Benžík Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 Ahoj, dneska se mi začalo ozývat z auta nějaké cvakání - z mojí 406 2,1td. Jde to zespoda , nejvíc je to slyšet u kol (u obou předních). Cvakání se mění stejně jako otáčky motoru, ne na rychlosti jízdy, je to slyšet i při stojícím autu. Při otevřené kopotě a poslouchání motoru zezhora to slyšet neni. Při sešlápnutí spojky se to nezmění, spojka funguje normálně, zabírá pořád stejně (dost nahoře, prokluzovat začne při sešlápnutí tak o třetinu zdvihu pedálu), jezdí to uplně normálně. Je to jakoby o něco cvakal nějaký plech, né jako klepání. Co to může být? Něco od spojky? Mohl třeba odpadnout paprsek z přítlačáku a teď cvakat? [upravil dne 3/1/12 22:53 od Benžík] Citovat
Benžík Odesláno 3. leden 2012 Autor Odesláno 3. leden 2012 Ještě dodám, že před tím než jsem si toho všimnul, jsem popojížděl do prudkýho kopce s naloženým vlekem. Rozjížděl jsem se s tim hodně plynule a mírně a téměř na volnoběh. Taky jsem při couvání z kopce aniž bych si to uvedomil měl tak půl minuty seslapnutou spojku. Nemyslim si ale, že něco z toho by bylo pro spojku tak drsný, aby se v ní něco rozbilo. Nevim, jestli se při tom mohlo něco stát, ani si nejsem jistý, jestli už to necvakalo před tím. Od rozvodu si myslim, ze to neni, to by to bylo slyset u pravyho kola, ne u obou. Zitra zkusim jestli nemuze byt povolena remenice kliky, i kdyz mi to prijde jako blbost. Ani z prevodovky si myslim, ze to nebude. Radit jde normalne. A jinak s tim budu nejspis jezdit porat, dokud se to nejak nezhorsi nebo nejak neprojevi. [upravil dne 3/1/12 23:26 od Benžík] Citovat
Benžík Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 Dneska to začalo cvakat až po půl minutě po nastartování. Mohly by to být pružiny na lamele? Citovat
Benžík Odesláno 7. leden 2012 Autor Odesláno 7. leden 2012 To jsem si taky řikal, ale to by bylo slyšet jen u pravýho kola, tohle je u obou, navíc řemenici mam asi rok starou a když byla ko, tak to byly uplně jiný zvuky. Řekl bych, že je to z míst, kde je spojka. Citovat
Benžík Odesláno 8. leden 2012 Autor Odesláno 8. leden 2012 Dneska to zase necvakalo. Nevim, co to může dělat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.