Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den.Mam problem se svitici kontrolkou emisi po startu naskoci hlaska abgas system defekt.Auto jede normalne pri pridani plynu zadny problem vykon normalni.Jenom obcas pri ustalene jizde je citit jakoby vozidlo regenerovalo.(drobne trhani motoru,delsi odezva na ubrani plynu,a na volnobeh bezi ventilator.Auto ma najeto 128000 km je to RHR SIEMENS vstrikovani s externi ridici jednotkou fap.Zavadu diagnostikovali v servisu peugeot. Melo by pry stacit vymenit tuto jednotku a nakodovat.Muj dotaz zni,jestli jste se nekdo s podobnou zavadou nesetkal a zda by pri vypnuti fap v ridici jednotce a mechanickem odstraneni fap byla tato jednotka potreba.

[upravil dne 10/12/11 16:02 od Jovan]

[upravil dne 10/12/11 17:54 od Jovan]

Odesláno

přesný kód závady nevím ale v servise peugeot tvrdí že na 407 tyto jednotky mění často v servisboxu je vyobrazená jenotka u nádrže kde je ve voze nevím ale je nutné ji překodovat bohužel nemám pp planet ale diagnostiku gutmann . Ve výpisu závad je uložena chyba rušení komunikace can motorku vstrikovani aditiv pro fap . Spíš mne jde o to zda mám měnit tu jednotku a pak fap of a zda ta jednotka může způsobovat výše uvedené potíže.

Odesláno

Ještě jsem zapoměl napsat že po výměně té fap jednotky se hned po startu objevuje hláška minimální hladina aditiv . Tak snad to někomu pomůže při rozhodování jestli dá filtr odstranit nebo vyhodí peníze z okna jako já . Zajímavé je že na diagnostice mne to pořád hlásí permanentní chybu komunikace jednotky vstrikovani aditiv . Nemůžu se zbavit dojmu že jediná závada byl ten sensor nasávaného vzduchu . Jedno vlákno bylo přepalene . .(to skubani.)

Odesláno

No promin ale musim se smat.

To ti jako vymenili jednotku FAP(uplne zbytecne jak tak vidim) a hlasi ti min.aditivum?

Pak tu komunikaci??

Vzdyt to da rozum ze kdyz daji novy pocitac FAP tak se to musi nakonfigurovat a doladit.

Hod sem VIN.

[upravil dne 15/12/11 22:08 od straki007]

Odesláno

Hmm tak jak vidím tak asi opravdu bude chyba v nesprávném kódování co s tím . Měl jsem za to že kluci co delaj ty auta každý den budou svoji práci umět, i když to je těžké řešit problém jenom psaním . Nechci je zas pomlouvat .

Odesláno

Tak a je to vyresene skutecne jak pise straki nebyla nakonfigurovana jednotka fap konkretne nezadany kod motoru takze prototo ta chyba komunikace a proto ta nizka hladina aditiv a jeste mne zapomeli_? nastavit tempomat.Dnes jsem totiz podstoupil fap off a pri te prilezitosti se mne na to koukli.Kdybych mohl tak je tady pochvalim.Nejvic mne stve ze jsem skutecne vyhodil penize za tu jednotku.

Odesláno

Takze ti udelali fapoff a museli nakonfigurovat stejne jednotku???

Taky divne.....:myslim

No ok.

Hlavne ze beha........uvidis casem az auto zacne regenerovat jestli nevyskoci chyba opet....:grr

Odesláno

No je to zvláštní bůhví co s tím vlastně dělali myslím v tom peugeotu ale po fap off chvíli vyskakovala zase hláška abgas systém defekt tak asi hodinu hledal chybu a pořád mu tam chodila chyba komunikace can s řídící jednotkou aditiv zkoušel ji odpojit a pak zase napojit a pak přišel na to že skutečne byla špatně nakonfigurovana . Jinak je nad nohama řidiče za budikama . Takže myslíš že by ještě mohl být problém vždyť by měli teoreticky při fap off nastavit regeneraci na nekonečno takže by se neměla spustit ne?

Odesláno

Tak a je to tu znovu opet sviti kontrolka auto cuka a bezi ventilator a zase v pameti zavad chybna komunikace jednotky vstrikovani fap.Uz nevim kudy dal v peugeot u to bylo 6000 kc fap off 5000 kc co bude dal jedntoka se menila evidentne zbytecne pomoc nevi nekdo neresil tuhle zavadu?

Odesláno

Ano resil......

A po pravde a uprimne?

Cekal jsem prave jak dlouho ti to vydrzi a napises.:(

No byt tebou tak to reklamuju.

Pokud ti to nedaji dohromady tak penize zpet.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...