladku+strunu+to zelezo co to drzi pokope ;) za 30 €

skoc k nim ak to nemas daleko :

Autonovotny - ND Peugeot + Reanult

:papa

Odesláno

no to som mal aj ja na mysli asi to pomohlo...len o to potom znamena slabo natlaci naftu?

a kde tankujes tu kvalitnejsiu naftu? kazdy povie inak hm

[upravil dne 4/2/12 07:18 od Relic77][/rquote]

1.9TD nemá dopravníkové čerpadlo... Je to asi tou naftou, ktorá pri pri terajších mínusových teplotách ťažšie prechádza palivovým filtrom.

Odesláno

1.9TD nemá dopravníkové čerpadlo... Je to asi tou naftou, ktorá pri pri terajších mínusových teplotách ťažšie prechádza palivovým filtrom. [/rquote]

palivovy filter som nemenil na jar urcite vymenim... takze cerpadlo netlaci naftu?

Odesláno

ja mam taktiež 1.9TD 1998 po výmene žhavičov 1.2.2012 pri -18 - 20st. štartuje na prvý resp. druhý šup pričom sa rozbieha ako lokomotíva .Je pravda že mi nefunguje tzv. sytič mam ho nastavený napevno toľko si pomôžem priadním plynu a som rad že to štartuje bez väčších problémov .Bohužiaľ HDI je na tom trošku lepšie. :P

Odesláno
ja mam taktiež 1.9TD 1998 po výmene žhavičov 1.2.2012 pri -18 - 20st. štartuje na prvý resp. druhý šup pričom sa rozbieha ako lokomotíva .Je pravda že mi nefunguje tzv. sytič mam ho nastavený napevno toľko si pomôžem priadním plynu a som rad že to štartuje bez väčších problémov .Bohužiaľ HDI je na tom trošku lepšie. :P

sitic mam aj ja odpojeny myslis to lanko co nikam nevedie... jojo len ten plyn skoro vobec nereaguje v tej zime...

Odesláno

Ano mamna mysli to lanko ktoré ma byť zapojené na čerpadle na strane od hlavy motorana páčke ktorá pridáva otáčky a nastavuje sa dmoma dorazmi - M6 skrutka s poistnou maticou. /volnobežné otáčky- zvýšené otáčky alias sytič/ tolanko ta ma byť pripojené a nastavené na skrutke pri podtlakovej membráne ktorá je ovladané cez EV ventil ktorý púšťa podtlak. Mne však ten EV ventil nefunguje resp. neviem čo ho má ovládať .

Celý system funguje asi tak že pri studenom motore resp. vypnutom motore vakuová pumpa nevytvára podtlak tým padom je podtlaková membráma nefunkčná a lanko je uvolnené t.j. že pačka otáčok je presunutá smerom k rozvodom čo znamená že otáčkysú pridané na cca. 1100-1200 . Po naštartovaní a zohriati motora riadiaca jednotka da signál EV ventilu ktorý pusti podtlak do membrámy ktorá pritiahne lanko a zaroveň presunie pačku do polohy volnobežné otačky cca. 900 . EV ventil je riadený RJ motora a tak riadi kedy je potrebne tie otáčky zvýšiť.

Mne to nejako nefunguje ak by mi niekto vedel poradiť či toma niečo spoločne so snímačom ovladania sahar ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...