Dančák Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Zdravim, dnes když jsem jel tak jsem do vesnice podřadil na 4 a když jsem potom normálně přidal, tak to vůbec nereagovalo (cca 2000ot.) při tom se rozsvítila kontrolka diagnostiky, píplo to a na displeji antipollution faulty. Trvalo to pár sekund, poté to opět jelo normálně jako předtím. FAP je stále aktivní a je to 406 2.2hdi, 98kw. Motor vypadá vizuelně stejně bez problému jako předtím, nikde nic neteče atd.....zkoušel jsem to několikrát za sebou startovat - diag svítí pořád, do maxima vytočit jde. Teď co s tím? Auto jede jako předtím, nebýt kontrolky o ničem bych nevěděl, mám to napojit na diag abych zjistil něco více nebo máte jiný nápad? A zjistí mi nějaká obyč. diag. stav FAPU nebo musím na orig. diag.? Nevíte kde v okolí Pardubic ji má třeba zde z fóra? Do Pardubic do Peugeotu se mi moc nechce:-( díky za každou radu!! [upravil dne 28/2/12 08:17 od Dančák] Citovat
Qcko Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Kontrolka ostala svietit preto, lebo sa zapisala chyba pre diag, cize napojit a pozriet co ju vyvolalo. Citovat
nokiov Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Před asi 4 měsíci jsem měl stejný problém antipolution faulty také jsem nic nepociťoval a kontrol.dia svítila. Byl jsem s tim v obyč servisu na dia a tam mi chtěli vyměňovat ventily. Zdálo se mi to unáhlený tak jsem naběhl do peugeotu na dia a za hoďku bylo auto opraveny. (BYLO TO ČIDLO FAPU) Cena s prací dílem a dia mě vyšla díky akci do konce letošního roku na 2700 cca [upravil dne 17/12/11 12:01 od nokiov] Citovat
bubakkaja Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Jinak je tu o tom spousta materialu staci jen hledat.Nikdo tady neumi vestit z koule a je tam toho opravdu hodne co by to mohlo zpusobit. Citovat
Dančák Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Jo to vim, že se to zapsalo a chce to vymazat pomocí dia., ale momentálně nemám času nazbyt s tim jezdit do servisu a chtěl jsem se zeptat jestli s tim můzu prozatim jezdit abych něco nezničil, když o tom autě moc nevim.....stránky jsem tady pročítal, ale nic moc jsem nenašel, je tam toho opravdu moc:-( Citovat
bubakkaja Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Ono to mozna po par nastartovanich zhasne,ale ty uz vis ze tam je nejaka zavada takze te to stejne bude zrat a budes chtit vedet do to je.Ale je tam toho opravdu moc co by to mohlo delat. [upravil dne 17.12.11 01:53 PM od bubakkaja] Citovat
Dančák Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Dneska s tim ještě pojedu tak uvidim co to bude dělat....jinak koukám že máš FAP off seš s tim spokojenej? Citovat
ChouLu Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 já mám Lexiu tak kdyby si měl cestu sem,tak bych ti to za mírnej poplatek smazl Citovat
Dančák Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 A to máš asi nějakou čínu to nemáš origo diag co? Já sem celej tejden v pardubicích takže bych si do origo servisu skočil, akorát se bojim tý ceny co mě za to řeknou..... Citovat
Juve Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Kontrolka a hlaška mne tiež niekedy vyskočí pri prudšej akcelarácii a to hlavne vtedy keď sa blíži interval regenerácie FAP filtra (cca po 600 km). Po následnej úspešnej regenerácii kontrolka aj hláška po niekoľkých naštartovaniach sa už neobjaví.... Vyskúšaj zohriate auto prebehnúť aspoň 15 min vo vyšších otáčkach aby prebehla regenerácia filtra . Ak to nepomože tak dia a zmazať závady príp.regenerovat filter cez dia....ale to už ti poradia odborníci čo dalej. Citovat
Dančák Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Jediné co mě napadá tak je jen ten FAP, protože ostatní sem tak nějak kontroloval a auto sem měl tedka často nastartované jen na volnoběh delší dobu a často sem jen popojížděl takže by moch bejt ten filtr zanešenej, tudíž se s tim pojedu asi projet a uvidime Citovat
Dančák Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Ještě dotaz jak poznám při jízdě že se FAP regeneruje? Citovat
Juve Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Nuž to je ťažká odpoveď... Pri 2,2 Hdi to tak ľahko nezistíš... ale všeobecne má auto zvuk ako keby si mal deravý výfuk a jemne škube pri jazde na nižšich otáčkach.... Pri 1,6 je to všetko výraznejšie... Citovat
Dančák Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 A neni možný že třeba když sem podřadil a pustil plyn že sem přerušil případnou regeneraci a pak to hodilo chybu? Předtím jsem jel totiž tak 3km rovinku a rychlost tak 110Km, ohřátý motor..... Citovat
Juve Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Myslim že nie....Regeneracia sa skor preruši pri dlhšom znížení rychlosti tuším pod 50 km hod alebo pri odstavení auta. Citovat
ChouLu Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 ano jedna se o cinu ale umi vse co original Citovat
Dančák Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Tak jsem to byl projet a udělalo to toto: po nastartování kontrolka diag. svítila, ale hned po rozjezdu zhasla:-) tak sem si řek radši to ještě projedu a jel jsem tak 15 km (držel sem ji chvíly nad 3000 potom zas normálně, pak sem zkusil maximum a vše v pořádku jelo jak mělo bez kontrolky diag.) a najednou píp kontrolka se opět rozsvítila a auto přestalo táhnout, nereagovalo na polohu plynu atd....prostě nouzový režim, tentokrát to neskončilo hned ale jel jsem s tim asi 5km, potom to přestalo a auto jelo opět normálně, avšak kontrolka zůstala svítit doposud:-( vyčistil jsem váhu vzduchu, konektory, ještě byla za motorem z části vysunutá trubka sání co jde z airboxu do turba tak tu jsem dotáhnul, ale diag. svítí dál.....zejtra s tim snad jedu na diagnostiku tak uvidim co to vyhodí Citovat
Dančák Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 Tak jsem se na to dnes opět vrhnul, protože na diagnostiku pojedu až příští víkend, vyčistil jsem ještě EGR ventil včetně trubek do sání atd., ventil byl vcelku čistej, ale trubky byli zanesený. Když jsem to nastartoval tak za studena opět všechno v pořádku, nic nesvítilo atd....ale po pořádném zahřátí a když teplota oleje stoupne na 100°C tak to spadne do nouzáku a rozsvítí se opět kontrolka diag...už nevím co s tím dál zkusit Citovat
Dančák Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 Ještě mě napadlo že byl prasklý kryt relátek na sahaře a ten jsem vyměnil, ale nezkontroloval jsem relátka, takže je možný že když se to zahřeje tak se chce spustit sahara, ale třeba je tam chyba tak to hodí diag takže mi třeba nefunguje sahara, nevím nezkoušel jsem:-) Citovat
Juve Odesláno 19. prosinec 2011 Odesláno 19. prosinec 2011 Hmm... Myslim že si vyčerpal všetky možnosti \"ľudového liečiteľstva\" a nezostáva ti už nič iné ako trpezlivo vyčkat na dia. Bez toho sú to všetko len dohady... Potom daj vedieť ..lebo aj my ostatní nevieme dňa ani hodiny kedy na nás zažiari známa oranžová kontrolka... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.