Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 2.2HDi Engine management system faulty

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás.

Hľadám niekoho ochotného poradiť my.

Pred dvomi týždnami som kúpil Peugeot 407 2.2 HDi rv. 2009

Výbava je full, ABS, ESP... Navigácia , Polokoža. Nabehané 64 000km

Auto je dovezené z francúzka.

Problémy začali hned od začiatku pri naštartovaní stále vyskočí trojuholník a na displey hláška Engine mangement system faulty.

Bolo my povedané že to je len vadné čidlo a že sa to môže časom rozchodiť samé ked na tom nabehám viac km. Auto posledných pár mesiacov stálo.

Občas vyskočí aj hláška Airbag spolujazdca zlyhal a tá po chvílke jazdy zmyzne.

Som tu nový a nenašiel som tému kde by som našiel odpoved na môj problém. Ďakujem za ochotu.

ešte by ma zuímala aj spotreba zatial som natom nabehal len pár 100km a na vzdialenosti cca 20-25km od kúpi je priemerná spotreba 8,4 l čo sa my zdá dosť veľa aj ked je to relatívne veľký motor. V tp je kombinované spotreba niekde okolo 6,5 čo bola hodnota kde by som sa chcel dostať.

Nemám skúsenosti z peugeotom predtým som mal Fábiu 1,4 MPi takže toto je úplne iná liga.

[upravil dne 8/12/11 09:14 od Primus1985]

[upravil dne 9/12/11 07:14 od Primus1985]

Odesláno

za prvé tě tu vítám...

za druhé proč se najdou ještě lidi,kteří věří těm keců to je jen....to dlouho nejezdilo...to přestane...

za třetí by to asi chtělo na dia.....

moc jsem ti neporadil co...

Odesláno

nechcem ta strasit, ale z francuzska sa vozia len 2 typy aut...bud burane alebo taxiky so 700tkm na tacho. Hovoril mi to chalan co ma vrakovisko a vozi z FR. Proste ze inak sa z FR neoplati nosit

Odesláno

Toto auto má reálne km. Mám to od chlapíka čo ich už doniesol 200 a zo žiadnim neboli problémy.

Všetky náklady spojené z opravami do 100% stavu my bezproblémom preplatí len ma zaujíma čím t môže byť.

Diagnostiku aj servis nám bude robiť známy z peugeotu čo má aj svoju vlastnú dieľňu a ten myvravel že diagnostika je OK auto je v poriadku a to čidlo bud vymeniť alebo že sa zvykne dať doporiadku samé.

a aute niesu žiadne známky pretočenia km je v super stave. Bolo jemne oškreté z pravej strany ale všetky dieli sú pôvodn.

Problém je len že ma trápy ten trojuholník a stále to tam vidím na display. a nejde ani tempomat pravdepodobne vynou toho.

Odesláno

no presne tak

skoda ze si sa unahlil s kupou, mohol si si najprv nechat auto preverit tunak.

kazdopadne mas dve moznosti, bude najst niekoho v blizkosti tvojho bydliska co ma diagnostiku

alebo ist do najblizsieho peugeotu na prehliadku nech ti to napichnu, to si mal urobit pred kupou vozidla spolu s vlastnikom a nechat vyjadrit sa k problemom fundovanych ludi.

zjavne stocenie kilometrov sa zjavne nedaj zjavit. na to neprides ani sa to odhalit neda.

mozes mat aj 5 servisnych kniziek. jedien ta moze zachranit vypis historie oprav v peugeote, kde ti ho poskytnu.

co sa cidla tyka tak ziadne sa samo neopravilo, vymen ho a mas to. ten abg ked bude zly kontakt co je blbost tak mas stastie, ale tie konektory su tak premakane ze tam zly kontakt neprichadza do uvahy. Ale ABG jednotka je na podlahe auta na stredovom tunely pred riadiacou pakou. ak by bolo auto zatopene mohol by byt problem tam...

co sa spotreby tyka tak na 2.2 motor mi pride primerana pokial jazdis iba mesto.

na 6.5 sa v meste nedostanem ani ja s mojim motorm.

mozes hodit vin aj tu do fora, je tu na to vlakno urcene kde ti hosi preveria historiu a mozno sa dozvies aj skutocne kilometre tvojho auta.

edit: preklepy :mad:

[upravil dne 8/12/11 13:03 od Marcel00]

Odesláno

zadal som VIN do horeuvedenej kategorie. Uvidime co sa podari zistit.

Auto som bol pozriet pred kupov z chlapíkom z peugeotu co byva vedla vo vchode a ten ho cele popozeral . Je zaroven dobry znami z chlapikom co nam auto predal. Cize hned ako sa vyskytli tieto problemy som ho dal servisakovy nech sa nato pozriet.

Porobil my geometri nejake drobnosti doladil a povedal my ze mam jazdit a uvidi sa. Ked to neprestane vymenisa to cidlo.

Vsetko plati predavajuci takze sa vobec nezbavuje zodpovednosti skor sa snazi zachranit si povest nakolko robi v biznise dlho.

Tak isto my vravel ze zaplati vymenu oleja ked si odjazdim aspon 1000km nech sa najdu prípadne vady.

VIN: 36D4HTH21695672

skuste to pozriet.dakujem

[upravil dne 8/12/11 12:25 od Primus1985]

Odesláno

pekny pristup, tak to ma byt. :super

ked robi tvoj znamy v peu preco ti tu historiu vin neposkytol?

ved ma k tym udajom pristup... mu povedz a mas to hned... ;)

tu budes cakat aj tyzden... nechaj to aj tu aspon porovnas jeho vysledky

s vysledkami od znameho :)

Odesláno

dal ti to znamy uz na diagnostiku? Ako vie, ze to je cidlo? Mozno je zle nieco, co to cidlo meria a mozno preto sa ti aj ta spotreba nezda?

ak si niekde z ba , tak ti to mozem hodit na diagnostiku.

Ked startujes, kolko km ti ukazuje servisny interval? Je cerstvo resetnuty?:-)

primus , na fora nezanevieraj, okrem toho ,ze sa dozvies vela veci a informacii, tak su aj zrazy a najdes si aj znamych

[upravil dne 8/12/11 13:29 od hipisko]

Odesláno

som z levic takze do ba asi nie. a ano auto bolo na diagnostike tu v peugeote a zevra to je to cidlo naozaj skusim odjazdit nejake de tri dlhsie trasy a trochu h prevetrat lebo tato jazdim len po meste a denne do prace 25km.

Odesláno

o nějakým který ti rozsvítí trojúhelník....

hned na začátku píšu dia...a k tomu má kamarátov co dělaj v peugeotu,tak proč už to dávno neřešíš s ním...

Odesláno

Máte niekto pramo skúsenosti zo 407ckou? alebo stým motorom 2.2 HDi biturbo?

ako je natom z dlhodobou spolahlivostou a prípadne ake su caste chyby a nutne opravy po najazdeni viac km? dakujem.

Napr take gumy som kupoval nove zimne aj z diskami a hned som zistil ze sa tam daju dat len 17tky 16tky nevojdu koli brzdam takze ma continentalky vysli aj z diskami na 1000eur

Odesláno
v dialkovom ovladani...to je vseobecna kontrolka pre vystrahy

este raz ked nastartujem auto vyskoci na displey

Engine management syste faulty

a na palubnom pocitaci velky trouholnik z výkričníkom. Prípadne to môžem aj odfotit a zajtra priepiť sem. a nejde my tempomat vobec.

Odesláno

no pred 2 mesiacmi som sa rozhodoval ci kupit 307 alebo 407..nakolko 2.0HDi sa mi v 407 zdal spaby motor :D(ceny 2.2HDi uz boli nad moje limity) a tiez ceny pneu su inde a aj nahradnych dielov tak vyhrala 307..

na fore najdes ake su poruchy....

EDIT: pokial sem nedas kod zavady z dia tak ti nikto neporadi

[upravil dne 8/12/11 14:34 od shark734]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...