DanculD Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 Ja tiez ked nastartujem studeny motor a pridavam, tak tiez mierne pohasinaju svetla. Po takej pol minutke to prestane. Citovat
Joozino Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 no prave som prisiel z vonku, otcov touran nenastartoval ..ale mame nabijacku s rychlym startom takze po chvili je auto na ceste.. Citovat
StanleyS Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 Mám dotaz. V září loňského roku jsem se stal majitelem 407, 2l HDI a zažívám s ním první zimu. Na jižní moravě máme pouhých 16 stupňů mrazu, startuje na poprvé, samozřejmě s tím hrozným rachotem jak jste již popisovali. Všechno jede jak má, ale ráno mi hned po startu začala na palubovce svítit kontrolka, která svítí stále. Z návodu jsem vyčetl, že je to kontrolka autodiagnostiky motoru. Měla by signalizovat anomálii systému omezování emisí škodlivin motoru. Toť vše. Nemáte s tímto zkušenosti, myslím, že je to v souvislosti s mrazem, auto jede bez problémů, ale mám strach, abych něco nepokazil. Citovat
StanleyS Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 Tak děkuji chlapci, teď odpoledne už to konečně zhaslo, asi se to potřebovalo prohřát..... Citovat
Marcel00 Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 moze to suvisiet s nizkym napatim akumulatora... Zjavne ma problem s ekologiou... (EGR) Prever ci mas v poriadku autobateriu, pripadne ju preventivne daj nabit, idealne v okolitej teplote aspon +10st.... Napriklad cez noc v pivnici/garazi, alebo pod. Citovat
Joozino Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 marcel, baterku je lepsie nabijat vybratu ? a niekde v teple ? Citovat
kveton Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 no jasně, vyndej jí z auta a doma jí nabij Citovat
Haryk Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 se startováním nemám zatím problém,bufik to jistí,nechci to zakřiknout,zatím jede jak má,nyní v -15 stačí 10min a startuje jak v létě Citovat
StanleyS Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 Dík Marcel, asi máš pravdu, po nastartování pobledl displej, po velkém odběru a potom se ta kontrolka rozsvítila. Když jsem měl na podzim starou a slabou baterku, tak to svítilo taky. Citovat
Marcel00 Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 ja baterku v zimnych mrazoch ak je to nutne (zatial nebolo treba) nabijam v teple vzhladom na prebiehajuci chemicky proces pocas nabijania. Inak ked je pohodova teplota vonku, tak nabijam baterku priamo v aute s pripojenymi kontaktami. Ziadny problem pokial je baterka na svorkach, ona totiz na seba stiahne vsetky pripadne prepatove neduhy na seba. Samozrejme pokial sa bavime o normalnej nabijacke Citovat
stefano Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 marcel, baterku je lepsie nabijat vybratu ? a niekde v teple ?Nie som síce Marcel, ale nechápem, čo je na tom nepochopiteľné. Veď nie každý parkuje v garáži so zásuvkou. Tí, čo parkujú pred panelákom, musia baterku vybrať a nabiť ju niekde vo vnútri. Citovat
Marcel00 Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 no jemu skor islo o to ci moze baterku nabijat vonku v takejto kose... z hladiska chemickych procesov pocas nabijania to nieje mozne, resp. je ale ten proces nabijania prebieha prilis zle. Tak preto je ju lepsie vybrat a dat do tepla, urcite sa do rana nabije ak je dobra nabijacka... Pocas tepla ak to moznosti dovoluju a mas normalnu nabijacku tak ju vyberat z auta nemusis... Akumulator ma pri okolitej teplote -10 celkovo max 70% z povodnych 100% kapacity. Cize ak mas baterku v 70% stave tak z toho 70% dole mas uz dost slabu kapacitu okolo 20%. Taktiez by som dal pozor na hustotu elektrolytu, nakolko hustota 1,15 g/cm3 zamrza uz pri cca -15°C. Viem ze sa to nestava, ale hlavne ti co dolievaju destilku tak mozu vlastne elektrolyt riedit... Potom by mohlo bateriu roztrhnut vplyvom mrazu. Citovat
DanculD Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 No az take strasne to s tym nabijanim nieje. Keby nebolo mozne dobijat bateriu v mraze, tak by za chvilu mali vsetky auta vybitu bateriu, pretoze malokomu sa ohreje bateria pocas jazdy. Navyse vela aut ma bateriu oddelenu od motora este aj prepazkou a tam by bolo uplne nemozne ju nabit. Citovat
stefano Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 marcel, baterku je lepsie nabijat vybratu ? a niekde v teple ?DanculD, úplnne s Tebou súhlasím. Musel som odpovedať, lebo mi to nedalo, preto že niektoré otázky patria do sekcie \"Pokec\" a nie tu. Citovat
Marcel00 Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 DanculID: nikde som nenapisal ze baterku v tejto kose nieje mozne nabit... nabijanie v teple ma daleko vyssie kvality ako v kose ked je -10... to je vsetko... co som chcel povedat som povedal. Citovat
DanculD Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 Marcel, jedna off-topic: Preco mas skrtnuty Fapoff a chip v podpise? Citovat
Marcel00 Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 lebo ho este nemam a ked ho budem mat tak ho odskrtnem ten CHIP bude co nevidiet... len cakam na doktora kedy sa mu raci prist na kavicku :D:D sory za spam Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.