Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no aj ja som tak rozmyšlal že to napojím medzi tu hadicu a turbo len som chcel vediet ak to uz niekto robil - ako to robil.

vost- preco by si to nechcel robit? nie je to az take zložité zase- hadice mi vyrobí jedna firma tu u nás za par korun - chladič tiež nieje az tak drahý- tak preco to neurobit ? :D

Odesláno

no ja se v tom hrabu uz tak dlouho a porad nachazim neco co je v <i> a uz mi z toho sibe :) Nejvetsi opruz bych videl v tom napojeni tlakove hadice na blok, protoze je to pekne schovany - i kdyz zepredu a nahore, tak je tam nejaky hebedi. A pak jako dalsi prudu vidim protahnout nejak rozumne tu trubkohadici k tomu chladaku a zase zpatky az k turbu. Moc prosotoru na vytazeni dopredu pred saharu tam neni. Vsak to vykoumej a dej mi potom navod :) Rad si to taky udelam.

PS: 10W-60 jsem taky uvazoval, ale vzhledem k tomu, ze unas vladnou tuhe zimy, tak jsem od toho upustil. To se hodi nekamy vic na jih. tedy aspon co jsem z fora nam zaslibeneho vycetl a ze zkusenosti Charlese

Odesláno

no tiez vidím najvačší problém v napojení tlak halice na blok- ak to nepojde tak odpojím hadicu z turba a na nu napojím dalšiu ktorá povedie ku chladicu a od chladica pojde jedna spať ku turbu. Ja mam bateriu uz v kufri tak tam mam trocha viac priestoru na manipuláciu. No skusim a uvidím.

Odesláno

hlavně ten chladič nenapojovat nikam na zpětky nebo na blok to je nesmysl to by fungovalo na karas a hlavně - teplota oleje se musí stejně jako vody regulovat ! takže : vyhodí se stávající výměník teploty oleje a vody co je na něm našroubovaný olejový filtr , dá se místo něho z fiatu una turba , v něm je i termostat a šroubení na dvě tlakové hadice k olejáku. původní hadice s vodou co vedou do starého výměníku se jednoduše spojí dohromady a voda jde bokem a olej se chlaí přes chladič. chladič j nejlepší ze starého BMW E30 nebo E34 mají je šestiválce a nafty

Odesláno

Peta : to dělá ten ventil co je u baterky a ovládal geometrii turba. nechápu co on se do toho sere ale kupodivu se i tak jmenuje - ventil volnobehu. logiku v to nehledej ale je to tak. L.

Odesláno

s tím olejem 10W60 neřeš podnebí ,nejsi meteorolog ! To číslo před W znamená viskozitu v chladu a viskozita není hustota, ten olej je v mrazu stejný , ba i lepší než normální 10W40 a kvalitní viskozitu drží i extrémně zahřátý , kdy odolává vysokému tlaku a netrhá se mu film ! jemu je jedno jestli je venku zima nebo teplo, mu záleží na jeho teplotě a ta je u turba vysoká! jakmile se ti při přehřátí oleje začne trhat film tak dochází k obrovskému tření , tím se ještě víc zvedá teplota , je obrovské opozřebení a klesá výkon. to číslo 60 je u tohoto motoru na místě!

Odesláno
Původně zaslal: Martin.K

caute: sorry za malinkaty off-topic :) Hele strýčku Košťále (Voštíku) copak mé nářadí ? Poputuje ve čtvrtek na moravu ? :) Jinak zdraví mi16boss

nu paga di... zajac....

Košťal hlasí, že MK to zitra dostane. Takže to snad pojede, jestli zase nebude dělat bypass turba na dodáfce :D

Odesláno
Původně zaslal: Libor T16

hlavně ten chladič nenapojovat nikam na zpětky nebo na blok to je nesmysl to by fungovalo na karas a hlavně - teplota oleje se musí stejně jako vody regulovat ! takže : vyhodí se stávající výměník teploty oleje a vody co je na něm našroubovaný olejový filtr , dá se místo něho z fiatu una turba , v něm je i termostat a šroubení na dvě tlakové hadice k olejáku. původní hadice s vodou co vedou do starého výměníku se jednoduše spojí dohromady a voda jde bokem a olej se chlaí přes chladič. chladič j nejlepší ze starého BMW E30 nebo E34 mají je šestiválce a nafty

Libore čupr how-nou díky za něj. Inspirace se hodí...

IMHO neni vubec spatny napad od toho mezikusu pod filtrem, odtamtud to pujde kracne ntahnout trubkama do vhladaku spodem, podobne jako servo... |To je dobry....

[upravil dne 20/10/2008 voštík]

Odesláno

Libor. ok dikess zkusim to omrknout :) da se nejak zjistit jeho fukncnost , protoze mi to dela fakt ojedinele??

Koukam ze uz ses do toho dostal myslim tim prace na netu:D

Odesláno

Libor: jeste k tomu oleji - predpokladam, ze ty jdes za jeho \"vykonem\", ja spise preferuji univerzalnost. Vychazim z tvych zavodnich potreb, coz ja zase nemam, mam to na skoro bezne jezdeni, takze volim spise 5W-40. ALe rad si necham poradit / vysvetlit :)

Odesláno

to by bylo neregulovatelny a olej by ti šel do turba moc schlazenej a je spatny ze jde chladny na moc horky je tam velky tepelny rozdil a za druhe bys chladil jen ten olej co se tam dostane a tam uz je ho malo protoze je to za pul cestou oleje v okruhu , dávno před tím ti jde olej na kliku, pak bys měl dva toky různých teplot ,což při jeho zmixování je špatné, ty musíš olej zchladit co nejblíž za čerpadlem a cestou se ti postupně ohřívá od nejchladnějších částí po nejteplejší , což je nejefektivnější funkce výměníku

Odesláno

uz dlhsie mi neide budík teploty a hladiny oleja- neviete co by s tým mohlo byt? neodmeral by mi niekto z vás ci je prívodný kablik ku snímacu teploty oleja napajaný na + alebo na - . mne tam ide - .

Odesláno

hladina oleje je celkem casta \"zavada\" problem je pravdepodobne v prepalenym kabelu od cidla, kterej vede okolo vyfukoveho kolena od turba dolu... Nevim proc to tak blbe vymysleli. Me to taky nefungovalo a behem meho dlouhodobeho pobytu v motorovem prostoru jsem se na to kou... a ejhle, bylo to prepaleny.... Koukni tam, je to dohledatelny mezi termostatama a rourou od turba... takovej ernej kamel zezadu z bloku dopredu smerem k nalevce oleje

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...