Tosa007 Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 Ahoj, mne to dela to same. Po kazdych ujetych 200 km (pokazde to merim) zacne motor skubat a je jedno jestli je zrovna v tahu nebo ne. Taky nevim, co s tim. Diagnostika zadnou trvalou zavadu neukazuje. ...Resim to tak, ze musim zastavit, vytahnu a zaslepim sroubkem hadicu podtlaku, ktery ovlada jeden z ventilu v sani (ten horni, reguluje prutok vzduchu z mezichladice), ujedu asi 15 km a pak to zase pripojim a mam na dalsich 200 km totalni klid. Jak sami ale uznate, takhle se neda jezdit porad. FAP filtr jsem mel odstraneny uz predtim, nez to zacalo delat. Mne to spise pripada, ze by to mela byt nejaka softwarova zalezitost, kdyz se ta zavada opakuje s presnou pravidelnosti (200km) nezavisle na tom, kolik startu clovek udelal, jaka je venkovni teplota atd. Mozna to ma nejakou spojitost s regeneraci FAPu, ale.... zrejme by bylo asi dobre se zeptat v autorizovanem servise. Treba budou vedet, co s tim. Vypada to, ze je to celkem bezna zavada. Neresil to nahodou jeste nekdo z vas? [Edited on 31/3/13 13:18 by Tosa007] Citovat
merlin99 Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 V autorizaku sa ti venovat nebudu asi velmi, kedze si dal odstranit Fap... Citovat
Tosa007 Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 Tak je to jedna z moznosti, ze me zrovna poslou nekam. Ale zase takovy trotlove to nemuzou byt Zkusit bych to aspon mel, jinak to nikdy vedet nebudu:)) jak je videt, ta sama zavada se stala u auta, kde FAP vykychanej nebyl, takze tam musi byt jeste neco jineho psalo se, ze to bylo hadickama. Dival jsem se na ne pred chvili, pripadaji mne dost tuhe a silne. Poruseni jsem nikde nevidel. Kdyby byla praskla, tak bych cekal, ze se to auto bude chovat divne porad, ale tak se nechova. Citovat
Tosa007 Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 Byl jsem ted na diagnostice, mam tam nasledujici zavady: P1434 - System aditivace paliva Status: Trvala zavada Charakteristika zavady: cerpadlo aditivace nafty P0461 System aditivace paliva Status: Trvala zavada Charakteristika zavady: Informace palivomeru neni spravna P2408 System Aditivace paliva Status: Trvala zavada Charakteristika zavady: chyba signalu uyaveru nadrze P2562 Signal kopirovani polohy ventilu turbodmychadla Status: prerusovana zavada Charakteristika zavady: Hodnota nizsi nez podle predpisu Popis auta: Peugeot 407 SW, 2005, 100kw HDI Siemens ridici jednotka odstraneny FAP (mechanicky i softwarove) Problem s autem: Po ujetych 200 km motor zacne cukat. Resim to tak, ze odpojim a zaslepim podtlakovou hadici na ventilu v sani (ventil prepousti vzdych z mezichladice). Ujedu 10-15 km a hadicku zase pripojim. Mam na dalsich 200 km klid. Dneska jsme zkouseli diagnostiku primo za jizdy, kdyz to cukalo (nic se neodpojovalo, nechalo se vse zapojeno). Dle diagnostiky bylo videt ze ventil v sani vzduchu nahodile otevira a zavira -> motor skube. Pak se to po ujetym par km uklidnilo. Ted mam zase dalsich 200 km klid. Mohl by k tomu nekdo neco rici? treba straki007 Citovat
pengo Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 Cauko, ja som mal tiez tento problem, pri regeneracii mi trhalo motorom, ze skoro vyletel z auta a po cca 12 km to prestalo a auto islo ako hodinky. Ja som mal problem s prasknutou hadickou na elektroventile vid. obrazky vyssie. otvaraju a zatvaraju klapky na sani. Opticky tiez vyzerali dobre ale ked som demontoval elektroventil, ten spodny, tak sme zistili ze ta hadicka je prasknuta a nedokazalo otvorit klapku a tym padom motor nedostaval potrebny vzduch. Ked nastane regeneracia tak jeden ventil zatvori klapku od intercooleru a druha klapka otvori sanie na priamo. Citovat
Judes Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 Tosa007 straki ti určite poradí lepšie. V tom druhom príspevku píšeš že je odstránený FAP mechanicky aj softwerovo, asi špatne inak by nepísala diagnostika tie prvé tri závady ohľadne aditivácie paliva . Citovat
Tosa007 Odesláno 1. duben 2013 Odesláno 1. duben 2013 Dikas za nazory. Asi budu muset taky teda prekontrolovat ty hadicky, jestli s nima neco neni. Mrknu na to a dam vedet. Tosa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.