Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz. V září loňského roku jsem se stal majitelem 407, 2l HDI a zažívám s ním první zimu. Na jižní moravě máme pouhých 16 stupňů mrazu, startuje na poprvé, samozřejmě s tím hrozným rachotem jak jste již popisovali. Všechno jede jak má, ale ráno mi hned po startu začala na palubovce svítit kontrolka, která svítí stále. Z návodu jsem vyčetl, že je to kontrolka autodiagnostiky motoru. Měla by signalizovat anomálii systému omezování emisí škodlivin motoru. Toť vše. Nemáte s tímto zkušenosti, myslím, že je to v souvislosti s mrazem, auto jede bez problémů, ale mám strach, abych něco nepokazil.

Odesláno

moze to suvisiet s nizkym napatim akumulatora... Zjavne ma problem s ekologiou... (EGR)

Prever ci mas v poriadku autobateriu, pripadne ju preventivne daj nabit,

idealne v okolitej teplote aspon +10st.... Napriklad cez noc v pivnici/garazi, alebo pod.

Odesláno

se startováním nemám zatím problém,bufik to jistí,nechci to zakřiknout,zatím jede jak má,nyní v -15 stačí 10min a startuje jak v létě

Odesláno

Dík Marcel, asi máš pravdu, po nastartování pobledl displej, po velkém odběru a potom se ta kontrolka rozsvítila. Když jsem měl na podzim starou a slabou baterku, tak to svítilo taky.

Odesláno

ja baterku v zimnych mrazoch ak je to nutne (zatial nebolo treba) nabijam v teple vzhladom na prebiehajuci chemicky proces pocas nabijania.

Inak ked je pohodova teplota vonku, tak nabijam baterku priamo v aute s pripojenymi kontaktami.

Ziadny problem pokial je baterka na svorkach, ona totiz na seba stiahne vsetky pripadne prepatove neduhy na seba.

Samozrejme pokial sa bavime o normalnej nabijacke :D

Odesláno
marcel, baterku je lepsie nabijat vybratu ? a niekde v teple ?
Nie som síce Marcel, ale nechápem, čo je na tom nepochopiteľné. Veď nie každý parkuje v garáži so zásuvkou. Tí, čo parkujú pred panelákom, musia baterku vybrať a nabiť ju niekde vo vnútri.
Odesláno

no jemu skor islo o to ci moze baterku nabijat vonku v takejto kose...

z hladiska chemickych procesov pocas nabijania to nieje mozne, resp. je ale ten proces nabijania prebieha prilis zle.

Tak preto je ju lepsie vybrat a dat do tepla, urcite sa do rana nabije ak je dobra nabijacka... Pocas tepla ak to moznosti dovoluju

a mas normalnu nabijacku tak ju vyberat z auta nemusis...

Akumulator ma pri okolitej teplote -10 celkovo max 70% z povodnych 100% kapacity.

Cize ak mas baterku v 70% stave tak z toho 70% dole mas uz dost slabu kapacitu okolo 20%.

Taktiez by som dal pozor na hustotu elektrolytu, nakolko hustota 1,15 g/cm3 zamrza uz pri cca -15°C. Viem ze sa to nestava,

ale hlavne ti co dolievaju destilku tak mozu vlastne elektrolyt riedit... :myslim

Potom by mohlo bateriu roztrhnut vplyvom mrazu.

Odesláno

No az take strasne to s tym nabijanim nieje. Keby nebolo mozne dobijat bateriu v mraze, tak by za chvilu mali vsetky auta vybitu bateriu, pretoze malokomu sa ohreje bateria pocas jazdy. Navyse vela aut ma bateriu oddelenu od motora este aj prepazkou a tam by bolo uplne nemozne ju nabit.

Odesláno
marcel, baterku je lepsie nabijat vybratu ? a niekde v teple ?
DanculD, úplnne s Tebou súhlasím. Musel som odpovedať, lebo mi to nedalo, preto že niektoré otázky patria do sekcie \"Pokec\" a nie tu.
Odesláno

DanculID: nikde som nenapisal ze baterku v tejto kose nieje mozne nabit...

nabijanie v teple ma daleko vyssie kvality ako v kose ked je -10...

to je vsetko... co som chcel povedat som povedal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...