Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, při plné nádrži u 406 2.2hdi mi teče (ukapává) nafta....hlavně při a po jízdě, když to stojí tak dokape a pak už nic, jde to někde od vrchu nádrže když to dělá jen při plný tak jsem sundal sedačky a odvrtal přinejtovanej kryt čerpadla, to už měl někdo sundaný předemnou (asi měnily čerpadlo), čerpadlo je utáhlý správně na značkách, hadice těsní i při běhu motoru ale na čerpadle a všude okolo je nafta, tudíž bych to tipoval že je tam skříplej těsnící o-kroužek a za jízdy když to v nádrži cáká tak to tam prolíná kolem těsnění, vše sem osušil a se sundaným krytem sem to projížděl, a opět je nafta i na čerpadle, takže to musí jít kolem rantlu, akorát mi absolutně nejde povolit to šroubovací víčko, nedávno na kombinku to šlo uplně v pohodě, ale tady s tim ani nehnu, nemáte někdo nějakej trik? Rozbíjet a kupovat pak nový se mi moc nechce:( a nevíte k čemu slouží ta hadice v tom červeném políčku? Jde někde z vrchu nádrže a u čerpadla končí, má průměr cca 2cm.....díky moc

post-38898-14109622080161_thumb.jpg

Odesláno

Nikdo nic? Už jsem i ulomil jeden ten výstupek a ani se to nehne, tudíž nejdříve objednám nový to šroubovací víčko a těsnící o-kroužek abych s tím mohl zatim jezdit protože to budu muset rozštípnout abych to povolil.....akorát je tam i na vyndání malej otvor takže bud sundat celou nádrž nebo trochu rozstříhnout a rozevřít což je hrůza jak to vymysleli!!!! Akorát budu doufat že to bude tim nevíte k čemu je teda ta hadice navrchu? Jediný co mě napadá tak na odvzdušnění/zavzdušnění....

Odesláno

ten otvor byl už jednou zvětšovaný,aspon to tak vypadá, tak ho nůžkama zvětši ještě více,abys tam měl místo..., matku čerpadla kup novou i s O kroužkem, pak starou matku povol pomocí kladiva a tupého velkého šroubováku, snaž se mít co nejmín v nádrži,ta hadice bude asi odvzdušnění, po opravě otvor přikryj třeba plastovým víčkem a přinýtuj trhacími nýty, teče to nabeton přes O kroužek,při vytahování čerpadla z nádrže s ním opatrně manipuluj,abys neohnul drát plováku měřiče nafty

Odesláno

Otvor zvětšovaný nebyl, jsou pouze naohýbané krajní vystouplé části aby bylo víc místa, jinak to bylo rovné, matku budu muset rozbít, jen je mi divný že na kroužku nebyl ani rejpaneček a utáhlý a sedí to dobře a vypadá to že to prolíná všude stejně, takže tam těsnění třeba vůbec někdo nedal aby to šlo dobře šroubovat, nádrž sem měl plnou ale už jsem ji odčerpal prozatím do půlky abych mohl jezdit a tolik to z toho neteklo, jinak čerpadlo jsem nedávno u 406 vyndával takže na měřák bacha dávám, jen mi neni moc jasný proč zrovna končí ta hadice na nádrži a ne třeba u hrdla, pokud vede od vrchu nádrže tak při plné nádrži až po hrdlo z toho musí týct nafta nebo tam je nějakej ventil? Nebo víte odkud vede? Dle schémat sem nic nenašel a sundávat celou nádrž abych to zjistil mi přijde zbytečný, já jen jestli to nemůže týct taky z toho, ale když sem to s tim projížděl tak z toho nešla ani kapka a na čerpadle všude nafta.....díky

Odesláno

rejpaneček není proto, že na tu matku je přípravek na povolení/dotažení, některá auta mají ten otvor v karoserii menší,než průměr matice, takže otvor musíš vystřihnout,nebo sundat nádrž...,je to nelogické,já vím,ale je to tak

Odesláno

J vím že na to je nějakej přípravek ale tak tj jedno, u čerpadla Bosch to bylo na fous ale vyndat šlo, u VDO které mám to nejde a u Pierburg který se tam taky dával a na pohled je větší taky asi nepujde....no nic vyzkouším vyměnit a dám vědět jak to dopadlo.....

Odesláno

Kompletní výměnu čerpadla a postup dělal xantík, když jsem poprvé měnil čerpadlo tak jsem se tím inspiroval, ale trvalo mě hrozně dlouho než sem ten odkaz našel, takže tady to opět přikládám kdyby někdo scháněl: http://mdy.sweb.cz/Pumpa/Default.html rozdíly tam jsou kdyžtak jen v postupu sundání sedačky, protože u kombi jsou odklápěcí ne jak u sedanu/coupé kde jsou šroubovací a nacvaknuté a pak kdyžtak v samotném čerpadle.....

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem zakoupil origo nové těsnění a matici čerpadla nádrže za celkovou cenu 206Kč což je příjemná cena.....po schlédnutí a zvážení náročnosti demontáže a montáže těsnění uvnitř coupé a ještě k tomu stříhat kastli abych ho vyjmul a stejně by byl přístup špatný a potřeboval jsem tuto operaci provést s výsledkem aby to neteklo tak jsem se rozhodl demontovat celou nádrž:D tudíž jsem sundal zadní lavici, sundal kryt čerpadla, auto jsem zvedl 3/4metru nad zem pro snažší práci a hodil na špalky, sundal jsem zadní kola, výfuk od zadu až po FAP, dále kryty lanovodu ruční brzdy, kryt tankovací trubice a tepelný štít z nádrže, rozpojil ruční brzdu, odehnul oba zadní podběhy (pravý kvůli trubici na tankování a levý kvůli oddělání hadice co jde k nádržce s aditivama), povolil jsem šrouby v hrdle abych uvolnil tankovací trubici, odpojil konektor čidla víčka, dále odpojit trubice paliva a dva konektory od čerpadla. Poté už zbývá pouze povolit postupně všechny šrouby upevnění nádrže a nádrž je vyndaná:super celkem mi tato demontáž, kterou jsem dělal sám a poprvé trvala asi 2,5hodiny, ale nespěchal jsem si a určitě by se to dalo zvládnout za zlomek tohoto času....po povolení matice se potvrdila odhadovaná příčina, lehce skříplé těsnění čerpadla (na fotce níže), které ale způsobovalo znatelný únik nafty, po nasazení nového těsnění, opatrném dotáhnutí, zpětné montáži a vyzkoušení jízdou s 3/4 nádrží:mrk výsledek je že jsem dva dny smrděl naftou, ale nádrž už těsní a neteče:D:roker

post-38898-14109622276174_thumb.jpg

Odesláno

taky jsem jezdil chvíli s touto ,,závadou\'\', tankoval jen do poloviny nádrže--ale to se nedá, auto smrdí samou naftou, jak je rozlitá po nádrži,nakonec jsem ten O kroužek vyměnil, ale vrchem

Odesláno

No na 22° to nebylo, ale nějakejch 15° jo a to v pohodě stačí, víc to v zimě ani vytopit nejde:D já jsem s tim jezdil když sem to koupil s plnou a ted při další už mě to hrozně štvalo když pokaždý odněkud odjíždíš a zůstane pod tebou mastnej koláč.....nekledě na ten smrad, spodek auta pocákanej a taky k bezpečnosti provozu;) ted už je klid:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...