matess9 Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Zdravím,nefunguje mi regulace ventilátoru topení,frčí to jen na max. Je to už ten novější model,má tu regulaci přidělanou na tom motoru. Dá se to někde koupit nebo nějak opravit? Díky Matess Citovat
Benžík Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Můžou shořet tranzistory v regulaci, ty se dají koupit a vyměnit. Často se to rozbije kvůli tomu, že altík moc nabíjí. Nejdřív zkus, jestli to nedělá ovládání, odpoj konektor ventilátoru a zmeř, jestli se při otáčení kolečkem ovládání mění odpor mezi slabýma drátkama v konektoru. Citovat
matess9 Odesláno 7. leden 2012 Autor Odesláno 7. leden 2012 Kolečko je v poho,to akorat prepina napeti na jinej kontak na ventilatoru.Kabely sem vedou 4,ale silny 3x plus,dle polohy kolečka a jednou minus.Uvnitr ventilatoru je zalitej porcelanovej kousek a do toho vedou privodni kabely od tech kontaktu.problem bude asi v tomhle,jestli jsou v tomhle ty tranzistory,nevím? a jaky tanzistory koupit a jak to vydlabat?Nebo dela to tady nekdo? Citovat
Benžík Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 2 kontakty (silný dráty) na ventilátoru jsou napájení, dva jsou ovládací, ty jsou připojený na ovládaci potenciometr. Citovat
matess9 Odesláno 7. leden 2012 Autor Odesláno 7. leden 2012 jsou tam 4 stejně silný.kostra a trikrat plus,dle toho jaka je polaha kolecka.tohle nema potenciometr,ma to jen tri pevny polohy a to akorat prepina plus na kazdou polohu zvlast.reguluje se to nejak v ty keramicky kostce,co je primo u ventilatoru.prvni a druha rychlost jde pres tu kostku a treti je naprimo,to taky jedinny funguje potenciometr jsem mel myslim u 405 s klimou Citovat
matess9 Odesláno 10. leden 2012 Autor Odesláno 10. leden 2012 to to opravdu nikdo neměnil na P106? O 405 a 406 je tady toho dost,ale je to tam jinak dělané Citovat
Muglaba Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 mam u 106 ten samej problem jde jen na max, a ješte ktomu se mi furt v autu kazej alternatory mam 1.5D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.