Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

TEC 2000 ake mate skusenosti ?

Recommended Posts

Odesláno

no nevím jestli jsou mazdy po technické stránce špatné auta, bych řekl že přesně naopak. zatím jsem na motor nemusel šahat, jen dolévám benzín a jezdím. kasle je hold špatná, ta rezne jako svina.

lubko: když tyto motory papkají olej tak většinou jsou připeklé pístní kroužky.

Odesláno

No zatial som najazdil nejakych 250 km a ubytok oleja nepozorujem, ani dymivost, takze uvidim.

V kazdom pripade som zistil, ze ubytok nastal po tom, co sa tam dal iny olej ...

Cely zivot to auto malo olej Mazda Dex... neviem ako sa to píše :D 5w-40 ... Teraz tam dal niekto Castrol Magnatec 5W-40 ... Ale uz mam pripravene :D Dam tam ten Tec 2000 aj flush aj oil booster ... A original mazda olej 5w-40 ...

Po technickej stranke mi to auto pride uplne super :) Konkretne tato kastle je viacmenej OK, jedine rezne kusok lemu na zadnom blatniku az po prah ... Ale neni to nijak strasne, takze sa toho nebojim :D

Prepis vyjde 66 Eur :D Poistka na 122 Eur ročne :D :D

V kazdom pripade som zhodnotil, ze auto ostane asi namiesto 306 tky ... Pôvodne bolo len na kšeft, ale pokial po tej olejovej protekcii nebude žrať olej, tak ju necham :D

Odesláno

Vysie som spominal problem vo firme. Bol to castrol, presli na shel a zas je to ok.... neviem proc ale castrol im brutalne papkal.....

Takze si myslim,ze motoru neni nic a pekne si ich len odrbal,ze to zere olej a musis robit generalku :-D Ty ficsur :-D ehhh pak prajem vela najazdenych km bez problemov ;)

Odesláno

Odrbal :D No keby som to nezobral ja, tak je auto teraz na vrakovisku, a nedostali by ani korunu :) Takze ako sa to vezme ...

Neriesim zatial, buduci tyzden objednam olej origo Mazda Deximia ci jak sa to piše 5W-40, neni vobec nejak extra drahy, v autokelly uz mam odlozeny aj TEC 2000 aj flush aj oil booster, tak hadam to nejak porobim :)

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravim Vas, mam najazanich 180 000km a idem menit olej. Uvazujem pouzit TEC2000 na preplach motora. ja som olej menil stale po cca. 10 000km(total Q9000 5w 40), ale auto mam od 150 000km. Uz to niekto skusal? Nenarobi to viacej zla ako dobra v tom motore ? :myslim Chcel by som potom preplachovat motor pri kazdej vymene (uz s tym len zacat :D )

Odesláno

Klidně to použij, motoru se nic nestane, ale taky nečekej zázraky. Použití při každé výměně oleje se mi zdá zbytečné, ale pokud nevíš co se dělo s olejem před tebou tak to párkrát po sobě udělat může mít smysl.

Odesláno

OKi dik, v podstate ani necakam nic moc, ale ked som prvy krat menil olej tak aj napriek namazaniu tesneniu na filtri nejako nesadol a po najazdeni 10km som vypustil olej a bol viac cierny ako ten povodny :D (nho je to diesel, ale aj tak ma to prekvapilo)..... a stale ked pozeram na mierku a utriem ju tak nema cisto kovovu farbu , ale je tiez trochu cierna.... Tak snad motor zbavim aspon nejakeho karbonu ;)

Odesláno
:super tak nejak ;) ked urobim preplach hned a rozpusti to vsetok karbon v motore tak to moze byt vazny problem, ale ked sa ho budem snazit odtial dostat 3-4 vymenami oleja tak by to mohlo byt pre ten motor menej riskantne ;)
Odesláno

Myslím, že můžeš být klidnej, vono to ten karbon nerozpustí :D:D:D teda nechci křivdit těmhle přípravkům, ale takhle razantně to opravdu nefunguje. Nicméně to pomůže proti kalu ve vaně a pod.

Odesláno

Ja som sa skorej stretol s nazormi, ze este lepsie ako TEC je PRO TEC ... Maju to tiez na autokelly ...

Resp. par servisov v okoli to pouziva, odporuca, a mozem povedat, ze s casti to mne pomohlo (neozaj nehovorim o nejakom placebo efekte, ale o zlepseni mojho problemu )

Pouzil som od nich preplach, aj oil booster :)

Odesláno

na tu mazdu? si nenapisal ako to snou dopadlo :bacha:D Nasiel som TEC za 14 euro tak na zaciatok skusim \"iba\" toto pripadne aj TEC na cistenie vstrekov.... :mrk

Odesláno
Ja som sa skorej stretol s nazormi, ze este lepsie ako TEC je PRO TEC ... Maju to tiez na autokelly ...

Resp. par servisov v okoli to pouziva, odporuca, a mozem povedat, ze s casti to mne pomohlo (neozaj nehovorim o nejakom placebo efekte, ale o zlepseni mojho problemu )

Lubk0 pod jakým to tam mají kódem prosím?

Odesláno

Lubk0 pod jakým to tam mají kódem prosím?

Neviem ci su kody rovnake s SK a CZ autokelly, ale u nas na SK

DO-P1001

Engine Flush 375ml výplach vnútorných častí motora

Odstraňuje škodlivé kaly v celom olejovom systéme. Ponecháva účinný

karbónový film. Uvoľňuje piestne krúžky. Zvýšenie a vyrovnanie kompresných

tlakov. Testované TÜV Nemecko.

To je vyplach a toto je oil booster

DO-P1301

Oil Booster - starostlivosť o olejový systém 375ml

Na zalvu to vyslo za normalne peniaze :) Ten vyplach je tekuty, a dobre smradlavy ! Ten OIL booster je na upravu az 8 litrov oleja, tj 2 vymeny, ja som ho naliel do jedneho aj druheho auta ...

Mazde sa znizolo ranne dymenie. Momentalne z 10 rannych startov zadymi tak 1 - 2 krat ... Predtym to bolo z 10 tich tak cca 6-7 krat .. Spotreba oleja zatial nemam presne omeranu, ale cca 4 tis. KM od vymeny oleja uz som ubehol, a s plnej risky som niekde na 2/3 tinach ... Predtym bol ubytok oleja radikalnesji ...

Osobne som nic ine nespozoroval :D motor ide rovnako, rovnako je hlucny, atd ... Ten oil booster odporucam do 5 W a 0W olejov, je riadne husty ...

Odesláno

JanoRS = presne to som pouzil, za mna super spokojnost, moj problem to nevyriesilo cely (to som v podstate ani necakal) ale naozaj vyrazne pomohol, a bolo to citelne po par 10 tok KM :)

V autokelly sa da na to zohnat pekna zlava, nestalo to az tak vela ... Pripadne pouzivaju ho niektore servisy, co ho maju vo vecsich baleniach, vraj aj koncetrovanejsie, tam to vyjde este lepsie ...

Len dodám : Celkom dost teraz na mazde jazdim, skratil som jej interval na 10 tis. KM, cez 4 tis. KM uz mame za sebou (pocas 1,5 mesiaca). Odhadujem zo do 2-3 mesiacov dosiahnem 10 tis. KM, nasledne vymenim olej, znova pouzijem PRO TEC na vyplach oleja, a potom skusim pridat este toto

http://www.nanoaditiva.sk/produkt,oil-anti-smoke

[Edited on 15/4/12 21:55 by Lubk0]

Odesláno

V autokelly sa da na to zohnat pekna zlava, nestalo to az tak vela ... Pripadne pouzivaju ho niektore servisy, co ho maju vo vecsich baleniach, vraj aj koncetrovanejsie, tam to vyjde este lepsie ...

http://www.nanoaditiva.sk/produkt,oil-anti-smoke

[Edited on 15/4/12 21:55 by Lubk0]

nasiel som to aj v Kelly ale ako sa teda dostanem k tej zlave? :myslim:D :D Autochemia - autochemia podla zancky a tam to je....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...