Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ku ku kulák :) A co máš za auto? ;)

V těhlici je ten kulák našroubovanej, a má v konci závitu místo na zásek. Takže, z těhlice vyšroubovat - buď spešl klíč, nebo velký siky, a nebo majzlík a kladivo... Když předtím odsekneš ten zásek, půjde to možná o chlup líp. A až tam našroubuješ novey kulák, nezapomeň pořádně dotáhnout a zasejc zajistit zásekem ;)

Odesláno

díky odiie na tebe jsem spoléhal.Nějak tak jsem si to myslel,ale rači se zeptám někoho zkušenýho.Spešl nářadí samo nemám,ale ostatní jo a snad i dost trpělivosti.

Odesláno

tak jsem se do toho dneska pustil a je to hotové.Byl v pr... jak jsem předpokládal a po výměně vrzání a jiný pazvuky z nápravy ztichly.Cena mě celkem příjemně překvapila,ale byla to docela práce zvláš?e,když nemám potřebný nářadí.

Odesláno

My jsme dneska dělali to samý s kolegou, ale komplet (na ramenech+ řízení). Oba čepy řízení jsme měli asi za půl hodiny, ale ty spodní nám nějak nešly a to jsme na ně měli přípravek. Jeden nám vůbec nešel vysadit z ramene, až jsme na něm zrušili stahovák (normální). Docela sranda s těma čepama :D

Odesláno

jo přesně taky jsem nemohl dostat ten kulák z ramena.Musel jsem to sundat i s ramenem a ..stáhnout to ve svěráku\'\'Ač nerad musím napsat,že fáčko to má udělaný mnohem líp.

Odesláno

Ve čtvrtek jsme dodělali kolegův vůz (už jsme měli stahovák na čepy) a pak jsme se chtěli vrhnout na můj. Čep šel z ramene sám, ale ani po odseknutí obou záseků se nám nepodařilo ho urvat a povolit, i když jsme ho řádně prolili WDčkem. Jak pořádně \"šprajcnout\" těhlici, aaby se nám neprotočila? Zkoušeli jsme zapřít druhou tyč proti smyslu otáčení, ale stejně nám to moc nepomohlo.

Odesláno

mě ten samotnej kulák naštěstí povolit šel měl jsem největší problém stáhnout to rameno.Tu těhlici jsem normálně upnul do svěráku,ale za co jsem to chytil si už fakt nepamatuju,prostříkal to w.déčkem a poklepával na majzlík,až se to pustilo a vyšrouboval trubkoklíčem,kterej jsem si sám vyrobil.

Odesláno

Chtěl bych sundat jen ten čep, sundavat celou těhlici se mi zrovna dvakrát nechce. Navíc potřebuju vyměnit ložiska u vrchní misky tlumiče a misky trochu upravit (zrezlý jak sviňa) a navíc mám podezření na uložení ramen k nápravnici, takže to asi šoupnu někam do serviza.

Odesláno

no dělat to na autě bude asi pěkná sranda.Sundat tu těhlici není žádná věda a máš k tomu mnohem lepší přístup.Když chceš dělat i to horní uložení musíš stejně vyndat tlumič jenom povolíš poloosu,vyndáš kulák ze spojovačky,sundáš brzdič a máš těhlici venku.Tak jsem to udělal já(jenom jsem musel sundat i to rameno)a měl jsem to za chvilku.Na autě bych to dělat nechtěl.

Odesláno

Na tom kolegovo autě to byla celkem brnkačka (než jsme zničili normální stahovák), ale na tom mým to bylo horší. Ještě uvidim, jak na tom budu s časem a kdyby to bylo dobrý, tak bych si tu nápravu zrepasoval komplet sám. Alespoň bych ušetřil za práci v servise (i když tam jsou snad větší odborníci). Golfík byl oproti Pažoutovi procházka růžovým sadem (komplet celý řízení i s převodkou a všechny čepy za 3,5 hodinky)

Odesláno

No ani by mě nehlo kvůli kuláku povolovat poloosu a vyndavat těhlici. Udělat to na autě není zas takový věda - stačí, když vyrazíte čep z ramene, jej nevyndavat, ale nechat jej v tom rameni, sice volně, ale zajištěný matkou, aby nevypadl. Pak si nemusíte lámat hlavu nad tím, jak zajistit, aby vám celý Pherson i s těhlicí neuhýbal...

Jinak komplet řízení s převodkou a všechny čepy se daj za 3,5 hoďky udělat taky, když člověk chce, ale většinou je k tomu potřeba vyměnit i všechny silentbloky ramen a stabilizátoru, takže to trochu naskáče.

• O 2 týdny později...
Odesláno

V servisu mi jednou museli vymenit tehlici, pry byla vymackana a vuli nezpusoboval kulak. To by me teda zajimalo, jaky je pomer tehlic/cep, kdyz mi v tom ted zase zacina klepat a teprv jak poznat ktery z dilu vymenit.

Tak poddimenzovanou napravu jako ma 205 jsem jeste nezazil.. teda nevim jak na 1.1 ale na nafte to je po kaminkach zlo na rozsypání :bojim

:cool:

Odesláno

Těhlice se vymačká většinou při nějaké bouračce. Nebo, když ten čep v ní není pořádně dotažený. Jen tam pro nic za nic se moc často nevymačká.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...