MilhausCorpse Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Dobrý den.Nedávno jsem koupil Peugeot 406 combi 2.2 16v r.v.2001.Vše fungovalo v pořádku,ale prodávající mne upozornil,že bych měl vyměnit svíčky protože je na nich víc jak 40k km.Podle rad tady na fóru jsem vybral Bosch FR7DC+ a odtrh sklepl na 0,8mm.Teď startuje v pohodě i v mrazu,drží volnoběh,ale pokud se motor zahřeje a přepne se automaticky na LPG vypadá to že jede na 3 válce.Motor se klepe a netáhne.Musím to držet v otáčkách dokud se motor více nezahřeje a vše se zklidní.Pokud přitom přepnutí na LPG zrovna jedu,vyskočí mi i Antipolution fault,musím zastavit,vypnout na chvíli motor a po nastartování je už vše v pořádku.Antipolution fault druhý den zmizí.A teď nevím jestli bych měl dát jiné svíčky anebo změnit odtrh nebo co.Díky za každou radu.M Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 na benzín to nedělá?jestli ne hledej problém v LPG a zajed s tím na dia LPG co máš za systém? Citovat
MilhausCorpse Odesláno 29. prosinec 2011 Autor Odesláno 29. prosinec 2011 na benzín to nedělá?jestli ne hledej problém v LPG a zajed s tím na dia LPG co máš za systém? Pokud vypnu LPG před tím než se přepne tak na benzín jede v pořádku.Pokud mi vyskočí ta hláška AF tak už to cuká i na benzín.Podle papírů mám LPG sekvenční systém MAGIC 2b.Právě mne zaráží,to začalo přesně po výměně svíček.Už sem je dvakrát kontroloval,jestli sem dobře změnil odtrh a nic.Jak na potvoru mají všechny servisy v Havířově co maj něco společného s LPG zavřeno až do 2.1.:-( Citovat
.mycTD Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 a nezkousel jsi to se standartnim odtrhem? ja treba na LPG nikdy svicky nesklepaval a nemel jsem problem. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 29. prosinec 2011 Autor Odesláno 29. prosinec 2011 a nezkousel jsi to se standartnim odtrhem? ja treba na LPG nikdy svicky nesklepaval a nemel jsem problem. Tady na fóru jsem všude četl,že na LPG by se měly sklepat na 0,8mm,takže jsem to udělal hned.A popravdě mne nenapadlo to dát zpět,takže to jdu vyzkoušet dokud je motor studený. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 30. prosinec 2011 Autor Odesláno 30. prosinec 2011 Tak jsem zajel do servisu kde bylo dodělané to LPG (H-L propan Ostrava).Řekli my že to budou asi vstřikovače LPG a přiští týden že mi udělaj repas.Mně to nedalo,na STK jsem si nechal vymazat chyby a na svíčkách dal odtrh 0,75mm.A ejhle,zatím auto jede jak má,ani necítím když se přejde z benzínu na plyn.Teď by mně zajímalo jestli je opravdu takový rozdíl mezi 0.8mm a 0,75mm?Nebo se to změnilo tím jak v servisu zkoušel na PC různé hodnoty toho systému LPG? Citovat
MilhausCorpse Odesláno 6. leden 2012 Autor Odesláno 6. leden 2012 Pro někoho kdo se taky trápí se stejným problémem,píšu další poznaky z oprav.Auto mi po dvou dnech opět začlo zlobit stejným způsobem jako na začátku.Zajel sem do nejbližšího servisu,kde mi řekli,že svíčky v cenové relaci 76kč nemohou být OK a že bych je měl vyměnit.Práskl jsem se přes kapsu a zajet do Peugeot servisu kde mi podle VIN kódu našli svíčky 4ks za 1090kč(na účtu je pouze \"svíčka zapal\",takže typ nevím).Po výměně auto jede o poznání lépe,bez problémů při přepínání na LPG pouze při přepnutí tak zhruba na 1 sec se sníží výkon ale hned znovu naběhne.Tak doufám,že už je vše v pořádku... Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 no nevím kdyby jsi někoho poprosil řekl by ti svíčky pro tvůj motor!origo jsou stejně Bosch zabalený do krabičky Peugeot a dál jsi za ně o 600Kč víc.... chybama se člověk učí...musíš se tady víc ptát... já jsem kvůli tomuhle foru ušetřil už nejmín 20000Kč,než kdybych zbrkle se vším chodil do Peugeotu nebo kupoval Peugeotu náhradní díly.... [upravil dne 6/1/12 16:09 od Charlie 1] Citovat
MilhausCorpse Odesláno 6. leden 2012 Autor Odesláno 6. leden 2012 no nevím kdyby jsi někoho poprosil řekl by ti svíčky pro tvůj motor!origo jsou stejně Bosch zabalený do krabičky Peugeot a dál jsi za ně o 600Kč víc.... chybama se člověk učí...musíš se tady víc ptát... já jsem kvůli tomuhle foru ušetřil už nejmín 20000Kč,než kdybych zbrkle se vším chodil do Peugeotu nebo kupoval Peugeotu náhradní díly.... [upravil dne 6/1/12 16:09 od Charlie 1] Každopádně jsem rád,že takovéto fórum existuje,co jsem koupil Peugeota pročítám ho dost často.Díky tomuto fóru jsem taky kupoval ty Boschky,akorát mi asi nesedly.Co mne zarazilo bylo to,že když sem viděl ty svíčky z Peugeotu,tak byly asi o 1 cm delší,takže asi ty Boschky asi pro tu moji káru nebyly:-( No a hlavně jsem chtěl mít jistotu,že to nebude svíčkama.Kdyby problémy přetrvávaly,tak ať můžu hledat chybu jinde. Citovat
Ferry Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 no jo , kdyz ale 2,2 motor je zcela odlisne konstrukce a koncepce (oznaceni EW), nez motor 1,8 16V 81kW s kodem LFY (koncepce XU), pro ktery jsem ty Boschky svicky doporucoval. Ten tvuj ma uplne jinou hlavu a ty svicky jsou skutecne pro tenhle motor kratky a maji i spatnou tepelnou hodnotu, patri tam Bosch FR8ME psal uz jsem to tady [upravil dne 6/1/12 18:32 od Ferry] Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 to je tak když nečte co kam patří a nezeptá se,pak to jsou takový pokusy.... Citovat
MilhausCorpse Odesláno 6. leden 2012 Autor Odesláno 6. leden 2012 Pro Ferry a Charlie 1.Je mi jasný že sem nepřečet všechno co jsem měl;) Díky za nakopnutí,pokud budu mít příště problém,tak budu otravovat až mně nebudete mít rádi:D:D:D Teda doufám,že nebudu mít důvod a auto pojede OK. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.