Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte,

nasel jsem v planech autoradia, mimochodem Pioneer DEH 5600MP, ze tam mam vystup 50Wx2/4 Ohm + 70x1/2 Ohm na woofer.

Co tam mam pripojit, pokud nechci jit do dalsiho zesilovace a chci jen decentni basacek do kufrutreba?

diky moc za radu

Sirael :papa

Odesláno

no nevím nevím, nechci brát iluze, nenašel jsem přesnou specifikaci, protože už je nový model, ale podle toho co jsem našel tak má 4x50W (tato hodnota udává RMSmax) takže 4x27RMS dle výrobce. čerpám z tohoto. a ikdyby měl jak píšeš \"50Wx2/4 Ohm + 70x1/2 Ohm\" což jsem nikde nevyčetl tak by to mělo být spíš 4x50W rmsmax pro repra s 4 Ohm nebo případě použití 2 Ohm 4x70W rmsmax ale vůbec si nejsem jistej že rádio může mít repra s 2 Ohm.

Navíc pro subwofer je i 70W rms málo a ty budeš mát při 4x70W rmsmax tech 35Wms.

mk:papa

Odesláno

Predni bedny 2*27 a misto zadních 1*50w to jsem myslím viděl u pio. vysoke rady. Myslím že dneska jsou repráky dost vymakané myslím že to stačí. Protože když nemáš dobře vychytané auto tak ti bude drnčet i drátek. MK405 nemám nic proti masáži ZA jízdy od subwáče;):papa

Odesláno

cau Sirael, se subackem a zapojeni primo na radio nepocitej... pokud to bude vubec hrat tak to ani neuslysis. Potrebujes proste vykon abys to vybudil. Z toho radia nic nedostanes..

Takze pokud uvazujes o basaku \"zalevno\"... tak mas 2/3 varianty.

1) Aktivni tuba - \"repro a zesilovac v jednom\"

2) Zesilovas a free air = repro do plata

3) Zesilovac a bos se sub reprem do kufru

prvni varianta vyjde asi nejlevneji.. ale mylsim ze moc nezahraje... treba DAX aktivni tuby jsou od 3200,-

Dalsi 2 reseni jsou asi drazsi.. i kdyz ted jsou zesiky celkem zaevno takze: zesik 2kanal cca 1800,- , bedna / free air kolem 2 tacu... beru radove to nejlevnejsi na trhu ale nove... + tea jeste prislusenstvi-kabely.

Kdyz uz do toho pujdes tak asi taky neni dobry brat uplne to nejlevnejsi, ale tak za 5tacu ti to uz neco zahraje.

:papa

Odesláno

tech 35Wms je opravdu málo, dnes jsou sice SW vymakané, ale v dnešní době nekoupíš SW pod 100Wrms a na to potřebuješ 100Wrms ze zesíku, tech 35Wms ti stím ani nepohne a tudíš nezahraje. navíc jak píšeš je na 2 Ohm, takže musíš mít SW s 2 Ohm.

Odesláno

Hosi hosi meli byste se sakra probudit.Onech cca 4x40 s poradnyma reprakama to nemluvim o kramech vseho druhu Panasonic,Pioneer atd.Pokud chces wofer je scela postacujici kdyz si na jeden kanal zapojis do kufru cca 20 litrovou reprobednu z 2 cm drevotrisky a do ni das super repro ARN-226 tak mas vystarano,na vnitrni steny nalepis vatu a udelas tam ze silnosteny roury prumeru 6 cm a dylky cca 20 cm odfuk,pak si k ni namotas vyhybku a je to.Nepotrebujes nejaky super zesilovace ktery akorat zerou baterku.Takze muzika je pouze o kvalitnich reproduktorech.Resit jestli to ma 40,50,35w je hovadina ze 13.7 voltu do mustku vyzdimate cca 10w:D v tehle autoradiich menice napeti nejsou a navic jestli mas napajeni autoradia na tech dratcich co do aut montujou,tak bych predevsim zacal tim dat si tam trosku silnejsi kabliky:papa

Odesláno

Je to obycelnej basak od ceskych TVM a ja jsem delal uz 6 woferu s nima do auta a 8 k domacimu kinu,bohate to staci.Ja mam tunle masinu v aute uz 3,5 roku zapojeno na PAnasonicu CQ-RDP112 a pred tim 2 roky na stavenem zesilovaci S TDA2005 a jde to normalne.Pokud nekdo nechce utracet za drahy reklanmi propadaky coz vsechny ty super subwofery jsou,tak ARN226(popripadne ARN312 ale to uz je opravdu masakr) je nejlepsi volba,samozrejme se tady bavim o repro v bedne,ne na plate(nejvetsi kravovina).Takze http://www.tvm-valmez.cz

a cena myslim mluvi za vse a 30Hz bohate...

Jestli ovsem nekdo hodla balit zensky na Duc,Duc,Duc s otevrenyma okynkama,tak nevim,mluvim o kvalitni muzice do auta za par penez.Ja mam ve svem Facku 11 repraku od TVM (1 basak,7 vejsaku,3 stredaky) a je to no connent :D

Odesláno

Njn ARN312 mi tady lezi vedle kompu. Chci na ni udelat box, ale nevim jakej. Jestli basreflexovej, bandpass nebo neco jinyho... Se tady v tech tucatkach nejak extra neorientuju. Na starnkach TVM toho zas tak moc o ozvucnici nereknou a uz vubec ne jestli je vhodna do bandpassove bedny. Kdo poradi? Najde se nejaky audiofil tady. Jen me nedoporucujte autohifi.cz.

Odesláno

Na adrese www.tipa-czech.com v sekci download je par programku na vypocty reprobeden atd.Jinak nevim co s timhle reprakem hodlas delat protoze u nas na diskarne byly 2 namontovany pod podiem a nehoraznej hukot,to uz je repro na ozvuceni salu.Jinak jestli s basreflexem nebo ne je na tom jakej mas objem bedny kamos stavel pro kapelu a mela cca110 litru,2x ARN312 a 2 basreflexy vnitrniho prumeru 7cm(dylku nevim) a k tomu zesik poctivejch 2x200W

Odesláno

předpokládal jsem že to bude TVM...:D

jinak já osobně mám dle tebe: \"tu nejvetsi kravovinu na platě\" :D:D:D ono de asi hlavně oto jestli ten reprák je na tu montáž vhodný. Jsem naprosto spokojený.

četl jsem dlouhosáhlé debaty o TVM do aut a závěry byly asi takové jako do domácího kina a pod. slpoupové bedny ano, do auta ne.

Jinak teda osobně radči 1 kvalitní repro do plata než \"11 repraku od TVM (1 basak,7 vejsaku,3 stredaky)\" nechápu proč ty počty??? a zajímavé musí být i to zapojení a to nemluvě o \"dřevotřísce a vatu\"??? nebo \"ze silnosteny roury odfuk\" to už je moc... mk:papa

Odesláno

To je jen tvuj nazor,a s toho co pises tak jses presne ten typ co jen dela duc,duc a ccccc ale to je vse.Tech 11 je tam kuli kvalite ne kuli vykonu.ARN do plata nepatri,patri do bedny nicmene zadnej reprak kterej ma v zadu otevrenej kos na plate nedosahne plnyho vykonu:D

To uz me ucili ve skole ze deskova ozvucnice zpusobuje akustickej zkrat,ale to asi nikomu nic nerika.Jesli nekdo hodla utracet prachy,tak at si to dela jak chce,tohle je jen levnej zpusob kvalitni muziky.

Debata o TVM repro je celkem k nicemu kdyz to clovek neumi zapojit jak ma:cool:

A muzu vedet o jaky \"kvalite\" mluvis?

Odesláno

nechci se tu hádat.

nejak mi prostě nesedí ten tvůj počet repro: \"7 vejsaku, 3 stredaky\" trohu divnej počet ne? zajímalo by mě rozmístění a zapojení. T

o co sem se snažil říc je že kvantita není kvalita a to doufám sám uznáž že 10 nekvalitních repro nezahraje nikdy jako jeden kvalitní (bavím se obecně).

Jinak nejsem žádněj \"typ co jen dela duc,duc a ccccc \" mám prostě jen 2x kompo + freeair basák, hraju jen pro sebe, venku u auta nic neuslyšíš a využívám jen 1/2 výkonu (nemám rád chrčení ze skreslení když se ždímá něco naplno), taky to není žádná super sestava za těžké prachy.

Jsou repra která jsou do plata a ne do ozvučnice ( ozvučnice je potom kufr) a plato prostě musíš utěsnit, taky není plato jako plato, prostě potřebuji kufr víc než bednu.

Odesláno

Ja teda vicemene musim souhlasit s mk405. Ikdyz na druhou stranu jsem neslysel nejaky to TVM zapojeny jen na radio.

Jinak to, ze je free air kravovina nevim... slysel jsem neco hrat a hralo to slusne... treba do 405ky-sedana.. kde je oddeleny zavazadlovy prostor... nevim jak hlasite to TVM dokaze hrat bez zesilovace bez zkresleni... ale v sedanu to musi hrat sakra jinak nez ve voze FA.

Ale souhlasim ze bedna v kufru hraje lepe nez free air... ale pochybuju ze zrovna TVM jen na radio.

Jo a jeste se tady opomiji to hlavni... a to je radio-srdce zvukove soustavy. Vse musi byt vyvazene... radio + k nemu vyvazene reproduktory.

:papa

p.s. mam radio ZENEC mp3-30 4*50 mosfet (v roce 2004 \"zvukovy vitez\" mezi radii v cene kolem 6-7 tisic), predni kompa Helix blue, vzadu ovaly Spectron CX.

p.s.s. dj_rizek: - muzu pocitat ty 3 pasmove koax. ovaly jako 3 repro?... fiha.. to mam pak 10repraku!! proto mne to asi tak dobre hraje ) :o

Odesláno

Ja se taky hadat nechci,jen reaguju na puvodni dotaz a davam mu navod.A o zakladu jsem se taky zminil,nikdy nic nebude hrat bez poradny kabelaze,vykony radio nebude hrat dobre na 0.75 drat samozrejme kvalitni repro.Bez zkresleni?Jak jsem psal,daval jsem to uz do nekolika aut a hraje to.Zalezi samozrejme co od toho clovek chce,ja kvalitni a vyvazenej poslech a ten mam.Nemam rad ty lidi kterym to rve ven ale ve vnitr je slyset jen chrceni a drnceni plastu.:D

Jinak nikomu neberu repro v plate,at ho tam ma,jestli mu hraje podle predstav,tohle je diskuzmi forum a tak se tady ma diskutovat:D

Kvantita proto,protoze jsem mel plny zuby vychrastenejch autorepraku a nechtelo se mi utracet za nejaky hodne dobry,to zapojeni je sileny ale hraje to moc hezky zkouselo nas to vic a jde to,jen si musi clovek pohrat,neni to jen prijit a prisroubovat repro na 4 sroubky.Kdyz Facko rozmlatim,vyndam repro a vyhybky,zamontuju do bedynek a hraju doma:D:D:D

No jo ale i free air by se mel vybirat podle objemu kufru ne jen podle vykonu.

p.s. Toman:TVM+kvalitni dolnopropustnej filtr.Cool music,tak to ma byt,to musi hrat uz sakra kobre:cool:

V sedanu 405 je to myslim celkove problem,AUDi 80 to ve vnitr neni ani slyset nicmene tam nic jineho nez 3 pasmovy repro nezbyva.

Odesláno

nakonec se domluvíme :D

s kabeláží souhlasím, ale to je většinou problém, (nové radia jsou na tom třeba lépe) ikdyž dotáhneš silnější napájení tak od konektoru k rádiu je stejně tenkej drát (pokud není konektor přímo na zadní straně rádia) když vyměníš kabble z rádia do konekoru příjdeš o záruku.

Pokud počítá každý reprák vzlášt tak to mám tedy 4 výškáče + 4středobasy + 1SW to je pro mě celkem pochopitelné když je stejnejpočet výšek jako středobasů, ale 7 vejsaku, 3 stredaky je pro mě divnej počet.

Co se výběru freeairu týká, je to taky problém, je jich docela malej výběr a obecně je to repro do ozvučnice s 150 L a víc, jenže ohlížet se na velikost kufru je asi bezpředmětné, protože objem kufru se ti mění dle toho co vezeš.

souhlasím i stím že zabudování repra vyžaduje svoje a není to jen přišroubovat do orig. plastu. sám jsem plasty vyřezal a dělal kroužky a plato z MDF.

Odesláno

Tak kabelaz se dobre resi u panaka,ten ma jeste mezi radiem a ISo konektorem jeden mensi v zadu na radiu,Ja ja jsem tam dal 4mm? jinak uz jsem dost radii vyreklamoval s upravenenou kabelazi a bez problemu.Ten muj pocet je divnej ale blbe by se vysvetlovalo kde vsude je mam.

Myslel jsem tim to ze nedam 20cm reprak na plato u kombika 405.Jiste ze se taky neco v kufru vozi.Ja tam mam prave kazdej reprak zvlast.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...