m.pavlusek Odesláno 11. leden 2012 Autor Odesláno 11. leden 2012 JJ, já jen tak. Ono zatím v autě jezdíme jen já a přítelkyně. jednou za čas někoho svezeme z rodiny. Ale budu měnit zaměstnání a asi budu vozit víc lidí v autě, takže repase bude potřeba. To s tou výměnou plastu byl spíše blbý nápad Ono i ten plast, co má strýček , bych tam měl raději. Stejně se bude muset opravit nebo vyměnit. To se ještě uvidí co vymyslí mechanici. [upravil dne 11/1/12 13:54 od m.pavlusek] Citovat
m.pavlusek Odesláno 11. leden 2012 Autor Odesláno 11. leden 2012 Tak historie VIN je v pořádku. Prodej v Dánsku 3.3.2003 což sedí Tak teďka ještě tu opravu nebo repas a snad už to bude OK. [upravil dne 11/1/12 19:20 od m.pavlusek] [upravil dne 11/1/12 19:48 od m.pavlusek] Citovat
Krupo Odesláno 15. leden 2012 Odesláno 15. leden 2012 Ja mam SW diesel a vybulene tam nemam nic Citovat
m.pavlusek Odesláno 16. leden 2012 Autor Odesláno 16. leden 2012 To \"Krupo\" ono je to různé auto od auta. Hlavně co jsem si všiml, tak tento typ plastu co mám já se dával jen u těch prvních generací SW a u prvních dvou generací klasických 206 3d a 5D. Což odpovídá roku první generace 206 SW. Jinak s autem jsem byl v pátek v servisu. Prošli jsme to s mechanikem a teď čekám, jakou cenu mi nabídnou. Nakonec budu měnit i řemen k alternátoru, ten už je potřeba taky vyměnit. Já jsem o něm věděl, ale nebylo kdy to nechat vyměnit. Tak teďka uvidíme s jakou cenou přijdou a hurá do oprav:o, případně ještě nechám zjistit cenu opravy jinde. Citovat
Krupo Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Myslim, ze by si to mohol skusit i doma. Material te pride na 3000KC a ak mas trosku trpezlivosti, sedlackeho rozumu a místo na kutení, tak z toho budes mit i lepsi pocit Pozeral som na priatelkine SWcko a ona tam tu bradavicu ma - rv2003 [upravil dne 17/1/12 14:30 od Krupo] Citovat
m.pavlusek Odesláno 17. leden 2012 Autor Odesláno 17. leden 2012 Díky za info.¨ Mno já jsem teďka ověřoval cenu servisu ve Zlíně kde jsem se byl s autem ukázat v pátek. Řekli mi cenu 9000 Kč plus práce. Jako výsměch jako prase. Je vidět, že orientujou hlavně na jiné značky (Opel, škoda atp.), respektive jejich dodavatel na tyto díly je drahý. Takže první co bylo, tak jsem hned vytočil kontakt na pana Nečase, popovídali jsme si po telefonu a cena opravy 7 - 7 500 Kč i s prací a DPH. Nechám tam opravit ještě nějaké drobnůstky, když už v tom budou. A také mi pan Nečas řekl, že mi zvedne zadek, když budu chtít (což určitě budu). Oprava bude 30.1. Mno už aby to bylo ať můžu jezdit normálně Citovat
P607Olda Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Já mám na starosti 22 aut, u Nečase jsem byl několikset krát. Nezapomeň mu zahlásit předem telefonicky všechny svoje problémy, aby si naplánoval čas. (nesvítící kontrolky, podsvícení panelu atd.) Nenechávej to \"až tam přijedeš\", protože nebude mít čas a neudělá věci, které jsi neměl hlášené. Spíš může nastat opačná situace - že něco nahlásíš a potom na místě zjistíte, že to není třeba opravovat (anebo je to moc drahé), takže se bez problémů domluvíte na neopravování. Můžeš říct, že tě poslal p. Filip, na nic to nemá vliv, ale budou na tebe už hledět jako na známého. Citovat
m.pavlusek Odesláno 17. leden 2012 Autor Odesláno 17. leden 2012 Díky moc. Mno já jim napsal ještě email co bych potřeboval doladit. Potřebuju ještě pořešit drážkový řemen k alternátoru, ten je už taky zralý na výměnu. Pak ještě výměna sady pružinek do bubnů, ale to asi nebude tak akutní. Určitě jim pak řeknu, že mám doporučení od tebe. A jinak spokojenost s prací od Nečas s.r.o.? Citovat
P607Olda Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Já určitě ano. 99,9% perfektní, vyjímečně se stane nějaká nepřesnost, ale vždy se snaží všechno udělat dobře a korektně - a hlavně nejsou zbojníci na peníze. U nich jsi v dobrých rukách. Citovat
m.pavlusek Odesláno 17. leden 2012 Autor Odesláno 17. leden 2012 Oki, díky moc. Už aby bylo po té opravě. Chci to mít vše za sebou. Citovat
m.pavlusek Odesláno 18. leden 2012 Autor Odesláno 18. leden 2012 Tak se mi dostalo informace, že na mé 206SW nemůžu mít stejný plastový podběh jako má strýček a podstatná většina z vás. Jde o to, že podle VINka mi to nedovolí dát jiný. Nevím jestli ho teda nechat prodřený a nebo ho vyměnit. Cena dílu 373 Kč s DPH v tom Zábřehu. Jinak budu měnit i drážkový řemen a sadu pružinek a zajišťovacích čepů na bubnových brzdách. Radši se nebudu vyjařovat k tomu automechanikovi co nám to prodal. Opravdu fušér jako Celkem za vše by mohla být cena opravy kolem 9 000 Kč. - oprava nápravy + zvednutí zadku auta - oprava zadních brzd - výměna drážkového řemene - a možné to plastové nadkolí (by bylo + 373 Kč) :myslim Citovat
P607Olda Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 Nech to na nich. Zkontrolujte ET namontovaných kol, jestli tam od minulého majitele nemáš nějaká podivná kola. Já osobně bych to viděl na natvarování tvého podběhu horkovzdušnou pistolí, případně zalepení (podložení) prodřené díry. Lepení bych dělal asi taky horkovzdušnou pistolí, s tím plastovým \"drátem\" (tak se tomu říká) a nějakou záplatu. Jak říkám - v servisu uvidíš, jak se to sundává a buď tak dáte ten nový podběh, anebo ti to tam opraví, anebo to opravíš doma - když budeš vědět jak to sundat tak ti to zalepí někdo, kdo běžně vaří plasty. Předpokládám, že tam máš 14-ky, takže rozměr má být 51/2Jx14 ET 34 [upravil dne 18.1.2012 20:35 od P607Olda] [upravil dne 18.1.2012 20:36 od P607Olda] Citovat
m.pavlusek Odesláno 18. leden 2012 Autor Odesláno 18. leden 2012 Mno ono jde o to, že ten díl nedrží skladem. Kdybych to chtěl u nich nechat udělat, tak jedině závazně objednat a pak nechat vyměnit. Ono stejně když budou mít rozhozenou tu zadní nápravu, tak by mi to mohli teoreticky udělat v rámci toho času /práce. Řekli mi, že mi ty brzdy mi opraví v rámci práce na nápravě. Pochopitelně, když budou rozhazovat celou nápravu. A dělat to pak dodatečně doma nebo s někým. Mno asik to nechám rovnou vyměnit a je. Já nevím no............ Citovat
P607Olda Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 To si musíš rozmyslet (373 Kč). Oni objednají díl přesně podle VIN, a je fakt, že ačkoli většinu běžných dílů mohou vrátit (Autobenex), tak některé originální nemohou (objednávají v Peugeotu). Možná se něco zlepší po repasi. Možná by stačilo poopravit ten starý. Možná by šlo natvarovat ten nový. Hoď si korunou... Citovat
m.pavlusek Odesláno 18. leden 2012 Autor Odesláno 18. leden 2012 Asi budu muset. No uvidíme. Každopádně je nejdůležitější náprava a tohle už bude jen drobnost. Jak se říká: Ráno je moudřejší večera. Uvidíme ráno. Jak se rozmyslím. každopádně budu informovat, jak dopadla oprava. PS: Šlo by toto téma přesunout do jiné sekce? Do sekce \"Naše káry\"? Abych nemusel zakládat nový post. To jen tak mimo mísu. EDIT::: Kdyžtak to nechejme tak. Vytvořím si nový post a do podpisu si dám odkaz na tento. A je. [upravil dne 18/1/12 20:59 od m.pavlusek] Citovat
m.pavlusek Odesláno 19. leden 2012 Autor Odesláno 19. leden 2012 Tak jsem se rozhodl o koupi nové plastového nadkolí. Nebudu to nechávat svařovat. Když už budou v těch opravách, tak hodí rovnou nový díl. Jinak nechal jsem si zjistit cenu za novou roletu do kufru. Pánové a dámy: cena za originál roletu je astronomických 7623,- vč DPH. Sem šel do kolen, když jsem dostal tuto informaci. No vrakáč to jistí. Citovat
P607Olda Odesláno 19. leden 2012 Odesláno 19. leden 2012 Po cestě máš vrakáče Křelov tel. 602 512 987, Nedvězí, Bystročice [upravil dne 19.1.2012 14:01 od P607Olda] Citovat
m.pavlusek Odesláno 19. leden 2012 Autor Odesláno 19. leden 2012 JJ díky, tento kontakt mi poslali i od pana Nečase. I tak díky. Citovat
P607Olda Odesláno 19. leden 2012 Odesláno 19. leden 2012 Zjistíš, že \"není vrakáč jako vrakáč\". V Křelově se s tebou aspoň slušně baví. Citovat
m.pavlusek Odesláno 30. leden 2012 Autor Odesláno 30. leden 2012 Lidi, tak hotovo. Náprava je opravena. Nakonec se dělalo více věcí: - oprava nápravy + zvednutí - nový plastový podběh - výměna řemenice a řemene u alternátoru - oprava zadních brzd - výměna pružinek a čepu To je asi vše. Oprava stála všeho všudy 11 560 Kč. Sice je to více, ale bylo to potřeba. Mno teďka je to OK. Cesta Zábřeh-Zlín v poho. Jak bude chvilka, tak přidám i foto té špatné nápravy. Jako ten člověk comi to prodal (že automechanik ), tak ten už s tím musel něco řešit. Náprava byla špatně seřízená. Strašným způsobem to bylo opravováno. No děs. Ale naštěstí pan Nečas vše opravil. Má ještě smysl to nějak řešit jako skrytou vadu s předchozím majitelem? Ono je to na delší povídání co a jak s tímto autem. Ještě doladit přední uložení tlumičů (ložiska) a snad už to bude vše za mnou. [upravil dne 10/2/12 13:31 od m.pavlusek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.