Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no neviem - ked som T kupoval tak mal Octavu. akoze T malo par much ako kazde ale vsetko sa da urobit a nebolo to az take strasne.

No ten olej ma netesí ale myslim si ze to je snímač tlaku no neviem ktorý- na france fore som nieco zahliadol ale neviem z toho výjst. neviete kde sú snímače?

Odesláno

ta kontrolka se vám kluci rozsvěcuje protože : a: mate na hovno olej dělá vám to jen hodně zahřáté musíte dát nějaký racing 10w60 ja dávám valvoline,dobrý je také castrol. turbo strašně rozehřívá olej a ten od 130 stupnů končí , 10w60 celkem drží, hlavně nedávat plnou 5W40, výborné je namontovat olejový chladič , to vám taky zabrání tvrdnutí a praskání gufer na ventilech, b: axialní ložiska klikovky - na tečku je opačná tažná spojka a při mačkání silně za kliku taháte a tím likvidujete ten půlměsíc na levé straně , tama se vám strácí tlak. stojí to pakatel a taky je dobry přešálkovat ojniční ložiska

Odesláno

tahleta T16 byla taky v prostějově , patřila Kubovi Královi a byla ještě v původním stavu , tehdy jsem mu na ni dával jedny svoje origo kola a on ji pak pak prodal do svitav a ten maník ji zmastil tuningem, kola se pak naštěstí dostaly zpět.

Odesláno
Původně zaslal: Libor T16

ta kontrolka se vám kluci rozsvěcuje protože : a: mate na hovno olej dělá vám to jen hodně zahřáté musíte dát nějaký racing 10w60 ja dávám valvoline,dobrý je také castrol. turbo strašně rozehřívá olej a ten od 130 stupnů končí , 10w60 celkem drží, hlavně nedávat plnou 5W40, výborné je namontovat olejový chladič , to vám taky zabrání tvrdnutí a praskání gufer na ventilech, b: axialní ložiska klikovky - na tečku je opačná tažná spojka a při mačkání silně za kliku taháte a tím likvidujete ten půlměsíc na levé straně , tama se vám strácí tlak. stojí to pakatel a taky je dobry přešálkovat ojniční ložiska

:xvul Zdarec. Ty máš Coupe 2.2HDi? Kdyžtak mi napiš SZ. Nedávno jsem ho taky koupil, tak bych se chtěl zeptat na pár věcí. Díky a sorry za :xvul

Odesláno

...- na tečku je opačná tažná spojka a při mačkání silně za kliku taháte ....

:myslim Takú spojku som na aute ešte nevidel. Mám vážne pochybnosti o jej existencii. Chcelo by to obrázok alebo nákres činnosti.

Odesláno

tažná spojka : ložisko na lamely přitlačáku netlačí ale je za ně vnitřkem zaháknuto a tahá je ven - takže ložisko se pohybuje směrem od spojky. o jeho existenci nemusíš pochybovat a stačí se zeptat jen nějakého mechanika který není pouhý teoretik - tyto spojky mají - boxer , jumper , ducato 605 607 806 evasion atd. záleží na motoru , normální 1.6 nebo 2.0 ji nemjí protože taky nemjí výkon který by přenášely.

Odesláno

tažná spojka : ložisko na lamely přitlačáku netlačí ale je za ně vnitřkem zaháknuto a tahá je ven - takže ložisko se pohybuje směrem od spojky. o jeho existenci nemusíš pochybovat a stačí se zeptat jen nějakého mechanika který není pouhý teoretik - tyto spojky mají - boxer , jumper , ducato 605 607 806 evasion atd. záleží na motoru , normální 1.6 nebo 2.0 ji nemjí protože taky nemjí výkon který by přenášely.

Nemusíš sa hneď rozčuľovať. Od teoretika mám ďaleko. Okolo áut robím temer 30 rokov (prevažne VW group) a vážne som takú spojku ešte nevidel. Preto som písal o nejakom nákrese. Podľa katalógu vyzerá úplne rovnako ako každá iná. Takže ešte raz by som ťa poprosil o nejaký technický nákres alebo fotografie. Pri tvojej profesionalite a odbornosti to iste nebude problém. Vopred ďakujem.

Odesláno

tak promin jestli se ti zdálo že se roštiluji ale ne. nákres a foto nemám ,neumím to sem stejně vložit. ten přitlačák je stejný ,jenom to ložisko na ty lamely (-- myslím ty pásky od kraje ke středu přitlačáku - těm se u nás taky říká lamely - jinde se nemusí --) netlačí když se o ně opírá ,ale je za ně zaháknuto a táhne je středem ven. opačný směr působení lamel dovoluje této konstrukci mnohem větší stisk spojkové lamely ( té kulaté s obložením ) . pak ta spojka udrží mnohem víc - proto ji mají i dodávky kde je potřeba větší životnost při velkém zatížení a špatném zacházení. tuto konstrukci vw nepoužívá , snad začnou někdy mezi zítřkem a rokem 2050. klucí šikovní , zatím asi řeší problémy s kraválem a nedostatkem zinku. máš asi pravdu proč se jako mechanik zabývat vw je to určitě lepší než opravovat peugeoty.

Odesláno

Škoda že nemáš nákres. Skúsim niekde nájsť ako je riešená konštrukcia prítlačného taniera, najmä pákový mechanizmus ložisko - lamelky - pružiny - prítlačný kotúč. Ďakujem za vysvetlenie.

Odesláno

rekl bych ze idealni misto je pred chladicem, za maskou nad chladicem serva. No a napojis ho.... fantazii se meze nekladou :) ale asi bych jej napojoval nekde na zpatecce...... hmmmm blbost... nekde na tlakovym, takze treba udelat bypass mezi tou pancerovanou k turbu a turbem. No delat bych to nechtěl tedy. A jestli placam nesmysle, tak sorrac

Odesláno

Libor: Jak jsem vymenil tu origo Bosh lambdu do fucku tak je to v klidu s tim katem ale posledni dobou mi to zaclo delat ze jak nastartuji tak mi to zdechne neudrzi otacky ale jak mu tak na 2 vterinky pridam plyn na 1500 tak uz potom drzi tak musim juknout co by to mohlo byt, jinak baterka uz je v kufru vsechno predelane

Peta

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...