Whitetiger Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 no aj ja som tak rozmyšlal že to napojím medzi tu hadicu a turbo len som chcel vediet ak to uz niekto robil - ako to robil. vost- preco by si to nechcel robit? nie je to az take zložité zase- hadice mi vyrobí jedna firma tu u nás za par korun - chladič tiež nieje az tak drahý- tak preco to neurobit ? Citovat
voštík Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 no ja se v tom hrabu uz tak dlouho a porad nachazim neco co je v <i> a uz mi z toho sibe Nejvetsi opruz bych videl v tom napojeni tlakove hadice na blok, protoze je to pekne schovany - i kdyz zepredu a nahore, tak je tam nejaky hebedi. A pak jako dalsi prudu vidim protahnout nejak rozumne tu trubkohadici k tomu chladaku a zase zpatky az k turbu. Moc prosotoru na vytazeni dopredu pred saharu tam neni. Vsak to vykoumej a dej mi potom navod Rad si to taky udelam. PS: 10W-60 jsem taky uvazoval, ale vzhledem k tomu, ze unas vladnou tuhe zimy, tak jsem od toho upustil. To se hodi nekamy vic na jih. tedy aspon co jsem z fora nam zaslibeneho vycetl a ze zkusenosti Charlese Citovat
Whitetiger Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 no tiez vidím najvačší problém v napojení tlak halice na blok- ak to nepojde tak odpojím hadicu z turba a na nu napojím dalšiu ktorá povedie ku chladicu a od chladica pojde jedna spať ku turbu. Ja mam bateriu uz v kufri tak tam mam trocha viac priestoru na manipuláciu. No skusim a uvidím. Citovat
Martin.K Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 caute: sorry za malinkaty off-topic Hele strýčku Košťále (Voštíku) copak mé nářadí ? Poputuje ve čtvrtek na moravu ? Jinak zdraví mi16boss Citovat
Libor T16 Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 hlavně ten chladič nenapojovat nikam na zpětky nebo na blok to je nesmysl to by fungovalo na karas a hlavně - teplota oleje se musí stejně jako vody regulovat ! takže : vyhodí se stávající výměník teploty oleje a vody co je na něm našroubovaný olejový filtr , dá se místo něho z fiatu una turba , v něm je i termostat a šroubení na dvě tlakové hadice k olejáku. původní hadice s vodou co vedou do starého výměníku se jednoduše spojí dohromady a voda jde bokem a olej se chlaí přes chladič. chladič j nejlepší ze starého BMW E30 nebo E34 mají je šestiválce a nafty Citovat
Libor T16 Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Peta : to dělá ten ventil co je u baterky a ovládal geometrii turba. nechápu co on se do toho sere ale kupodivu se i tak jmenuje - ventil volnobehu. logiku v to nehledej ale je to tak. L. Citovat
Libor T16 Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 s tím olejem 10W60 neřeš podnebí ,nejsi meteorolog ! To číslo před W znamená viskozitu v chladu a viskozita není hustota, ten olej je v mrazu stejný , ba i lepší než normální 10W40 a kvalitní viskozitu drží i extrémně zahřátý , kdy odolává vysokému tlaku a netrhá se mu film ! jemu je jedno jestli je venku zima nebo teplo, mu záleží na jeho teplotě a ta je u turba vysoká! jakmile se ti při přehřátí oleje začne trhat film tak dochází k obrovskému tření , tím se ještě víc zvedá teplota , je obrovské opozřebení a klesá výkon. to číslo 60 je u tohoto motoru na místě! Citovat
voštík Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: Martin.K caute: sorry za malinkaty off-topic Hele strýčku Košťále (Voštíku) copak mé nářadí ? Poputuje ve čtvrtek na moravu ? Jinak zdraví mi16boss nu paga di... zajac.... Košťal hlasí, že MK to zitra dostane. Takže to snad pojede, jestli zase nebude dělat bypass turba na dodáfce Citovat
voštík Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: Libor T16 hlavně ten chladič nenapojovat nikam na zpětky nebo na blok to je nesmysl to by fungovalo na karas a hlavně - teplota oleje se musí stejně jako vody regulovat ! takže : vyhodí se stávající výměník teploty oleje a vody co je na něm našroubovaný olejový filtr , dá se místo něho z fiatu una turba , v něm je i termostat a šroubení na dvě tlakové hadice k olejáku. původní hadice s vodou co vedou do starého výměníku se jednoduše spojí dohromady a voda jde bokem a olej se chlaí přes chladič. chladič j nejlepší ze starého BMW E30 nebo E34 mají je šestiválce a nafty Libore čupr how-nou díky za něj. Inspirace se hodí... IMHO neni vubec spatny napad od toho mezikusu pod filtrem, odtamtud to pujde kracne ntahnout trubkama do vhladaku spodem, podobne jako servo... |To je dobry.... [upravil dne 20/10/2008 voštík] Citovat
BiFF Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Libor. ok dikess zkusim to omrknout da se nejak zjistit jeho fukncnost , protoze mi to dela fakt ojedinele?? Koukam ze uz ses do toho dostal myslim tim prace na netu:D Citovat
voštík Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Libor: jeste k tomu oleji - predpokladam, ze ty jdes za jeho \"vykonem\", ja spise preferuji univerzalnost. Vychazim z tvych zavodnich potreb, coz ja zase nemam, mam to na skoro bezne jezdeni, takze volim spise 5W-40. ALe rad si necham poradit / vysvetlit Citovat
Bohouš Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 voštík - předávku bych potřeboval provést do čtvrtka......potom tady spíš nebudu než budu. :roker Citovat
Whitetiger Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Libor a aky mas nazor na to napojenie chladica oleja na olejovu hadicu mazania turba? to by tiez mohlo ist dobre nie? hm? Citovat
Libor T16 Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 to by bylo neregulovatelny a olej by ti šel do turba moc schlazenej a je spatny ze jde chladny na moc horky je tam velky tepelny rozdil a za druhe bys chladil jen ten olej co se tam dostane a tam uz je ho malo protoze je to za pul cestou oleje v okruhu , dávno před tím ti jde olej na kliku, pak bys měl dva toky různých teplot ,což při jeho zmixování je špatné, ty musíš olej zchladit co nejblíž za čerpadlem a cestou se ti postupně ohřívá od nejchladnějších částí po nejteplejší , což je nejefektivnější funkce výměníku Citovat
Whitetiger Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 ok dik za info. tak to tam asi dam kit na umiestnenie olej filtra mimo blok motora a na neho sa pripojí aj chladič oleja. Citovat
Whitetiger Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 tak som dal Valvoline VR1 10W60 a uz nesvieti to mazanie. dik za dobru radu Libore. Citovat
Whitetiger Odesláno 25. říjen 2008 Odesláno 25. říjen 2008 uz dlhsie mi neide budík teploty a hladiny oleja- neviete co by s tým mohlo byt? neodmeral by mi niekto z vás ci je prívodný kablik ku snímacu teploty oleja napajaný na + alebo na - . mne tam ide - . Citovat
voštík Odesláno 27. říjen 2008 Odesláno 27. říjen 2008 hladina oleje je celkem casta \"zavada\" problem je pravdepodobne v prepalenym kabelu od cidla, kterej vede okolo vyfukoveho kolena od turba dolu... Nevim proc to tak blbe vymysleli. Me to taky nefungovalo a behem meho dlouhodobeho pobytu v motorovem prostoru jsem se na to kou... a ejhle, bylo to prepaleny.... Koukni tam, je to dohledatelny mezi termostatama a rourou od turba... takovej ernej kamel zezadu z bloku dopredu smerem k nalevce oleje Citovat
Whitetiger Odesláno 28. říjen 2008 Odesláno 28. říjen 2008 vost- nevies mi povedat akej farby je konektor kablov vedúcich k cidlu hladiny oleja- nasiel som v zadnej časti motora odpojený žltý konektor- možno to je ono. Citovat
voštík Odesláno 28. říjen 2008 Odesláno 28. říjen 2008 nejsem si uplne jisty, ale myslim, ze to je tvuj kluk 2-pin? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.